میرنیوز
محمد حسین امید در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به انتظارات دانشگاه جامع علمی کاربردی از دولت آتی به منظور بهبود سیاستها و اقدامات در آموزش عالی گفت: آنچه مسلم است مشکل دولتی که در حال تمام شدن است و دولتی که در حال شروع شدن است، مشکل اقتصادی، اشتغال و بیکاری است یعنی اگر مردم کار ساده ای داشته و درآمد کمی هم داشتند، اینهمه فشار روی دولت نبود.
وی ادامه داد: هر دولتی روی کار بیاید باید برای بهبود وضعیت معیشت مردم، موضوع اشتغال را دنبال کرده و نرخ بیکاری را کاهش دهد، و این اجتنابناپذیر است و غیر از این راهی ندارد. ثروت این مملکت به این صورت نیست که به مردم یارانه بدهیم، باید به مردم کار بدهیم، برای ایجاد کسب و کار اگر دنبال صنایع بزرگ باشیم، هزینهها بسیار بالا می رود، سه سال پیش قبل از این گرانیها، وزیر کار قبلی اعلام کرد برای ایجاد یک شغل در صنایع بزرگ، چیزی حدود ۵۰۰ میلیون تومان هزینه لازم است گرچه صنایع مادر در هر کشوری لازم بوده و بدیهی است که این صنایع حمایتکننده سایر صنایع هستند ولی اشتغالزایی بالایی ندارند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: در حال حاضر نیز پروژههایی که دولت افتتاح میکند، اشتغالزایی بالایی نداشته و در حد ۱۰۰ تا ۲۰۰ نفر است، بنابراین از یکطرف مشکل دولت آینده، مشکل بیکاری و ایجاد شغل است و از طرف دیگر برای ایجاد شغل اگر دنبال صنایع بزرگ باشد، سرمایه وسیعی میخواهد که دولت فعلاً آن را ندارد، بر همین اساس راه سوم، راهی است که ما پیشنهاد میکنیم، به دولت نیز پیشنهاد کردیم و آن نیز این بود که کسب و کارهای کوچک، اشتغالزایی زیاد داشته و هزینهای کم دارند، در سال گذشته برآورد ما این بود که دانشآموختگان ما با ۵۰ میلیون تومان میتوانستند شغل ایجاد کنند درحالیکه در همان زمان در دولت برای مشاغل سنگین ۵۰۰ میلیون تومان میخواستند یعنی ۱۰ درصد از آن هزینهای که در دولت برای ایجاد شغل پیش بینی شده بود در دانشگاه لازم بود.
وی ادامه داد: مشکل دولت آینده، مشکل معیشت مردم است و برای حل مشکل معیشت مردم، باید مشکل بیکاری را حل و اشتغال ایجاد کرد، بنابراین برای ایجاد اشتغال، شغلهای مرتبط با کسبوکارهای کوچک را توصیه میکنیم و برای این شغل، نیروی ماهر لازم است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی ادامه داد: بنابراین نگاه دولت آینده به آموزش مهارتی باید بیش از گذشته باشد. این آموزش مهارتی است که میتواند مشکل بیکاری را کم کند، در حال حاضر بر اساس آخرین آماری که جمع آوری شده و مربوط بهسال گذشتهاست، بیشاز ۷۵ درصد دانشآموختگان دانشگاه جامع علمی کاربردی شاغل بوده و از بین این شاغلین، نزدیک به ۵۰ درصد در رشته خود شاغل هستند این در حالی است این عدد در چهار سال گذشته زیر ۲۰ درصد بود ولی اکنون به نزدیک ۵۰ درصد رسیدهاست.
امید افزود: بنابراین دولت آینده اگر در موضوع اشتغال میخواهد بهصورت جدی وارد شود، باید آموزشهای مهارتی را پیگیری کند، حال یک دیدگاه این است که دورههای همه دانشگاهها را مهارتی کنیم که امکانپذیر نیست. دوره مهارتی حداقلهایی نیاز دارد. باید در محیط کار باشد و هر دانشگاهی که نمیتواند محیط کار ایجاد کند.
وی افزود: اغلب مراکز علمی کاربردی در محیط کار واقع شدهاند و در محیط کار آموزش میدهند، پس دورههای مهارتی ما آمادهاست و ما میتوانیم همه ۳۰ درصد را پوشش دهیم (در برنامه ششم توسعه ۳۰ درصد آموزشها باید مهارتی باشد).
رئیس دانشگاه علمی کاربردی گفت: ما می توانیم هر سال بالای ۴۰۰ هزار نفر پذیرش و در دو نیم سال تمام ظرفیت مورد نیاز دولت برای آموزش مهارتی را جذب میکنیم. اگر دولت نیاز داشته باشد در چارچوب طرح آمایش آموزش عالی نیز آمادگی داریم ۳۰ درصد مذکور را تا ۵۰ درصد نیز افزایش دهیم.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: البته این موضوع نیاز به حمایت دولت و یکسری مقدمات و اصلاح برخی از قوانین در دستگاههای دولتی دارد و مقداری هم به ترویج و گفتمان سازی نیاز دارد که برعهده اصحاب رسانه است.
امید تاکید کرد: بنابراین انتظار داریم دولت آینده برای گرایش به سمت آموزش مهارتی تسهیلات قائل شده و مردم را تشویق کند. در بودجه سال ۱۴۰۱ این موضوع را لحاظ کند و اصحاب رسانه نیز باید اطلاعات کافی را به مردم ارائه دهند که راهحل برون رفت از بیکاری، داشتن مهارت است کسی که مهارت داشته باشد، بیکار نمیماند.
منبع : خبرگزاری مهر
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم