میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، این حقیقت اولین بار در طول سفر آپولو کشف شد زمانی که فضانوردان دچار اختلال در گوش داخلی، بینظمی ضربان قلب، افت فشار خون و کم آبی شدند و کلسیمهای استخوانهایشان را پس از انجام ماموریت از دست دادند.
یکی از قابل توجهترین مشاهدات این بود که بیش از نیمی از فضانوردان طی یک هفته پس از بازگشت به زمین بیمار شدند و بیماریهای عفونی از جمله سرماخوردگی را تجربه کردند. برخی از فضانوردان حتی ویروسهای نهفتهای مثل آبله مرغان را دوباره تجربه کردند. این یافتهها به انجام مطالعاتی پیرامون تاثیر جاذبه ضعیف یا همان "ریزگرانش" بر سیستم ایمنی انجامید.
دانشمندان برای دههها موشکهای سرنشیندار، سفرهای فضایی و گاهی جاذبهی شبیهسازی شده را در آزمایشگاه مورد بررسی قرار دادند.
تحقیقات اخیر به رهبری میلی هیوز-فولفورد(Millie Hughes-Fulford)، یکی از اولین فضانوردان زن و محقق دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو، نشان میدهد ضعیف شدن سیستم ایمنی فضانوردان در طول سفرهای فضایی تا حدودی ناشی از فعالیت غیرطبیعی سلولهای ایمنی تنظیم کنندهی تی(T) است.
سلولهای تی به طور معمول زمانی فعال میشوند که عفونت دیگر فرد را تهدید نمیکند، این سلولها باعث کاهش واکنش سیستم ایمنی در انواع بیماریها از کووید-۱۹ گرفته تا سرطان میشوند.
با این حال محققان دریافتند در شرایطی که جاذبه ضعیف است این سلولها پیش از آن که حتی سیستم ایمنی فعال شود به کار میافتند. محققان واکنش سیستم ایمنی در سلولهای انسان را در شرایط ریزگرانش بررسی کردند و از مادهای به عنوان عامل بیماریزا استفاده کردند و دریافتند که سلولهای تی واکنش سیستم ایمنی را سرکوب میکنند. این کشف غیرمنتظره در مجلهی Nature Scientific Reports به چاپ رسیده است.
هیوز-فولفورد اولین زن متخصص محموله بود که در سال ۱۹۹۱ به مدار زمین رفت و برای دههها تا زمانی که در اثر سرطان خون در ماه فوریه ۲۰۲۱ فوت کند به مطالعهی تاثیرات ریزگرانش بر سلامتی پرداخت. او ابتدا بر روی پوکی استخوان تمرکز داشت و سپس به مطالعهی سیستم ایمنی پرداخت.
جوردن اسپاتز(Jordan Spatz) دانشمند فضا و دانشجوی پزشکی در دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو که پس از فوت هیوز-فولفورد تبدیل به محقق اصلی شد میگوید: از آنجا که سفرهای فضایی به سرعت در حال تجاری شدن و گسترش است نگرانیها در مورد سلامت مسافران فضا نیز افزایش مییابد.
او افزود: در ابتدای برنامههای فضایی، بیشتر فضانوردان جوان و بسیار سلامت بودند اما امروزه سن فضانوردان بیشتر است. علاوه بر آن با انجام سفرهای تجاری به فضا، تعداد افرادی که سن بالایی دارند و از سلامتی کمتری برخوردارند و ریزگرانش را تجربه میکنند، بیشتر میشود. از منظر پزشکی ریزگرانش تاثیرات منفی زیادی بر روی بدن انسان میگذارد و ما امیدواریم بتوانیم برخی از این اثرات را کاهش دهیم.
این مطالعه به پیشرفت تحقیقات پیشین هیوز-فولفورد کمک کرد و برخی از یافتههای او را تایید کرد. هیوز-فولفورد پیش از این پاسخهای ضعیفتری از سلولهای تی مشاهده کرده بود که برخی از آنها به عوامل بیماریزا حمله میکنند و برخی دیگر به تنظیم پاسخ ایمنی کمک میکنند.
محققان همچنین دریافتند که سلولهای کشنده طبیعی که لنفوسیتهایی از سیستم ایمنی بدن هستند در شرایط ریزگرانش فعالیت کمتری دارند، در حالی که به نظر میرسد سلولهای بی(B) که تولید کنندهی آنتیبادی هستند بی اثر میشوند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند