میرنیوز
به گزارش ایسنا، شانزدهمین جلسه شورای نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز (دوشنبه، ۷ تیر ماه ۱۴۰۰) در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار شد.
دکتر غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در این نشست گفت: جمعبندی این گزارش با جمع بندی ما در معاونت پژوهشی سازگار است. به نظر میرسد در اهداف و وظایف این مؤسسه باید تغییر اساسی به وجود بیاید. در رویهها، در جذب هیئت علمی باید تغییر اساسی پدید بیاید.
دکتر غلامعلی منتظر، رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم در این جلسه به ارائه گزارش ارزیابی جامع «مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی» پرداخت و گفت: در ارزیابی جامع همه وجوه مأموریتی، کارکردی و عملکردی مؤسسه مورد بررسی قرار میگیرد.
وی افزود: در وجه مأموریتی، اساسنامه مؤسسه، در وجه کارکردی، میزان تطابق برنامهها و اقدامات مؤسسه با اساسنامه سنجیده شده و در ارزیابی عملکردی، در سه حوزه تناسب، کارآیی و اثربخشی به صورت میدانی عملکرد مؤسسه بررسی میشود. ضمن اینکه این ارزیابی، مستند به ارزیابی درونی موسسه، ارزیابی برونی و جمعبندی متخصصان و صاحبنظران بوده است.
رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم در ادامه به نتایج ارزیابی مأموریتی، کارکردی و عملکردی موسسه در بازه زمانی سالهای ۹۶ تا ۹۸ اشاره کرد وگفت: بر اساس آن سه سناریو "حداقلی"، "واقعبینانه" و "حداکثری" برای آینده موسسه مطرح شد که در آن با روزآمد کردن مأموریتهای موسسه، نقش موسسه به عنوان شبکهسازی در نظام پژوهش در زمینههای آموزش عالی و استفاده از توان پژوهشگران کشور و نیز تعمیق ارتباط میان موسسه و نیازهای وزارت علوم، چارچوب جدیدی برای فعالیتهای آن پیشنهاد شده است.
دکتر حسینعلی قبادی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز در ادامهی این جلسه افزود: ضرورت تمایز میان چابکسازی فرآیندها با چابکسازی خود سازمان وجود دارد. حتماً باید از شتابزدگی در تصمیمگیری در این موارد پرهیز کنیم. به دلیل پیامدهای منفی این ادغامها در عرصه آموزش عالی باید دقیقتر تصمیمگیری کنیم.
دکتر علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم هم اظهار کرد: در دو سال گذشته چندین مورد مسئله را به مؤسسه ارجاع دادیم. آنها برای پاسخگویی به نیازهای ما جلسات هماندیشی مختلفی برگزار کردند که اطلاعات خوبی در آن بود اما ما به عنوان حوزه آموزشی وزارت، انتظار راهکارهای عملی و گامهای مهندسی برای مسائلمان داریم که این نتیجه حاصل نشد.
دکتر نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران نیز در این نشست گفت: یکی از نکاتی که تقریباً برای همه موسسات پژوهشی و حتی آموزشی صادق است این است که اثربخشی آنها با توجه به امکانات و شرح وظایف آنها تطابق ندارد. علت هم این است که مؤسسهای را درست کردهایم، بودجه هم دارد ولی این بودجه فارغ از عملکرد موسسه است. به همین دلیل باید الگوی تخصیص منابع را در آموزش عالی تغییر دهیم. باید بودجه موسسات را بر اساس عملکرد و نه بر اساس هزینه تخصیصی دهیم.
بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، دکتر غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نیز در پایان این نشست گفت: یکی از نکات اصلی درباره مؤسساتی که زیر چتر آموزش عالی تعریف شدند و ارتباطات ارگانیک با بدنه آموزش عالی ندارند، فراز و فرودهایی است که تحت تأثیر مسائل سیاسی بر آنها حادث شده است، نه بر اساس تغییرات پارادایمی آموزش عالی ایران و جهان. بر این اساس این نکات نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را براساس عدل افزایش دادیم
یک ویروس ناشناخته در شهر چرخ میزند!
استارشیپ سال آینده میلادی ۲۵ بار به فضا پرتاب می شود
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را ما براساس عدل افزایش دادیم
انگلیس سلطه اپل و گوگل بر اکوسیستم موبایل را هدف گرفت
چکهای برگشتی داروخانهها ۲ برابر شد
ثبت بیش از ۲۴ هزار مأموریت اورژانسی در هفته گذشته
تغذیه دوران شیردهی؛ مادران این توصیهها را جدی بگیرند
دانشگاه پیام نور در ارشد و دکتری پذیرش «فراگیر» ندارد
مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند