میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، ۹ طرح حوزه امنیت غذایی در نمایشگاه فناوری و نوآوری i-hit مستقر در نمایشگاه بین المللی به نمایش در آمد. این محصولات که توسط دانش بنیان ها به تولید رسیده به کاهش ارزبری در این حوزه کمک بسزایی کرده اند.
این محصولات با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، علی آقامحمدی رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، کامبیز بازرگان رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نبیالله خونمیرزایی رئیس سازمان شیلات و علیصفر ماکنعلی رئیس سازمان دامپزشکی رونمایی شدند.
تولید بز سانن و و مورسیا از طریق شبیهسازی
در این مراسم از توانمندی یک شرکت دانش بنیان برای تولید ۲ هزار راس بز سانن و و مورسیا از طریق شبیه سازی و دو رگه گیری و تولید جنین با روش IVF رونمایی شد.
یکی از مشکلات موجود در صنعت دامپروری مخصوصا در دام سبک کشور، پایین بودن توان ژنتیکی دامهای بومی و بهـره اقتصادی این دامها است کـه نگهداری آنها به صورت صنعتی را مقرون به صرفه نمی کند. لذا این مجموعه با توجه به داشتن دانش فنی شبیهسـازی و امکان اسـتفاده از آن در تولید دامهای دارای توان ژنتیکـی بالا بـه خصوص با توجه به واردات دامهای با توان ژنتیکی بالا از این دانش فنی ایجاد شده در حوزه اصلاح نژاد در دام استفاده کرده است.
با توجه به اینکه در حال حاضر در این زمینه دام زنده حاصل از زاد و ولد طبیعی به کشور وارد میشود عملا نمونه مشابه خارجی که حاصل از انتقال جنین شبیهسازی شده باشد وجود ندارد اما قطعا قیمت تمام شده دام حاصل از این فناوری حداقل یک سوم، قیمت دامهای وارداتی خواهـد بود.
روغـن کاملینا
یک شرکت دانش بنیان در این مراسم محصول روغـن کاملینـای تولیدی خود را که برای نخستین بار در کشور تولید شده است ارائه کرد. این محصول غیـر از مصـرف خوراکـی در زمینـه تولیـد سـوخت هـای زیسـتی و صنایـع آرایشـی و بهداشـتی کاربـرد فـراوان دارد.
کاملینا خواص بسیار زیادی دارد و از این جهت یک گیاه کاملا منحصر به فرد به شمار می رود از جمله این خواص می توان به تغذیه، سلامت و بهداشت، صنعت سوخت، صنایع صمغ و انواع واکس ها و صنعت تغذیه طیور و ماهی اشاره کرد.
مکمل های دام و طیور
یک شرکت دیگر نیز با تولید ۵ مکمل، کنسانتره و افزودنیهای خوراک دام و طیور و تولید توکسین بایندر، محرک رشد گیاهی و بلوس کلسیم در این رونمایی حضور داشت. صنعـت دام و طیور با گردش مالی سالانه بالغ بر ۱۵۰ هزار میلیارد تومان یکی از صنایع مهم در امنیت غذایی کشور است.
با توجه به وارداتی بودن بخش عمده ای از افزودنی های مورد استفاده در این صنعت شامل مکملهای ویتامینی، آنزیم ها، توکسین بایندر، محرک های رشد جایگزین آنتی بیوتیک، اسیدهای آمینه عبوری و غیره وارداتی است و ارزبری بالایی دارند. لذا، تلاش برای کاهش واردات می تواند در شرایط تحریم سبب توسعه صنعت و اشتغالزایی شود.
احیای باغات کشور
مجموعه ای دیگر نیز از پایه های رویشی کشت بافتی ارقام گلابی، گیلاس، آلبالو، هلو، شلیل، زردآلو، آلو و بادام به احیای باغات در یک هزار هکتار اقدام کرده است.
باغداری کشور از کمبود عملکرد و گسترش بیماریها به دلیل نبود نهادههای ژنتیکی استاندارد و عملیات ضعیف و غیر علمی باغداری رنج میبرد. یکی از راه حل های اساسی برای تضمین سرمایه گذاری باغداری در کشور، فراهم کردن زمینه های تولید و عرضه نهال گواهی شده و ایجاد برندهای تجاری و شناسنامه دار در تولید نهال است. پایه و اساس ایجاد باغ های اقتصادی و تجاری استفاده از نهال سالم، اصیل و استاندارد با بهرهبرداری بهینه از منابع پایه آب، خاک و نیروی انسانی است.
در حال حاضر بیش از ۷۰ میلیون نهال در کشور تولید می شود که کمتر از ۵ درصد آن نهال رویشی است. امید است با استفاده از برنامه های ترویجی در میان مدت بیش از ۵۰ درصد نهال های تولیدی با پایه های رویشی جایگزین شود. لذا پتانسیل تولید و کشت بیش از ۳۰ میلیون نهال با استفاده از روش های رویشی بویژه کشت بافت در کشور وجود دارد.
اسفنج های پروژسترون
همچنین یک شرکت دانش بنیان نیز در این مراسم از محصول تولید اسفنج های پروژسترون برای هم زمان سازی فحلی دام خود رونمایی کرد.
مدیریت نامناسب در گله های گوسفند و بز از نظر زمان بندی زایش ها وجود داشت که این امر باعث می شد در تمام سال بره یا بزغاله در گله باشد. پراکندگی زایش ها سایر عملیات مدیریتی مانند واکسیناسیون، پروار بندی و ... را دچار اشکال کرده و مانع از بهره وری کامل از پتانسیل گله می شد. علاوه بر آن وجود بره و بزغاله در تمام سال همراه مادر باعث افزایش فشار بر مراتع شده و تخریب آنها را افزایش می داد.
با محاسبه مبتنی بر گزارش مرکز اصلاح نژاد کشور مبنی بر ظرفیت حداقل مصرف سه میلیون قطعه در سال و قیمت هر قطعه محصول خارجی معادل ۲ دلار معادل پنجاه هزار تومان و سالیانه ۶ میلیون دلار ارز برای تامین این محصول از کشور خارج می شود.
آنزیمهای صنایع غذایی
یک شرکت دانش بنیان دیگر با تولید صنعتی آنزیمهای صنایع غذایی در این رونمایی حضور داشت. در ایران آردهای داخلی دچار کمبود و ضعف در زمینه ویتامین ها، آنزیم ها و پروتئین ها است از این رو برای تهیه نان هایی با کیفیت مطلوب و همچنین نان های حجیم و نیمه حجیم نیاز به استفاده از بهبود دهنده ها داریم. در حال حاضر تنها ۳۰ درصد گندم های تولیدی کشور دارای کیفیت خوب هستند، ۴۰ درصد متوسط و ۳۰ درصد آن ها ضعیف است.
با توجه به سیاست کشور در زمینه خودکفایی در تولید محصول استراتژیک گندم و همچنین کیفیت نامناسب گندم های ایران به دلیل شرایط جوی، شرکت توسعه بن دا فرآور با هدف افزایش کیفیت محصولات آردی، کاهش دور ریز نان، جایگزینی مواد شیمیایی و سرطانزا در این محصولات، افزایش سلامت مصرف کننده و کاهش خروج ارز برای واردات آنزیم، تصمیم به تولید آنزیم های مورد استفاده در صنعت آرد و نان گرفت و این محصولات را تولید کرد. این محصولات با ۹۰ درصد دانش فنی داخلی به تولید رسیده است.
واکسنی برای درمان آبزیان
از سوی دیگر شرکت دانش بنیانی نیز در این مراسم از واکسن استرپتوکوکوزیس/ لاکتو کوکوزیس تولیدی خود رونمایی کرد.
گسترش مزارع تولید آبزیان در سطح جامعه موجب بروز بیماری ها شده است و بروز بیماری ها به دو روش باید کنترل شود. با استفاده از روش های درمانی که عوارضی به دنبال خواهند داشت و جامعه و محیط زیست از آن متاثر خواهند شد، یا روش های پیشگیرانه ای مانند استفاده از واکسن ها که کمترین عوارض را دارند.
این مجموعه درصدد توسعه روش های پاک و پذیرفته شده بین المللی برای مبارزه با بیماریهای آبزیان است. بر همین اساس نیز با اتکا به دانش بومی اقدام به تولید واکسن استرپتوکوکوزیس/ لاکتو کوکوزیس کرد. اگر جامعه مصرف پیش بینی شده از این واکسن را بطور کامل جذب کند. معادل یک میلیون و هشتصد هزار دلار صرفه جویی ارزی به دنبال خواهد داشت.
کنترل بیولوژیک آفات گلخانهای
شرکت دانش بنیانی هم به حوزه بومی سازی دانش فنی پرورش و تولید تجاری عوامل بیولوژیک مؤثر در کنترل آفات گلخانه ای در ایران ورود کرده است. از زمان شروع تحریمها، این بازار برای تامین این مواد با خلاء روبرو شد. این مجموعه با درک این نیاز، به حوزه تولید عوامل بیولوژیک مؤثر در کنترل آفات گلخانه ای ورود کرد تا بتواند مانع خروج ۳ میلیون یورو ارز از کشور شود.
ایجاد اشتغال حداقل برای یک هزار نیروی تحصیل کرده بخش کشاورزی، خودکفایی کشور در زمینه تولید محصول سالم، بومی شدن دانش تولید محصول سالم در کشور، جلوگیری زیاد از مصرف آب و تولید محصول مبتنی بر دانش های نوین از جمله مزایای استفاده از این محصول است.
واکسن اکتیمای مسری
شرکت دانش بنیان دیگری نیز در این مراسم با محصول واکسن اکتیمای مسری در این مراسم حضور یافت.
بیماری های عفونی و واگیردار دامی به لحاظ شدت خسارات اقتصادی یکی از موانع اصلی در تامین بهداشت و تولید فرآورده های دامی محسوب می شوند که عدم واکسیناسون سبب کاهش تولید دام شده که نقش اساسی در تجارت تولید دام و فرآورده های خام را دارد.
وجود تیپ های مختلف از بیماری های نشخوارکنندگان کوچک و سایر دام های حساس، شرکت ویرا واکسن را بر آن داشت تا با تولید واکسن های دامی نیاز کشور را تامین کند و از ارزبری های کلان در این زمینه در کشور جلوگیری کند. واکسن اکتیما با سویه لوکال با استفاده از به روزترین تکنولوژی دنیا همراه با اپلیکاتور اختصاصی برای حفظ شرایط اسپتیک و ایجاد ایمنی بالاتر یکی از محصولات این شرکت است.
منبع : خبرگزاری مهر
وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت