میرنیوز
به گزارش ایسنا، سوانح رانندگی یکی از دلایل اصلی مرگومیر جوانان است و بخش اعظم قربانیان حوادث رانندگی را نیروهای سازنده و فعال جامعه تشکیل میدهند. بدون شک از دست دادن نیروی انسانی فعال که عامل اصلی توسعه هر جامعهای هستند، عوارض و خسارتهای مالی، اقتصادی و اجتماعی وسیعی را متوجه جامعه خواهد کرد.
پیامدهای ناشی از این حوادث نیز یکی از عمدهترین عوامل ناخوشی در جامعه است و از ابعاد مختلفی میتواند برای خانوادهها و کل افراد جامعه مسالهآفرین باشد. این حوادث نهتنها به طور مستقیم آسیب جسمی به افراد وارد میکنند، بلکه به طور غیرمستقیم نیز بر روی عملکرد روانی-اجتماعی و کارکرد وی تاثیر دارند.
باید توجه داشت که صدمات جسمی با مراقبتهای پزشکی و بازتوانی درمان میشوند؛ اما فشارهای روانی-اجتماعی آن گاهی از چندین هفته یا ماه تا چندین سال و گاهی سراسر عمر ادامه مییابند و وضعیت زندگی فردی، شغلی، اجتماعی و عاطفی را دچار اختلال می کند.
بر همین اساس، پژوهشگران با انجام مطالعهای مروری و نظاممند، کیفیت زندگی افراد آسیبدیده را پس از حوادث جادهای و رانندگی مورد بررسی قرار دادند.
برای انجام این مطالعه توصیفی، مقطعی و نظاممند، کلیه مقالات علمی مرتبط با این موضوع به زبان انگلیسی و فارسی، از طریق جستجوی کلمات کلیدی در پایگاههای داده استخراج شدند و ارزیابی شدند.
پس از بررسی مقالات استخراج شده، ۲۴ مقاله مرتبط با موضوع که معیارهای ورود به این مطالعه مروری را داشتند، انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفتند. از بین مطالعات انجام شده، سه مطالعه در فرانسه، سه مطالعه در ایران، دو مطالعه در استرالیا، دو مطالعه در تایوان، دو مطالعه در کلمبیا، دو مطالعه در آمریکا و یک مطالعه در هر یک از کشورهای ژاپن، غنا، سوئد و هلند انجام شده بود.
در این بین، دو مورد از مطالعات، حوادث رانندگی موتور سواران را بررسی کرده بودند و بقیه مربوط به حوادث خودرویی بودند. همچنین دو مطالعه مربوط به کیفیت زندگی کودکان پس از حوادث رانندگی بود و دیگر مطالعات بر روی بزرگسالان انجام شده بود.
بررسی یافتههای این مطالعات نشان داد که کیفیت زندگی افراد بعد از حوادث رانندگی کاهش مییابد. همچنین با بیشتر شدن این آسیبها، کیفیت زندگی، بیشتر کاهش مییابد.
در مطالعه حاضر، «اختلال استرس پس از حادثه» یا PTSD به عنوان یکی از اصلیترین فاکتورهای تاثیرگذار بر کاهش کیفیت زندگی افراد، مطرح شد. این موضوع در مطالعات دیگر نیز به عنوان اصلیترین عامل به وجود آمده پس از سوانح رانندگی، گزارش شده است.
در یکی از مطالعات بررسیشده در این مطالعه مروری، عنوان شده است که پیگیریهای تلفنی بیماران پس از ترخیص، منجر به بهبودی آنها در مقایسه با دیگر افراد میشود.
پژوهشگران با بهرهگیری از نتایج مطالعات بررسیشده، پیشنهاداتی را به منظور کاهش میزان بروز تصادفات جادهای و بهبود کیفیت زندگی قربانیان، پیشنهاد کردند:
- فرهنگسازی برای کلیه سازمانهای ارائهکننده خدمت درخصوص در نظر گرفتن امر سلامت در اجرای تمام پروژهها(سلامت در تمام سیاستها)؛
- آموزش و اطلاعرسانی به عموم جامعه در جهت رعایت اصول رانندگی؛
- ارتقای فرهنگ کار تیمی در جهت بهبودی هرچه سریعتر بیماران و قربانیان حوادث جادهای
- ارائه مشاورههای رایگان در مراکز دولتی و یا تحت پوشش قرار دادن خدمات مشاورهای توسط بیمه، به منظور حمایت روانی از آسیبدیدگان.
در انجام این تحقیق فرزاد رحمانی پژوهشگر تیم پژوهشی طب اورژانس، نفیسه واحد؛ پژوهشگر مرکز تحقیقات پزشکی مبتنی بر شواهد دانشگاه علوم پزشکی تبریز و علی سیففرشد از اداره کل پزشکی قانونی آذربایجان شرقی، مشارکت داشتند.
یافتههای این مطالعه بهار سال جاری، به صورت مقاله علمی با عنوان «کیفیت زندگی افراد آسیبدیده پس از حوادث جادهای: مرور نظاممند» در مجله طب اورژانس ایران، منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
شاخصهای بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
متا سال آینده برای خرید اینستاگرام و واتس اپ به دادگاه می رود
زمان برگزاری هفدهمین دوره المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی اعلام شد
دو بیماری که سلامت زنان را تهدید میکند
خطر ایجاد کارخانه تولید مقاله با هوش مصنوعی!
مدارک دکتری و پزشکی دانشگاههای آذربایجان فاقد اعتبار است
واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار
وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است