میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر ابراهیم خدایی امروز در حاشیه بازدید از حوزه دانشکده زبانها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۰ در جمع خبرنگاران اظهار داشت: آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۰ امسال در ۱۷۹ شهر کشور امروز با رشتههای شناور آغاز شده و آزمون در سه روز برگزار میشود.
وی افزود: در این آزمون ۶۰۰ هزار داوطلب شرکت کردهاند که ۵۳ درصد آنها زن و ۴۷ درصد مرد هستند. تعداد آمار داوطلبان آزمون ارشد ۱۴۰۰ نسبت به آزمون سال گذشته ۴۷ هزار نفر کمتر است.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: تعداد کل رشتههای امتحانی ۱۳۱ کد رشته است که در آزمون صبح امروز (چهارشنبه) ۷۲ هزار داوطلب، در آزمون پنجشنبه (۷ مرداد) تعداد ۳۰۵ هزار داوطلب و در آزمون صبح جمعه (۸ مرداد) ۲۵۵ هزار داوطلب شرکت میکنند.
وی یادآور شد: بیشترین تعداد داوطلبان در گروه آموزشی علوم انسانی با ۴۰۸ هزار داوطلب است و پس از آن فنی مهندسی با ۱۲۵ هزار داوطلب، هنر با ۴۶ هزار داوطلب، علوم پایه با ۳۵ هزار داوطلب، کشاورزی ۱۴ هزار داوطلب و در نهایت دامپزشکی با ۲۰۰۰ داوطلب به ترتیب قرار دارند.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور درباره زمان انتخاب رشته و اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۰ گفت: کارنامه و نتایج اولیه آزمون در دهه اول شهریور ماه از طریق سایت سازمان سنجش اعلام میشود و پس از آن داوطلبان مجاز به انتخاب رشته میتوانند در همان زمان نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند.
خدایی اظهار داشت: فهرست معرفیشدگان چند برابر ظرفیت رشتههای خاص برای آزمونهای تشریحی و عملی دهه دوم شهریور اعلام میشود و آزمونهای تشریحی در دهه اول مهرماه انجام میشود.
وی گفت: در نهایت فهرست اسامی پذیرفتهشدگان نهایی در اواخر مهرماه و نهایتاً تا اوایل آبان ماه اعلام خواهد شد. ما تمام تلاش خود را خواهیم کرد که نتایج آزمون تا اواخر مهرماه اعلام شود اما شروع آموزش پذیرفتهشدگان ارشد احتمالاً با یک ماه و نیم تأخیر نسبت به سایر آزمونها خواهد بود.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور درباره ظرفیت پذیرش در دوره کارشناسی ارشد یادآور شد: سال گذشته حدود ۱۴۷ هزار ظرفیت برای دانشگاههای دولتی و ۱۳۰ هزار ظرفیت برای دانشگاه آزاد تعیین شده بود و با توجه به تغییرات میانرشتهای و کد رشتههای مربوطه، پیشبینی میکنیم ۳۰۰ هزار نفر در دوره کارشناسی ارشد ۱۴۰۰ پذیرفته شوند. به این ترتیب ۵۰ درصد داوطلبان به دورههای کارشناسی ارشد راه مییابند.
وی درباره میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در آزمونهای کشوری یادآور شد: سال گذشته آزمون کارشناسی ارشد در ۸۰ شهر برگزار شد اما امسال در ۱۷۹ شهر که افزایش حدود ۱۲۳ درصدی را نشان میدهد.
خدایی افزود: خوشبختانه گزارشی که وزارت بهداشت به صورت رسمی در ستاد ملی مقابله کرونا در رابطه با رعایت پروتکلهای بهداشتی آزمونهای سراسری ارائه داده، نشان میدهد که در حوزههای امتحانی بالای ۹۹ درصد پروتکلها رعایت شده و همچنین با بررسی میدانی که در مورد مبتلایان انجام شده، این میزان از نُرم جامعه کمتر است. ازاینرو من به داوطلبان و خانوادههایشان اطمینان میدهم که پروتکلهای بهداشتی با جدیت در آزمونهای کشوری رعایت میشود.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور درباره تغییر زمان آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۰ خاطرنشان کرد: طبق برنامه پیش از این قرار بود اواخر فروردین ماه برگزار شود اما پس از آن به اوایل خرداد ماه تغییر کرد ولی با توجه به تجربیات گذشته در زمینه اظهارنظرهای تغییر زمان آزمونها، تصمیم گرفتیم که زمان آزمونها را ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب کند و ما در این زمینه اختیار خود را به ستاد ملی مقابله با کرونا محول کردیم؛ بنابراین آزمون بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در مرداد ماه برگزار شده است.
منبع : خبرگزاری مهر
زنان باردار لاک ناخن، آرایش و رنگ مو را کنار بگذارند
ماجرای افشای اطلاعات محرمانه بیماران HIV در آزمایشگاههای خصوصی
همه چیز درباره تب دنگی؛ ۷۱۹ مبتلا شناسایی شدند
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید