میرنیوز

بررسی اثر واکسن کووایران بر کرونای افریقایی و هندی/ نتایج علمی پروژه به زودی منتشر می شود

بررسی اثر واکسن کووایران بر کرونای افریقایی و هندی/ نتایج علمی پروژه به زودی منتشر می شود 2021-06-22T08:58:16+04:30

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر اصغر عبدلی فناور واکسن کووایران در وبینار بررسی علمی واکسن «کووبرکت» که شب سه شنبه به صورت آنلاین توسط اتحاد زیست شناسان ایران برگزار شد، گفت: ما بر اساس گایدلاین های بین المللی، پروژه مطالعاتی این واکسن مبتنی بر ویروس کشته شده را پیش برده ایم.

وی با بیان اینکه به طور کلی واکسن در شرایط نرمال به ۵-۱۰ سال نیاز دارد تا مورد مطالعه قرار بگیرد و به تولید برسد، بیان کرد: در این صورت واکسن می تواند مورد مصرف عمومی قرار بگیرد.

دانشیار گروه ویروس شناسی انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه زمانی که در شرایط غیر نرمال و پاندمی هستیم و نیاز است تحقیقات با سرعت بیشتری پیش برود، بیان کرد: در این صورت می توان مردم را از شرایط پاندمی نجات داد.

وی تاکید کرد: تحقیقات و مطالعات پیش بالینی این واکسن از ابتدای شیوع ویروس کرونا آغاز شد و بعد از داوری وارد فازهای بعدی قرار گرفت؛ اولین گام ارائه یک فرمت براساس CTC بود.

عبدلی با بیان اینکه ما مطالعات پری کلینیکال را تحویل سازمان غذا و دارو دادیم، گفت: این مطالعات در چند مرحله از سوی وزارت بهداشت مورد بررسی قرار گرفت.

دانشیار انستیتو پاستور ایران با تاکید بر اینکه سپس مطالعات حیوانی را برای مطمئن شدن از ایمنی، اثربخشی و عدم سمیت روی موش، خرگوش و میمون آغاز کردیم، خاطر نشان کرد: در ابتدا سمیت تک دوز را مورد بررسی قرار دادیم که بعد از اطمینان چند دوز را ارزیابی کردیم.

به گفته عبدلی، کمیت آنتی بادی شاید در واکسن مهم نباشد اما قدرت مهارکنندگی آنتی بادی را در پروژه می سنجیم؛ در این واکسن ماندگاری انتی بادی را تا ۶ماه بررسی کردیم.

استفاده از بذر کاملا ایرانی در واکسن «کووایران»

فناور پروژه واکسن کووایران با بیان اینکه بذر این واکسن کاملا ایرانی است، گفت: بذر این واکسن کاملا ایزوله و از یک بیمار ایرانی مبتلا به کرونا بوده است که آن را کشت دادیم.

وی با تاکید بر اینکه تمام این روش ها بر اساس گاید لاین های WHO بوده است، گفت: دوزهای مختلف را در این واکسن بررسی کردیم که ۳ و ۵ میکرو گرم مناسب ترین میزان بود؛ زیرا بعد از ارزیابی غلظت های مختلف آنتی ژن به این نتیجه رسیدیم اگر بیشتر از ۵ میکروگرم باشد شاید ایمنی زیاد شود اما در بدن فرد سمیت ایجاد می کند.

عبدلی اضافه کرد: همه فاکتورها را ارزیابی کردیم و نتیجه گرفتیم که این واکسن کاملا بی خطر است و ایمنی زایی دارد.

متخصص واکسن ادامه داد: علاوه بر اینها مطالعاتی روی سویه های دیگر ویروس کرونا که در گردش هستند مانند نوع انگلیسی و ووهان چین انجام دادیم که نشان داد واریانت انگلیسی را مهار می کند.

دانشیار انستیتو پاستور ادامه داد: اما مطالعات دیگری در زمینه واریانت های افریقای جنوبی و هندی ویروس کرونا در دست بررسی داریم و نتایج هم مشخص شده اما در حال تکرار هستیم تا دیتای معتبری داشته باشیم. همه داده های این واکسن آماده است تا بعد از فاز سوم به WHO ارسال کنیم.

وی در خصوص تولید این واکسن گفت: اکنون یک میلیون دوز در ماه تولید می شود اما از ماه آینده ۳ونیم تا ۵میلیون دوز را خواهیم داشت؛ البته در صورت به وجود آمدن شرایط ظرفیت تولید به زودی ۳-۴برابر این میزان می رسد.

تاکنون عارضه جدی در فاز سوم تست بالینی واکسن «کووایران» نداشتیم

دکتر محمد رضا صالحی در این وبینار با بیان اینکه ورود به فاز بالینی این واکسن با تاییدیه وزارت بهداشت و کمیته اخلاق کشوری بود گفت: در ابتدا داوطلبان بعد از یک هفته در هتل ارم اقامت داشتند زیرا نگرانی هایی در خصوص واکسنهای فایزر و عوارض آن وجود داشت.

عضو علمی کارازمایی بالینی واکسن کووایران با بیان اینکه در ۳ داوطلب اول تا ۷۲ ساعت اول عوارض شدیدی دیده نشد، بیان کرد: در همین مدت زمان عوارض حادی مشاهده نشد که شامل تب، درد در محل تزریق و مقداری سرگیجه می شد.

وی گفت: داده ها نشان دادند حدود ۸ مورد مبتلا به کووید داشتیم که این افراد هنوز دوز دوم را دریافت نکرده بودند و بعد از دوز اول و در پیک چهارم کرونا در کشور مبتلا شدند.

وی با بیان اینکه ۴ مورد نیز فوت شدند، گفت: هر یک از این ۴ نفر یا با تصادف، اوردوز، مسمویت و ... جان خود را از دست دادند و مرگ آنها مرتبط با بحث واکسیناسیون نبود.

صالحی تاکید کرد: در پایان فاز دو با یک شرایطی مواجه بودیم که بی خطری واکسن تاییدیه گرفت، گفت: در مرحله بعد عوارض متوسط داشتیم که سرگیجه بیش از دو روز بود اما بهبود پیدا کرد و مابقی عوارض دیده شده در داوطلبان فاز دو نیز خفیف بودند.

وی با بیان اینکه فاز سوم این واکسن را با ۲۰ هزار نفر در ۶ استان آغاز کردیم، بیان کرد: در فاز دوم تاثیرگذاری واکسن مطرح است که چه تعدادی به کووید مبتلا می شوند؛ در این زمینه میزان ابتلا از اهمیت بالایی برخوردار است.

عضو علمی کارازمایی بالینی واکسن کووایران گفت: در فاز سوم قبل از تزریق دوز دوم، ۶۸ مورد پی سی آر مثبت شدند که از این تعداد مشخص نیست کدام واکسن و کدام پلاسیبو دریافت کرده بودند؛ از این تعداد ۱۰ نفر بستری شدند که ۹ نفر آنها مرخص شده اند.

صالحی باتاکید بر اینکه تا این مرحله از فاز سوم عارضه جدی نداشتیم، گفت: اما از جهت تاثیر گذاری نیاز به زمان است.

به گفته وی، ما علاقه داریم که زودتر نتایج علمی پروژه را منتشر کنیم و این افتخاری برای ایران است تا نتایج آن را در اختیار دانشمندان و محققان قرار دهیم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا با وجود اینکه هنوز نتایج این پروژه به چاپ نرسیده سازمان غذا و دارو مجوز اضطراری را صادر کرده است، گفت: ارائه مجوزهای اضطراری منوط به چاپ مقاله نیست.

جمع آوری دیتای کامل از فاز سوم تا دوماه دیگر

دکتر حامد حسینی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این وبینار گفت: فاز سوم واکسن کووبرکت را با ۲۰ هزار نفر در ۶استان کشور آغاز کردیم؛ از این تعداد ۶هزار نفر دو دوز را دریافت کرده اند و تاکنون در این فاز نیز عوارض جدی جز الرژی، سردرد و ... نداشته ایم.

حسینی با بیان اینکه مطالعات ما نشان داد که تا ۹۳ و نیم درصد ویروس را خنثی کردند، بیان کرد: مجوز اضطراری را سازمان غذا و دارو و کمیته های زیرمجموعه های سازمان غذا و دارو برای این واکسن صادر کردند.

مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: ما انتظار داریم ۲۰هزار نفر تا ۱۵ روز آینده دو دوز را فول دریافت کنند؛ ۱۰ هزار نفر اول تا ۵روز آینده دوز دوم را دریافت می کنند و پیش بینی می کنیم تا ۸ هفته دیگر دیتای کاملی داریم.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون

جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
2024-11-22T15:34:02+03:30
شرکت آمازون احتمالا سال آینده میلادی با تحقیقات آنتی تراست اتحادیه اروپا درباره آنکه آیا محصولات برند خود را در پلتفرم فرو ش آنلاینش بر کالاهای دیگر ترجیح می...

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
2024-11-22T15:34:02+03:30
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با صدور حکمی «سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج» را منصوب کرد.

۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی

۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
2024-11-22T15:20:42+03:30
با حکمی از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، معاون و مشاور دانشگاه در امور فرهنگی و اجتماعی منصوب شد.

افسردگی از شایع‌ترین اختلالات روانپزشکی است

افسردگی از شایع‌ترین اختلالات روانپزشکی است
2024-11-22T13:34:05+03:30
مدیر پژوهشی پژوهشکده جراحی مغز و اعصاب عملکردی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، بر اهمیت درمان افسردگی به عنوان یکی از اختلالات شایع روانپزشکی تاکید کرد.

نشست مسئولان حوزه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد

نشست مسئولان حوزه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
2024-11-22T13:07:18+03:30
نشست مسئولان حوزه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور رئیس دانشگاه آزاد برگزار شد.

انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی

انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
2024-11-22T13:07:18+03:30
با حکمی از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مشاور رئیس دانشگاه در امور فرهنگی و اجتماعی منصوب شد.

درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است

درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
2024-11-22T12:00:41+03:30
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: اکنون داروهای ضدویروسی HIV که موجود هستند سبب به صفر رسیدن ویروس در خون می‌شوند.

کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار می‌شود

کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار می‌شود
2024-11-22T11:47:20+03:30
رییس سازمان بسیج جامعه پزشکی از برگزاری دهمین کنگره بررسی «سلامت در حوادث و بلایا» خبر داد.

نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد

نخستین کلوز آپ از ستاره  درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
2024-11-22T10:27:20+03:30
نخستین عکس کلوزآپ از یک ستاره خارج از کهکشان راه شیری نشان می دهد این شی آسمانی در ساختاری عجیب پیچیده شده است.

مهلت درخواست رشته‌های تحصیلی در حوزه‌های استانی تمدید شد

مهلت درخواست رشته‌های تحصیلی در حوزه‌های استانی تمدید شد
2024-11-22T10:27:20+03:30
معاون آموزش حوزه‌های علمیه گفت: مهلت درخواست‌های اجرای رشته و پذیرش متمرکز طلاب توسط حوزه‌های استانی و مناطق مستقل حوزوی تمدید شد.

این مُسکن‌ها خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهند

این مُسکن‌ها خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهند
2024-11-22T08:53:59+03:30
افرادی که از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی ...

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
2024-11-22T08:53:58+03:30
وزیر علوم گفت: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند که این عدد نگران کننده‌ای است.

وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت می‌شناسد

وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت می‌شناسد
2024-11-22T08:27:32+03:30
مشاور وزیر بهداشت گفت: وزارت بهداشت به عنوان متولی نظام سلامت در کشور به طب سنتی و مکمل به عنوان یک واقعیت جامعه نگاه می‌کند و آن را به رسمیت می‌شناسد.

باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم

باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
2024-11-22T08:27:31+03:30
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که باید هزینه سلامت را پایین بیاوریم، گفت: این فرآیند از طریق احیای سبک زندگی صحیح و تغذیه سالم امکانپذیر ...

حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه می‌دارد

حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه می‌دارد
2024-11-22T08:27:31+03:30
گروهی از محققان ایرانی یک حسگر مبتنی بر هیدروژل جهت رصد آمونیوم آب ابداع کرده اند تا کیفیت محیط آبزیان را کنترل کنند.

عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان

عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
2024-11-22T07:47:19+03:30
یک مطالعه جدید نشان می دهد که از هر پنج مورد تب دنگی یک مورد می تواند با تغییرات آب و هوایی مرتبط باشد و افزایش آتی این ویروس منتقله از طریق پشه اجتناب ناپذی...

هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!

هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
2024-11-22T07:33:59+03:30
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: بر اساس برآوردهای ارائه شده، علاوه بر حدود بیست هزار فوتی در سال، حوادث ترافیکی سالانه حدود پانصد تا هشتصد هزار م...

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
2024-11-22T07:20:43+03:30
وزیر علوم گفت: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند که این عدد نگران کننده‌ای است.

مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید

مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
2024-11-22T06:54:00+03:30
وزیر علوم گفت: دراین چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده اند که این عدد نگران کننده ای است.

اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی

اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
2024-11-21T17:07:18+03:30
وزیر علوم گفت: اطمینان می دهم که انتصاباتی که داشتم کار خودم بوده و غیرسیاسی ترین افراد را انتخاب کردم.

سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسان‌ترین راهکار کاهش استرس و اضطراب

سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسان‌ترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
2024-11-21T16:00:38+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور به گزیده‌ای از مهم‌ترین آنها می‌پردازیم.

قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند

قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
2024-11-21T15:33:58+03:30
رئیس دانشگاه انقلاب اسلامی گفت: باید دانشگاههای ما به مراکز تحقیقاتی تبدیل شوند و دانشجویان بسیجی پرچمدار آن باشند. 

دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند

دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
2024-11-21T15:20:38+03:30
رئیس دانشگاه انقلاب اسلامی گفت: باید دانشگاههای ما به مراکز تحقیقاتی تبدیل شوند و دانشجویان بسیجی پرچمدار آن باشند. 

نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد

نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
2024-11-21T13:14:03+03:30
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه در راستای ایجاد وحدت رویه در ساماندهی حوزه پیامک انبوه و با هدف ایجاد هم افزایی برای توسعه بازار کسب و کار و افزایش رضایت مردم م...

همکاری‌ دانشگاه‌های شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک

همکاری‌ دانشگاه‌های شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
2024-11-21T12:47:18+03:30
دانشگاه‌های علوم پزشکی شهیدبهشتی و صنعتی شریف با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای در حوزه های رباتیک و نانورباتیک، هوش مصنوعی، یادگیری الکترونیکی، یادگیری عمیق و ... همک...

مشکلات رزیدنت‌ها بررسی و رفع خواهد شد

مشکلات رزیدنت‌ها بررسی و رفع خواهد شد
2024-11-21T10:33:59+03:30
وزیر بهداشت گفت: مشکلات رزیدنت ها رفع خواهد شد.

شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد

شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
2024-11-21T10:20:39+03:30
دانشگاه صنعتی شریف شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد بدون آزمون در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ را اعلام کرد.

ثبت‌نام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد

ثبت‌نام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
2024-11-21T10:07:19+03:30
مهلت ثبت نام دانشجویان استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ دانشگاه علم و صنعت، تمدید شد.

نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی

نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی
2024-11-21T09:53:59+03:30
دولت استرالیا لایحه‌ای با هدف ممنوعیت شبکه های اجتماعی برای کودکان زیر ۱۶ سال به پارلمان ارائه کرد که شامل جریمه ای تا ۳۲ میلیون دلار آمریکا برای پلتفرم‌هایی...

ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم

ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
2024-11-21T09:40:39+03:30
وزیر بهداشت گفت: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)