میرنیوز

پرواز در مریخ چگونه است؟

پرواز در مریخ چگونه است؟ 2021-06-12T13:08:14+04:30

به گزارش ایسنا و به نقل از اشپیگل، پیش از پرداختن به این مصاحبه قصد داریم به طور مختصر درباره "هاوارد گریپ" خلبان ارشد این پروژه بگوییم.

پرواز در مریخ چگونه است؟

هاوارد گریپ در آزمایشگاه پیشرانش جت در پسادینا، کالیفرنیا که به عنوان مرکز کنترل کاوشگرهای ناسا فعالیت می‌کند، مشغول به کار است. گریپ خلبان ارشد بالگرد مریخی نبوغ که تاکنون هفت پرواز موفقیت آمیز در سیاره سرخ داشته، است. وی از دانشگاه علم و فناوری نروژ در تروندهایم فارغ التحصیل شده است و اکنون نیز هم در آنجا و هم در دانشگاه ایالتی واشنگتن تدریس می‌کند. او قبلاً در موسسه تحقیقاتی "SINTEF" نروژ در تروندهایم کار می‌کرد. او در آنجا در بخشی از یک پروژه مشارکتی با شرکت خودروساز آلمانی "دایملر" کار می‌کرد.

در ادامه پرسش‌های سایت اشپیگل و  پاسخ‌های هاوارد گریپ را می‌خوانید:

اشپیگل: سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی اخیرا یک کد فرودگاهی جدیدی به نام "JZRO" را به لیست خود اضافه کرده است. از نظر شما این کد به چه معناست؟

گریپ: این کد مخفف اولین پروازگاه فرازمینی در دهانه جزرو در مریخ است. این برای من معنی خاصی دارد، نه تنها به این دلیل که ما نبوغ را در آنجا به پرواز درآوردیم بلکه به این دلیل که من چندین هفته شب و روز وقتم را صرف انتخاب آن مکان خاص کردم. یکی از نقش‌های من درست پس از فرود مریخ نورد "استقامت" در مریخ، هدایت کار برای یافتن آن پروازگاه بود. من زمان زیادی را صرف مطالعه و اندازه‌گیری سنگ‌ها و سنگریزه‌ها کردم تا بتوانم مکان عالی برای انجام این کار را شناسایی کنم. بنابراین بله آن مکان واقعاً در قلب من جایگاه ویژه‌ای دارد.

چه چیزی آنجا را به یک مکان خاص تبدیل کرده است؟

گریپ: ما می‌خواستیم مکانی را پیدا کنیم که نسبتا نزدیک محل فرود استقامت باشد. ما همیشه امیدوار بودیم که بتوانیم مکانی که خیلی دور نباشد را پیدا کنیم، بنابراین بلافاصله آنجا را شناسایی و جستجوی آن منطقه را آغاز کردیم. این واقعیت که ما توانستیم جایی در نزدیکی فرود مریخ نورد پیدا کنیم در نوع خود یک مزیت بزرگ بود. این مکان از هر لحاظ بسیار خوب بود. علاوه بر آنکه زمین آن قسمت صاف بود و از این لحاظ مشکلی برای پرواز بالگرد نداشت بافت خوبی هم داشت که این موضوع سبب می‌شد دوربین‌های ناوبری بتوانند آنجا را خوب بررسی کنند و این همان ​چیزی است که نبوغ به آن نیاز دارد تا بتواند نحوه و مکان پرواز را تعیین کند.

۱۹ آوریل برای اولین بار یک وسیله ساخت بشر در آسمان یک سیاره دیگر به پرواز درآمد و شما خلبان اصلی آن بودید. در آن لحظه چه حسی داشتید؟

گریپ: این برایم همانند یک تسکین دهنده فوق العاده بود. من هفت یا هشت سال از زمانم را بر روی این پروژه گذاشتم و همیشه این نگرانی‌ها را داشتم که اگر در این مورد یا آن مورد اشتباه کرده باشم چه خواهد شد؟ اگر هنگام بلند شدن بالگرد از سطح زمین نیروی باد به آن غلبه کند و یا اینکه بخواهد خیلی زودتر فرود بیاید چه اتفاقی می‌افتد؟ لیستی از صدها نگرانی کوچک مختلف از این قبیل وجود دارد که در آن زمان که بالگرد پرواز کرد، در یک لحظه همه آن‌ها از بین رفتند. بالگرد نبوغ وظیفه خود را به خوبی انجام داده است. این شاید قوی‌ترین احساسی بود که تجربه کردم چرا که همه آن نگرانی‌ها ناگهان از پنجره به بیرون رفتند.

پرواز در مریخ چگونه است؟

پرواز در مریخ چگونه است؟

گریپ: در دست داشتن امور از دوردست و صدها میلیون کیلومتر دورتر واقعاً حس خوبی دارد. این کاری جادویی است و در این کار باید همه موارد در نظر گرفته شود. شما دستوراتی را بر روی بالگرد بارگذاری می‌کنید و در حالیکه این دستوراتی که وارد کردید دستورات پرواز بوده است سپس سعی می‌کنید به رختخواب بروید. سپس بعد ساعاتی دوباره بیدار می‌شوید و داده‌هایی را از آن دریافت می‌کنید.

ارسال دستورات فرمان به مریخ در یک جهت واحد حدود هشت دقیقه طول می‌کشد. این بدان معناست که بالگرد اساساً باید خودش پرواز کند. بنابراین آیا خلبان ارشد بودن یک عنوان افتخاری نیست؟

گریپ: کار اصلی من از زمان شروع پروژه، هدایت بر روند توسعه آن الگوریتم‌هایی بوده که بالگرد هنگام پرواز آنها را اجرا می‌کند. خلبانی کردن بالگرد نقطه اوج آن کار است، زیرا بالگرد به شخصی نیاز دارد که آن الگوریتم‌ها را فرماندهی و کنترل کند. بالگرد تصمیم نمی‌گیرد که چه موقع و در چه مکانی پرواز کند و آیا شرایط هوایی مناسب است یا خیر. بالگرد نمی‌تواند تعیین کند که تا چه حد از سطح سیاره ارتفاع بگیرد و در پرواز چه سرعتی داشته باشد. نکته دیگر اینکه نمی‌تواند تعیین کند زمینی که در آن پرواز می‌کند مناسب است یا خیر. بنابراین تمام این برنامه ریزی‌ها از زمین انجام می‌شود.

تا چه اندازه می‌توانید بر رفتار بالگرد در مریخ تأثیر بگذارید؟

گریپ: ما راه‌های زیادی برای تأثیرگذاری بر بالگرد داریم. صدها یا هزاران پارامتر وجود دارد که می‌تواند آن کار را انجام دهد. پیش از پرتاب برای تنظیم اکثر این موارد زمان قابل توجهی را در زمین صرف کرده‌ایم. بنابراین ما سعی می‌کنیم تنها مواردی را که در پروازها لازم است تغییر دهیم. ما نقطه مسیرهایی که مکان پرواز بالگرد را کنترل می‌کنند، بررسی می‌کنیم. ما تعیین می‌کنیم که کجا در طول مسیر عکس ثبت کند. ما همچنین باید میزان مصرف انرژی مورد نیاز را تخمین بزنیم و پس از فرود باید بررسی کنیم که آیا همه سیستم‌ها سالم و آماده پرواز بعدی هستند یا خیر.

پروازهای بعد از پرواز اول پیچیده‌تر شده‌اند. نبوغ به ارتفاعات بالاتری رفته است، با سرعت بیشتری سفر کرده و با هر بار برخاست مسافت بیشتری را طی کرده است. چالش برانگیزترین پروازها تاکنون کدام بوده است؟

گریپ: پرواز ششم کاملا چالش برانگیز بود. ما یک ارتفاع بالا و سرعت زمینی و یک مسیر پیچیده را انتخاب کردیم و سپس ناهنجاری رخ داد.

بالگرد آنطور که باید رفتار نمی‌کرد درست است؟

گریپ: دقیقاً. مدتی در حین پرواز به شدت به عقب و جلو می‌رفت. دلیل آن ناهنجاری زمان‌بندی بود و این برای یک وسیله نقلیه سریع مانند نبوغ یک مشکل است. بالگرد باید مانورهای خود را با سرعت بسیار زیادی تنظیم کند زیرا طبیعتاً ناپایدار و کوچک است و پویایی سریعی دارد. اگر زمان‌بندی نادرست باشد، مشکلی رخ می‌دهد.

این مشکل به دلیل وجود اشکالی در یکی از تصاویر ثبت شده توسط دوربین مسئول ناوبری به وجود آمد؟

گریپ: دوربین ناوبری به نبوغ کمک می‌کند تا از موقعیت مکانی درکی به دست آورد. اما یک تصویر ثبت شده از این دوربین از دست رفت. این نباید به خودی خود مشکل ساز می‌شد. اما تمام تصاویری که پس از آن به دست آمده دارای مهر زمانی اشتباه نیز هستند. ما می‌توانیم مشکل از دست رفتن یک تصویر را تحمل کنیم اما وقتی جریانی از تصاویر با مهر زمانی اشتباه را دریافت می‌کنیم کار رصد و مقایسه برای الگوریتم‌ها کمی پیچیده می‌شود.

پرواز در مریخ چگونه است؟

شما حتی پس از آن مورد موفق شدید تا آن را ایمن روی مریخ فرود آورید و نبوغ به هدفی که برای آن ساخته شده بود، رسید تا نشان دهد که پرواز حتی در جو نازک مریخ امکان‌پذیر است. بنابراین در آینده چند پرواز مجاز دیگر خواهد داشت؟

گریپ: هنوز نمی‌دانیم. ما در ابتدا برای حداکثر پنج پرواز برنامه‌ریزی می‌کردیم که حال از آن تعداد عبور کردیم. یک تاریخ پایان در نظر داریم و آن شاید در ماه اوت باشد. اما تا آن زمان تلاش خواهیم کرد تا جایی که ممکن است پروازهای بیشتری انجام دهد.

تاکنون چه چیزی از پروازهای نبوغ آموخته‌اید که ممکن است به انجام ماموریت‌های آینده کمک کند؟

گریپ: ما می‌خواستیم به خودمان و دیگران ثابت کنیم که واقعاً می‌توانید پرواز کنید و یک بالگرد را در مریخ اداره کنید. اکنون با چشمان خود می‌بینید که بالگرد واقعاً در حال پرواز است و کارش را خوب انجام می‌دهد. این عملکرد او امکان انجام ماموریت‌های آینده را افزایش می‌دهد. ما می‌توانیم اطمینان داشته باشیم که رویکرد ما موثر است و این بدان معناست که می‌توانیم در آینده بالگردهای تواناتر را طراحی کرده و به مدل‌ها و فرایندهای خود ایمان بیشتری داشته باشیم.

در ماموریت‌های آینده مریخ از بالگردها می‌توان برای چه موضوعی استفاده کرد؟

گریپ: چند نکته در این باره وجود دارد. یک اینکه بالگردها می‌توانند به عنوان پلتفرم‌های ایده آل عملیات شناسایی عمل کنند. هنگامی که انسان به مریخ می‌رود، آنها می‌توانند سیاره را برای مریخ نوردان یا حتی فضانوردان آینده جستجو کنند. ما همچنین در فکر امکان ساخت بالگردهای بزرگتر و تواناتر هستیم که بتوانند ابزارهای علمی را به مکان‌هایی مانند صخره‌های شیب دار که با سطح نوردان نمی‌توان به آنها دسترسی پیدا کرد، برسانند. حتی ایده‌هایی برای استفاده از بالگرد برای کشف غارهای مریخ وجود دارد.

اکنون به نظر می‌رسد نبوغ در وضعیت خوبی قرار دارد. آیا هدف نهایی شما این است که از این بالگرد آنقدر استفاده کنید یا آنقدر به آن فشار آورید که در نهایت سقوط کند؟

گریپ: ما قطعاً آن را عمداً نابود نمی‌کنیم. اما ممکن است زمانی پیش بیاید که ما آن را تا حدی استفاده کرده باشیم که پس از آن فرود ایمنی نداشته باشد. نبوغ وظیفه خود را برای اثبات دلیل هدف ارسالش به آنجا، انجام داده است. بنابراین مهم نیست که چه اتفاقی می‌افتد. من از نحوه تحقق ماموریت بسیار خوشحالم.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
2023-12-03T19:08:50+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی را از مهمترین ماموریت‌های شورای راهبری هوش مصنوعی دانست و گفت: این شورا با ای...

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!
2023-12-03T19:08:49+03:30
پژوهشگران می‌گویند، خاکسترهای حاصل از آتش‌سوزی‌های جنگلی باعث رشد و شکوفایی حیات دریایی می‌شوند.

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
2023-09-25T21:29:51+03:30
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که در مشاغل پر استرس کار می‌کنند و احساس می‌کنند از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود، دو برابر بیشتر است.

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
2023-09-25T21:29:50+03:30
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، از مشارکت ۲.۵ میلیون نفر اهدا کننده خون در کشور برای تأمین نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی خبر داد.

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
2023-09-25T21:29:50+03:30
تفاهم‌نامه احداث بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت سینوفارم چین منعقد شد.

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، از راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور خبر داد.

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از جذب ۴ هزار بهورز و ۵ هزار کارشناس بهداشت و مجموعاً ۹ هزار نیروی بهداشتی در آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
2023-09-25T21:29:48+03:30
زمان اخذ آرای ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری، از ساعت ۷ صبح لغایت ۲۰ روز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ اعلام شد.

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
2023-09-25T21:29:48+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
2023-09-25T21:29:48+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر لزوم ایجاد نقشه غربالگری و بیماریابی سلیاک در کشور تاکید کرد.

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
2023-09-25T21:29:47+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با طیف زیادی از بیماری‌های نادر مواجهیم که متاسفانه برای بسیاری از آنها هنوز درمان پیدا نشده و یا اینکه درمان های موجود کفایت نمی...

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:47+03:30
نشست چالش‌های زنجیره تأمین ایمن و اثربخش دارو در ایران در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
2023-09-25T21:29:46+03:30
شروع فصل پاییز، زمان شیوع بیماری های ویروسی است که سرماخوردگی شایع ترین بیماری فصل سرما است. اما، با رعایت یک توصیه ساده، می توان از ابتلا به این بیماری مصون...

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
2023-09-25T21:29:46+03:30
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی گفت: گران قیمت ترین محصولات مواد پایه پتروشیمی، دارو است.

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
2023-09-25T21:29:46+03:30
معاون فنی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: هر کسی که واکسن کرونا تزریق کرده باشد، پرونده الکترونیک سلامت دارد.

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
2023-09-25T21:29:45+03:30
راهکارهای ورود شرکت های داروسازی ایران به بازار دارویی اوراسیا، در یک نشست تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد
2023-09-25T21:29:45+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تخصص و تعهد حرفه‌ای را دو بال جامعه پزشکی برای خدمت به مردم دانست.

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
2023-09-25T21:29:45+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: جامعه سلامت کشور افتخار دارد که همپای دلاورمردان عرصه نبرد، در جبهه ها حضور داشت.

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:45+03:30
نشست چالش‌های قیمت‌گذاری دارو، مواد موثره و مکمل‌ها در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم
2023-09-25T21:29:44+03:30
یک متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد.

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
2023-09-25T21:29:44+03:30
همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ وزیر بهداشت، زنگ دبیرستان شهید آوینی تهران را به صدا در آورد.

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
2023-09-25T21:29:44+03:30
معاون پرستاری وزارت بهداشت، از جذب ۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
2023-09-25T21:29:44+03:30
وزیر بهداشت، به طور سرزده از مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شفا یحیاییان تهران بازدید کرد.

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
2023-09-25T21:29:43+03:30
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در یک هفته گذشته ۲۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور فوت شدند.

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود
2023-09-25T21:29:43+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، راه شناخت تولیدات دارویی کشور در جهان را، صادرات محصولات دانست.

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است
2023-09-25T21:29:43+03:30
وزیر بهداشت، با اشاره به کارآمدی حوزه سلامت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای قوی‌ترین و موفق ترین نظام سلامت در منطقه است.

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
2023-09-25T21:29:43+03:30
مسئول هیات مرکزی نظارت بر ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری، از رشد ۱۵ درصدی نامزدهای دوره ششم انتخابات نظام پرستاری نسبت به دوره قبل خبر داد.

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
2023-09-25T21:29:42+03:30
رئیس مرکز اورژانس استان تهران، با اشاره به مزاحمت تلفنی با اورژانس ۱۱۸، گفت: در هفته گذشته ۲۴۳۰ تماس مزاحم با اورژانس استان تهران داشتیم.

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
2023-09-25T21:29:42+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط، تمرکز بر اقدامات بهداشت محیط را عاملی موثر بر جلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین ناشی از بار بیماری های ...

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا
2023-09-25T21:29:42+03:30
مقاله کارایی واکسن برکت در یکی از برجسته‌ترین مجلات علمی جهان بنام The BMJ هیجده ماه پس از ارسال به چاپ رسید.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)