میرنیوز
دکتر سید سپهر قاضینوری در گفتوگو با ایسنا، با بیان این که «در هشت سال دورهی ریاست جمهوری آقای روحانی، ما شاهد تحولات زیادی در حوزهی علم و فناوری بودیم»، گفت: در این زمینه دستگاهها نسبتا خوب عمل کردند؛ هر چند که هم همپوشانی میان نهادها وجود داشت و هم استراتژیهای غلطی به کار گرفته شد که باید در دولت بعد تصحیح شود؛ بنابراین از دولت بعدی اول انتظار داریم که همپوشانی بین نهادها را از میان بردارد.
وی افزود: در حال حاضر شرایطی به وجود آمده است که سیاستگذاری و اختیارات به شورای عالی انقلاب فرهنگی تعلق دارد. بودجه، نزد معاونت علمی است و پاسخگویی قانونی بر عهدهی وزارت علوم و شورای عالی عتف است. این وضعیت باید تغییر کند و سیاستگذاری، پاسخگویی و اعتبارات مالی متمرکز شود. قانون همهی این موارد را به شورای عالی عتف و وزارت علوم سپرده است. یا باید قانون را تغییر داد یا طبق قانون عمل کنیم.
معاون سابق سیاستگذاری و ارزیابی راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی نهادی است که در سیاستگذاری با مجمع تشخیص مصلحت نظام، در قانونگذاری با مجلس شورای اسلامی و در اجرا نیز با قوهی مجریه همپوشانی دارد. دولت بعدی باید حد اختیارات این نهادها را مشخص کند. راه حل این مشکل را نیز رهبری بیان کردهاند. ایشان فرمودهاند هر کدام از شورای عالی و مجلس که اول به مسئله وارد شد، باید آن را حل کند اما الان می بینیم که این نهادها به حدود هم تجاوز میکنند. این تضادها باعث سواستفادهی نهادهای دولتی شده است یعنی مسئولان برای این که از زیر بار اجرای قانون در بروند به قوانین گوناگون متضاد با یکدیگر استناد میکنند و یا مصوباتی از شورایعالی انقلاب فرهنگی را در نظر میگیرند که نقض قوانین مصوب قوه مقننه است.
استاد تمام سیاستگذاری علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر این که «استراتژیها و راهبردهای اشتباه دولت فعلی باید در دولت بعدی اصلاح شود»، گفت: در دولت فعلی روندی در اعطای اعتبارات به شرکتهای دانشبنیان دنبال شد که از ابتدا هم مورد انتقاد بسیاری قرار گرفت. در این دولت، ۶۰۰۰ شرکت دانشبنیان ایجاد شد. این شرکتها، بنگاههای کوچکی هستند که بازار و نام تجاری معتبر ندارند و نهایتا به جایی نمیرسند. آنها، شرکتهایی عرضهمحورند که مبتنی بر تقاضای واقعی کشور شکل نگرفتهاند. تعداد بسیار زیادی مرکز نوآوری، کارخانهی نوآوری و شتابدهنده راهاندازی شده است که صرفا محلی برای خرج کردن پولهای صندوق توسعه ملی توسط معاونت علمی بوده است.
قاضینوری در پایان گفت: راه درست این بوده که صنایع بزرگ کشور دانش بنیان شوند و حول هر کدام صدها شرکت دانش بنیان شکل بگیرد و نیازهای دانش بنیان این صنایع را برآورده کنند. همانند آن چه ۲۵ سال قبل در خودروسازی رخ داد و قطعهسازی در شرکتهای ایران خودرو و سایپا باعث شد صدها شرکت قطعهسازی ایجاد شود. به نظر میرسد باید به اعتبارات کلانی که معاونت علمی در این چند سال هزینه کرده است رسیدگی شود. تاکنون گزارشی ارائه نشده است که به چه افرادی و برای چه هدفی پول داده شده است. باید تغییر استراتژی جدی را در این خصوص شاهد باشیم در غیر این صورت این خطر وجود دارد که مردم از علم و فناوری ناامید شوند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تولید تصویر ماهوارهای با رزولوشن ۳۵ تا ۴۵ سانتیمتر برای اولین بار در کشور
بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک