میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر سعید رضا عاملی در دیدار جمعی از اعضای انجمن علمی ارتباط صنعت که در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفت، گفت: اگر کاری در حوزه علم و فناوری استمرار پیدا کند، این استمرار نمایانگر قوت و توانمندی کار است و ما در مورد انجمن ارتباط صنعت و دانشگاه خوشبختانه این موضوع را مشاهده میکنیم.
وی افزود: در بحث ارتباط دانشگاه، صنعت و دولت، آنچه که اهمیت دارد توجه به این موضوع است که منظور از صنعت، بازار کار است که شامل بازار بخشهای صنعت، کشاورزی و خدمات و سایر بازارهای کار است. البته یک نگرانی در خصوص برقراری رابطه بین دانشگاه، صنعت و دولت وجود دارد و آن نگرانی این است که نگاه سنتی نمیتواند ما را به هدف مطلوبمان برساند.
عاملی با اشاره به وضعیت بازار کار کشور گفت: امروز به ازای هر یک جایگاه شغلی دانشگاهی ۳۳ متقاضی وجود دارد و در برخی پستهای عضویت هیئت علمی این عدد به ۱۵۰ متقاضی هم میرسد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین افزود: برنامه آمایش آموزش عالی به مسئله اشتغال فارغالتحصیلان ارتباط کامل دارد. در واقع طرح آمایش به ظرفیتهای دانشگاهی و نیازهای محلی بازار توجه میکند و فارغالتحصیل بهطور نسبی متناسب با نیاز بازار کار پیشبینی میشود.
وی گفت: رابطه سهضلعی میان دانشگاه، صنعت و دولت باید به یک سیستم هوشمند تبدیل شود و اگر این سیستم هوشمند ایجاد شود، دیگر یک رشته دانشگاهی بدون توجه به بازار کار آن رشته شکل نمیگیرد، البته لزوماً هم رشته با هدف شغل بوجود نمیآید و توسعه ظرفیت دانش یک بعد مهم از توسعه دانشهای آموزش عالی نیز هست.
عاملی با تأکید بر لزوم استفاده از تجربیات سایر کشورها در زمینه اشتغال فارغالتحصیلان، گفت: در برخی کشورها مانند ژاپن، دانشجو از همان ترمهای ابتدایی وارد کارورزی میشود و در این کشورها دانشجو از کارورزی خود حقوق هم دریافت میکند که باید این تجربه در کشور ما نیز مورد استفاده قرار گیرد. دانشگاههای معتبر جهان از همان ابتدای تحصیل، دانشجو را برای اشتغال در رشتههای مرتبط تربیت میکنند.
رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی ادامه داد: یکی از کارهایی که انجمنهای علمی مانند انجمن ارتباط صنعت و دانشگاه میتوانند انجام دهند، ایجاد همین سیستم یکپارچه ارتباط میان صنعت، دولت و دانشگاه است.
وی همچنین بر ضرورت جلوگیری از جدا شدن دانشجویان پس از فراغت از تحصیل از محیط دانشگاه تاکید کرد و گفت: حفظ ارتباط با فارغالتحصیلان و جلوگیری از جدا شدن دانشجویان پس از فراغت از تحصیل از محیط دانشگاه یکی از موضوعات مهمی است که در دانشگاههای برتر جهان وجود دارد و باید این سیستم در دانشگاههای کشورمان نیز ایجاد شود.
عاملی افزود: این موضوع در مورد اساتید بازنشسته هم باید مدنظر باشد و به محض بازنشستگی باید به استاد بازنشسته برجسته عنوان "استاد برجسته" اعطاء شود تا از دانش ارزشمند آنها استفاده شود.
وی با تأکید بر لزوم جوانگرایی در مدیریت کشور گفت: واقعیت این است که نسل جوان از یک خطرپذیری و نزدیکی به واقعیتهای اجتماعی برخوردار است و البته این به معنای کمتوجهی به تجربه افراد باتجربه نیست.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه یکی از مهمترین سرمایههای کشور، نسل جوان اهل علم و دانش هستند، ادامه داد: باید سرمایههای کشور را حفظ کنیم و یکی از مهمترین سرمایههای کشور، نسل جوان اهل علم و دانش هستند.
وی با اشاره به کاهش وزن و نقش دولتها در امور اجرایی، گفت: در موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه، دولت تنها نقش هماهنگکننده را دارد و حتی وظیفه تأمین منابع مالی برای اشتغال فارغالتحصیلان نیز بر عهده دولت نیست و باید بهعنوان تسهیلکننده امور اداری و خدمات پشتیبان و همچنین حضور حمایتی در حوزه مهم و فراگیر حضور پرقوت داشته باشد. در واقع ما به سمت دولت کوچک و بازار مردمنهاد بزرگ حرکت میکنیم.
در ادامه دکتر مسعود شفیعی، دبیر اجرایی کنگره سراسری همکاریهای دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی نیز در این جلسه گزارشی از فعالیتهای این کنگره ارائه داد و گفت: تا کنون ۲۱ کنگره از سال ۱۳۷۲ به میزبانی دانشگاههای مختلف کشور برگزار شده است.
وی ادامه داد: دبیرخانه دائمی برای «کنگره سراسری همکاریهای دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی» تشکیل شده و همچنین از سال ۱۳۸۳ «انجمن جمعیت ایرانی پیشبرد ارتباط صنعت و دانشگاه» زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت خود را آغاز کرد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، شفیعی در پایان از برگزاری بیست و دومین «کنگره سراسری همکاریهای دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی» در شیراز خبر داد و گفت: افتتاحیه این کنگره در روز سهشنبه، ۶ اسفندماه ۹۸ و همچنین اختتامیه روز چهارشنبه ۷ اسفندماه ۹۸ برگزار خواهد شد.
وی همچنین از دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای حضور در مراسم اختتامیه جهت ایراد سخنرانی دعوت بعمل آورد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
سامانه جدید وزارت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
بیشترین درخواست «پیشینه پژوهش» از سوی کاربران دانشگاه آزاد
معرفی برگزیدگان ریسرچپیچ و اینوتکسپیچ تهران
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها با مشارکت بخش خصوصی
منابع مالی برای رسیدن به رتبه علمی ۱۴ پرداخت نشد
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها
کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور
ادغام صدا و تصویر در یک دستگاه و پایان عصر اسپیکرها
بازدید وزیر علوم از خوابگاهها و فضای پیرامون دانشگاه صنعتی شریف
سامانه جدید وزرت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
اعطای تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به برگزیدگان «جایزه ملی نکست»
وزیر علوم: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت اولیای دم را بر عهده میگیرد
راه اندازی اتاق فکر تخصصی در زمینه کاهش آسیبهای اعتیاد
راهکار کنترل حالت تهوع در بارداری
چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک رونمایی می شود
معرفی تجهیزات پزشکی ایرانساخت در نمایشگاه چین
آنچه مردان باید از پروستات بدانند
رشد چشمگیر روشهای نوین درمان سرطان در ایران
جذب امریه سربازی در وزارت ارتباطات برای اعزام ۱۴۰۴
تعامل حوزههای علمیه قم و نجف تقویت میشود
پیگیری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتقای امنیت فضای اطراف دانشگاه
نشست تخصصی تجارت فناوری ۹ اسفند برگزار میشود
بستههای حمایتی معاونت علمی برای رشد اقتصاد هوش مصنوعی
پارچه درخشانی که نور و صدا تولید میکند!
رقیب «دیپ ریسرچ» اوپن ای آی و گوگل ارائه شد
تشکیل جلسه فوقالعاده کمیسیون آموزش مجلس برای بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران
کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسیارشد سال ۱۴۰۴ منتشر شد
در حادثه دانشگاه تهران برخی موضوع اجتماعی را به مسائل سیاسی ربط دادند
تاکید وزیر علوم بر حفظ رویکرد غیرسیاسی شورای صنفی دانشجویان در پیگیری مطالبات
کشورهایی که در معرض برخورد سیارکی قرار دارند