میرنیوز

از "بسته شدن راه پیشرفت دانشجویان مستعد" تا "نجات علوم انسانی از نگاه مهندسی زده"

از "بسته شدن راه پیشرفت دانشجویان مستعد" تا "نجات علوم انسانی از نگاه مهندسی زده" 2021-07-13T07:11:26+04:30

به گزارش ایسنا، در پی رسانه ای شدن این مصوبه که با امضای محمدرضا آهنچیان مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی منتشر شده بود، بخشی از فضای مجازی صحنه‌ بحث و جدل موافقان و مخالفان مصوبه‌ای بود که بر اساس آن از سال ۱۴۰۱، صرفا دانشجویانی می‌توانستند در کنکور مقطع کارشناسی ارشد شرکت کنند که رشته‌ کارشناسی آن‌ها متناسب با رشته‌ای باشد که آزمون آن را می‌دهند. تصویری که از این نامه دست به دست می‌شد حاکی از این بود که این نامه دهم تیر ماه و توسط محمدرضا آهنچیان، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی به مدیران کارگروه‌های تخصصی گسترش و برنامه‌ریزی آموزش عالی ابلاغ شده است.

انتشار این نامه، موجی از واکنش‌ها را در پی داشت. دانشجویان بسیاری در فضای مجازی نسبت به این تصمیم واکنش نشان دادند و به سرعت کمپینی برای درخواست لغو آن به راه‌ افتاد. بسیاری از دانشجویان مخالف این مصوبه این طور عنوان می کردند که در دوران کارشناسی متوجه شده‌اند به رشته‌ تحصیلی خود علاقمند نیستند و تصمیم داشتند برای کارشناسی ارشد رشته‌ای که به آن علاقه دارند را انتخاب کنند. برخی دیگر نیز می گفتند که به اجبار خانواده رشته‌های دبیرستان و دانشگاه را انتخاب کرده‌اند و مقطع کارشناسی ارشد تنها فرصت آن‌ها برای تحصیل در رشته‌ مورد علاقه‌شان است. عده‌ای نیز چهره‌های علمی شاخصی را معرفی کردند که در دوران تحصیلشان رشته‌های مختلفی را خواندند و نهایتا در یکی از آن‌ها به موفقیت‌های چشمگیری دست‌یافتند.

در این میان، برخی از فارغ‌التحصیلان و دانشجویان رشته‌های علوم انسانی نیز معتقد بودند چنین مصوبه‌ای باعث می‌شود فارغ‌التحصیلان کارشناسی رشته‌های مهندسی، علوم انسانی را برای مقطع ارشد انتخاب نکنند و به قول آن‌ها علوم انسانی از نگاه "مهندسی‌زده‌" آن‌ها در امان بماند.

یکی از این دانشجویان نیز در پاسخ به دانشجویی که در صفحه‌ شخصی خود نوشته بود: "علاقه و انگیزه‌ دانشجویانی که مدرک کارشناسی آن‌ها نامرتبط است باعث می‌شود در مقطع کارشناسی ارشد حتی گاهی بهتر از بقیه عمل کنند"، نوشته است که "فرصت محدود کارشناسی ارشد نمی‌تواند باعث شود این دانشجویان بر مباحث علوم انسانی و اجتماعی مسلط شوند."

برخی استادان دانشگاه نیز نسبت به این مصوبه واکنش نشان دادند و آن را نشانه‌ سلطه‌ مدیران دولتی بر سرنوشت و آینده‌ ده‌ها هزار جوان دانستند. دکتر محمود بهمن‌آبادی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف یکی از این استادان است در خصوص این مصوبه که روز گذشته خبر لغو آن منتشر شد، به ایسنا گفت: به نظر من این مصوبه، یک مصوبه‌ افراطی بود که دولت نمی‌توانست در پایان دوره‌ خود آن را منتشر کند و به نوعی دانشجویان را به وضعیتی دچار کند که نتوانند در خصوص آینده‌ خود برنامه‌ریزی کنند.

رئیس کمیته علمی المپیاد فیزیک ادامه داد: تصور ما در برگزاری دوره‌های المپیاد این بود که می‌توانیم چنین حکمی را برای المپیاد هم داشته باشیم که کسانی که علاقمند به فیزیک یا ریاضی هستند، وقتی در المپیاد این دو رشته شرکت کنند که بخواهند در دانشگاه‌ها نیز در همین رشته‌ها ادامه تحصیل دهند. چنین حکمی، عواقبی را به دنبال خود می‌آورد مثلا افرادی که نمی‌خواستند در دانشگاه ریاضی یا فیزیک بخوانند قطعا در المپیادها شرکت نمی‌کردند.

وی ادامه داد: وجه مثبت این حکم این بود که افراد علاقمند به این رشته‌ها در المپیادها شرکت می‌کنند اما وجه منفی آن این بود که تعداد بسیار زیادی از دانش آموزان مستعد به سراغ المپیادهای ریاضی و فیزیک نمی‌آمدند. ممکن بود دانش‌آموزی به فیزیک علاقمند باشد اما بخواهد در رشته‌ی دیگری ادامه تحصیل بدهد. او می‌توانست از توانمندی‌ای که در مسیر مطالعه برای المپیاد فیزیک کسب کرده است در حوزه‌ دیگری استفاده کند. به نظر من این مصوبه در صورت ابلاغ در حوزه‌ بسیار گسترده‌ آموزش عالی عواقب بدی خواهد داشت که دوستان به آن توجه نکرده‌اند. این نخستین بار است که قرار است مصوبه‌ای دانشجویان را مجبور کند که ادامه تحصیلشان در رشته‌ای باشد که در کارشناسی خوانده‌اند.

استاد دانشگاه صنعتی شریف با طرح این پرسش که «افرادی که چنین موضوعی را مصوب کردند چه کسانی هستند و دلایل آن‌ها برای این کار چیست؟» بیان کرد: تا این دلایل اعلام نشود، آن‌ها با مقاومت دانشگاه‌ها برای اجرای این مصوبه مواجه می‌شوند. بهترین افراد برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجویانی هستند که به رشته‌ خود علاقمندند. در صورت ابلاغ و اجرای این مصوبه ممکن است افرادی که علاقمند نیستند وارد رشته‌های مختلف مقطع کارشناسی ارشد شوند.

بهمن‌آبادی خاطرنشان کرد: زمانی که معاون دانشجویی دانشگاه شریف بودم بارها دیدم که دانشجویانی در دانشگاه اصلا به رشته‌ خود علاقه نداشتند، می‌گفتند به اجبار خانواده این رشته را انتخاب کرده‌اند. وضعیت ناهنجاری برای برخی از این دانشجویان پیش می‌آمد که نهایتا به مرکز مشاوره دانشگاه ارجاع داده می‌شدند. در دانشگاه، وقتی فردی که به رشته‌ خود علاقمند نبود، به سراغ رشته‌ مورد علاقه‌اش رفت، نمره‌های بسیار خوبی در رشته‌ جدیدش به دست آورد و از لحاظ روحی نیز در وضعیت مناسبی قرار گرفت.

وی با بیان این که «درست است که دانشگاه‌ها پیش از انتخاب رشته برای دانش‌آموزانی که به تازگی کنکور داده‌اند جلسات توجیهی می‌گذارند اما آیا با این جلسات، افراد به آشنایی کامل با رشته‌های مختلف دست می‌یابند؟» افزود: من فکر می‌کنم این مصوبه، در صورت ابلاغ و اجرا نه تنها مشکلات گذشته را برطرف نمی‌کند بلکه معضل‌های جدیدی را اضافه می‌کند. در گام اول،  دانش‌آموزان بدون هیچ شناختی از رشته‌ها و علایق خود وارد دانشگاه می‌شوند و به مرور خوب و بد را می‌فهمند. باید به این نکته هم توجه کرد که آمار وزارت‌ علوم از تغییر رشته‌ دانشجویان چند درصد است؟ آیا نتایج این تغییر مثبت بوده است یا خیر؟ اگر این تغییر رشته آثار خوبی داشته است چرا می‌خواهیم با این مصوبه آن تاثیرات را از بین ببریم؟

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: چنین تصمیم‌گیری‌هایی خطرناک است. در خوشبینانه‌ترین حالت به نظر می‌رسد تصویب و ابلاغ کنندگان هیچ کار میدانی‌ برای تهیه، ابلاغ و احتمالا اجرای این مصوبه انجام نداده‌اند و براساس تصورات ذهنی خود این مسائل را مطرح کرده‌اند. ممکن است که برخی دلایل برای تصویب چنین قانونی صحیح باشد اما اغلب آن‌ها نادرست است و معایب این طرح بیش از مزایای آن است. با چنین مصوبه‌ای، راه پیشرفت برای بسیاری از دانشجویان مستعد بسته می‌شود. همین موضوع منجر به افزایش مشکلات روحی روانی دانشجویان می‌شود.

بهمن‌آبادی در پایان بیان کرد: چنین مصوباتی، مصوبات شفاف و واضحی نیست. نکات زیادی دارد که باید شفاف شود. من نگرانم قانونی برای دانشجویان وضع شود، که قابلیت اجرایی شدن هم نداشته باشد و نهایتا با مصوبات دیگری به دنبال حل مشکلات آن باشند که در آخر هم موجب هرج‌ومرج و سردرگمی می‌شود.

به گزارش ایسنا، علاوه بر دانشجویان و استادان دانشگاه، این مصوبه، صدای نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس را هم درآورد. احمد نادری، با انتشار توییتی از این تصمیم انتقاد کرد و آن را موجب نارضایتی عمومی دانست.

در همین حین، گروهی از دانشجویان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند چنین مصوبه‌ای، آسیب جدی به تحصیلات تکمیلی می‌زند و سرخوردگی عمیقی میان دانشجویان ایجاد می‌کند. آن‌ها در بیانیه خود نوشتند: این تصمیم و تمایل به مرزبندی‌های سفت و سخت میان رشته‌های تحصیلی با ضرورت مطالعات بین‌رشته‌ای در تناقض است. ضرورتی که امروز در سایر دانشگاه‌های جهان نیز به خوبی درک شده است.

موج مخالفت‌ها در فضای مجازی و پیگیری این اعتراض‌ها از سوی ایسنا، سازمان سنجش را نیز به واکنش وا داشت و سخنگوی این سازمان دو روز پیش در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کرد تا زمانی که این مصوبه در شورای سنجش و پذیرش بررسی و تصویب نشود قابل اجرا نیست.

روز گذشته نیز دو واکنش در خصوص این مصوبه رسانه ای شد،نخست محمدرضا آهنچیان مدیرکل برنامه‌ریزی آموزش عالی با ارسال نامه‌ای به معاونان آموزشی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی که نسخه ای از آن در اختیار ایسنا قرار گرفت، در خصوص مصوبه تغییرات احتمالی آزمون کارشناسی ارشد در رشته‌های مرتبط، اعلام کرد: تصمیم‌گیری درباره تغییر در رشته‌های مرتبط برای داوطلبان ورود به دوره کارشنارسی ارشد، به انجام مطالعات و بررسی‌های بیشتر موکول شده است.

در واکنش دوم نیز، عصر روز گذشته دکتر علی خاکی  صدیق معاون آموزشی وزارت علوم در خصوص شرط اجرای مصوبه "ممنوعیت پذیرش دانشجوی ارشد از رشته های غیرمرتبط"  با تاکید بر اینکه هیچ تغییری در پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد امسال نداریم، گفت: مصوبه "ممنوعیت پذیرش دانشجوی ارشد از رشته های غیرمرتبط" به شرط بررسی کارشناسی و تصویب در شورای سنجش و پذیرش اجرایی است.

برای بررسی ابعاد این مصوبه در روزهای گذشته ایسنا در نظر داشت علاوه بر انعکاس نظرات مخالفان این تصمیم، دلایل موافقت مسئولان وزارت علوم با چنین مصوبه‌ای را نیز منتشر کند اما از مسئولان این نهاد فردی حاضر به گفت‌وگو نشد. به نظر می‌رسد اعلام ناگهانی این مصوبه بدون ذکر ضرورت آن و سپس لغو آن با این توجیه که "نیاز به مطالعات و بررسی‌های بیشتر است"، صرفا موجب تشویش اذهان جامعه دانشگاهی شد. اما امید است این مساله به منزله تلنگری برای مسئولان باشد تا پیش از اعلام تصمیماتی چنین مهم ابعاد آن را در نظر بگیرند و پیش از تصمیم‌گیری، از مشورت با متخصصان امر غافل نشوند.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری

وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری
2024-11-26T05:40:43+03:30
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اخرین وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان را تشریح کرد.

۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ

۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
2024-11-25T16:34:02+03:30
دادستان های کره جنوبی در دادگاه تجدید نظر خواستار ۵ سال زندان برای «جی لی» مدیر شرکت سامسونگ الکترونیک به دلیل ادغام بحث برانگیز شرکت هایی شدند که سلطه او بر...

استعدادهای برتر جامعه‌الزهرا(س) شناسایی می‌شوند

استعدادهای برتر جامعه‌الزهرا(س) شناسایی می‌شوند
2024-11-25T16:20:41+03:30
مدیر تحصیلات عمومی جامعه الزهرا (س) از اعلام فراخوان ثبت نام «برنامه کوثر» استعدادهای برتر ویژه طلاب سطح دو خبر داد.

پیامک‌های پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است

پیامک‌های پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
2024-11-25T15:54:01+03:30
دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرد: پیامک‌های ارسالی مبنی بر پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران، کلاهبرداری است.

تناسب اندام می‌تواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند

تناسب اندام می‌تواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
2024-11-25T15:40:39+03:30
تحقیقات جدید در سوئد نشان می دهد افرادی که ژن شان، آنها را در معرض خطر بالای زوال عقل قرار می دهد ممکن است قادر به مبارزه با این عامل ارثی و غلبه بر آن باشند.

آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیت‌های علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»

آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیت‌های علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
2024-11-25T15:13:59+03:30
در دیدار و هم اندیشی معاون علمی رییس جمهور و رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، سازوکارهای استفاده از ظرفیت‌های علوم انسانی در حکمرانی نوآورانه و فناورانه ...

درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر می‌گذارد

درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر می‌گذارد
2024-11-25T15:00:40+03:30
داشتن مفاصل دردناک فقط یک مصیبت فیزیکی نیست: همراه با افسردگی، می‌تواند عملکرد مغز افراد مسن را به مرور زمان کاهش دهد.

همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد

همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
2024-11-25T15:00:40+03:30
ششمین همایش ملی دستاوردهای علمی پژوهشگران، دانش‌آموختگان و دانشجویان فرش ایران توسط انجمن علمی فرش ایران و دانشگاه سوره برگزار خواهد شد.

فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی بهمن ماه اعلام می‌شود

فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی بهمن ماه اعلام می‌شود
2024-11-25T14:47:24+03:30
معاون آموزشی وزارت بهداشت از رایزنی برای انتشار بیست و دومین فراخوان جذب هیئت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی در بهمن ماه جاری خبر داد.

هوش مصنوعی از انجام پژوهش‌های تکراری جلوگیری می‌کند

هوش مصنوعی از انجام پژوهش‌های تکراری جلوگیری می‌کند
2024-11-25T14:34:00+03:30
عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران با بیان این‌که هوش مصنوعی می‌تواند روندهای پژوهشی نوظهور را شناسایی کند، گفت: شناسایی موضوعات نوظهور از پژ...

ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی

ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
2024-11-25T14:20:38+03:30
دستیار صوتی آفلاین فارسی اندروید در هر زمان و مکانی بدون نیاز به اینترنت پاسخ‌های دقیق ارائه می‌دهد و با قابلیت‌های منحصر به فرد خود می‌تواند به رشد اشتغال و...

پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی

پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
2024-11-25T14:07:19+03:30
عضو هیئت‌علمی موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: از هوش مصنوعی می‌توان در ارزیابی کیفیت و تاثیر پژوهش‌ها و پژوهش‌های پیشروی آینده استفاده کرد.

رفع نیاز آزمایشگاه‌های آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت

رفع نیاز آزمایشگاه‌های آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
2024-11-25T13:54:03+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت دستگاه تصفیه گاز استیلن شده است که در آزمایشگاه‌های آنالیز مواد شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد.

انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت

انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
2024-11-25T13:54:03+03:30
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت طی احکامی، معاون توسعه منابع مدیرعامل، مدیرکل تامین تجهیزات فنی و خدمات پیمانکاری و مدیرکل توسعه سرمایه انسانی را منصوب کرد.

سمپوزیوم بین‌المللی تازه‌های نقشه‌برداری مغز ایران برگزار می‌شود

سمپوزیوم بین‌المللی تازه‌های نقشه‌برداری مغز ایران برگزار می‌شود
2024-11-25T13:40:40+03:30
هشتمین سمپوزیوم بین‌المللی تازه‌های نقشه‌برداری مغز ایران با حمایت آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز برگزار می‌شود.

نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاه‌ها بزودی اعلام می‌شود

نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاه‌ها بزودی اعلام می‌شود
2024-11-25T13:40:39+03:30
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از آغاز اعلام اسامی تأییدشدگان طرح جذب استعدادهای برتر در دستگاه‌های اجرایی از طریق سامانه دانای بنیاد ملی نخبگان طی روزهای آتی خب...

ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران

ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
2024-11-25T13:40:39+03:30
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران در حکمی رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران را ابقا کرد.

ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند

ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
2024-11-25T12:47:23+03:30
پس از آنکه یک تحقیق جدید نشان داد چت جی پی تی ۴ شرکت اوپن ای آی در زمینه تشخیص بیماری ها از پزشکان  بهتر عمل کرده، اکنون ایلان ماسک پیش بینی می کند هوش مصنوع...

روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند

روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
2024-11-25T12:33:59+03:30
نوع جدیدی از روبات می تواند به راحتی اشیای مختلف از مواد خوراکی نرم تا پیچ و مهره را بردارد، جابه جا و کنترل کند. این روبات با الهام از کرم مخملی ابداع شده ک...

تبدیل پسماندهای زغال‌سنگ به گرافن با بازده بالا

تبدیل پسماندهای زغال‌سنگ به گرافن با بازده بالا
2024-11-25T12:20:39+03:30
محققان آزمایشگاه ملی فناوری انرژی آمریکا (NETL) از سیال به دست آمده از قطران زغال سنگ برای تولید گرافن استفاده کردند.

هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است

هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
2024-11-25T11:40:39+03:30
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هوش مصنوعی از نظر قدرت تخریب حتی از انرژی اتمی نیز قدرتمندتر است.

قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی

قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
2024-11-25T11:27:21+03:30
نماینده حزب الله در ایران از دستاوردهای پزشکی ایران و کمک پزشکان ایرانی به مجروحان لبنانی قدردانی کرد.

ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است

ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
2024-11-25T11:27:20+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، مشکل کمبود پزشک متخصص را بی ارتباط با افزایش ظرفیت پزشکی دانست.

اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید

اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
2024-11-25T11:27:20+03:30
محققان چینی یک اسلحه خودکار برای پهپاد ابداع کرده اند و به این ترتیب فناوری جنگ افزاری های بی سرنشین را توسعه داده اند.

نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد

نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
2024-11-25T11:27:19+03:30
در نخستین نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، برنامه‌های جدیدی برای بهبود خدمات تغذیه دانشگاه معرفی شد تا رضایت دانشجویان افزایش یابد.

سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم

سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
2024-11-25T11:14:01+03:30
رئیس پدافند غیر عامل گفت: در آینده یک اپیدمی جدید مارا تهدید خواهد کرد.

جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم

جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
2024-11-25T11:00:43+03:30
رئیس پدافند غیر عامل گفت: در آینده یک اپیدمی جدید مارا تهدید خواهد کرد.

راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی در درمان سرطان

راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمی‌درمانی در درمان سرطان
2024-11-25T10:47:22+03:30
به تازگی نتایج تحقیقی منتشر شده که نشان می‌دهد می‌توان با استفاده از یک پوشش قند مانند روی نانوذرات داروی ضدسرطان را بهبود بخشید.

بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند

بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
2024-11-25T10:47:22+03:30
«گروه اطلاعات تهدید گوگل» (Google’s Threat Intelligence Group)  شبکه ای از شرکت های مرتبط با چین را از نتیجه جستجوهایش حذف کرده زیرا سرویس ها و وب سایت های ا...

نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت

نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
2024-11-25T10:47:21+03:30
رئیس فرهنگستان علوم گفت: در شرایط فعلی، نمی‌توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت. برای این که مغزهای متفکر کشور بمانند باید تصمیمات قا...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)