میرنیوز
یاسر ابراهیمیان قاجاری رئیس گروه ژئوماتیک ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: سیستم هوشمند مشاهدات ماهواره ای با حمایت معاونت علمی به بهره برداری می رسد.
وی در خصوص این سیستم گفت: سیستم هوشمند مشاهدات ماهواره ای که توسط محققان شرکتهای دانش بنیان به نتیجه رسیده با استفاده از دریافت تصاویر ماهواره ای و پردازش تصاویر بر اساس الگوریتم های هوش مصنوعی پدیده های محیطی کل کشور را مورد پایش قرار می دهد و گزارش های فنی را به کاربران ارسال می کند.
رئیس گروه ژئوماتیک ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: کاربرد های این سامانه از طریق پردازش تصاویر ماهواره ای مناطق آتش سوزی در جنگل و مراتع، پایش پهنه آبی تالاب ها و دریاچه ها،پایش گرد و غبار،پایش آلودگی های نفتی در دریاها، پایش جنگل ها و کنترل تغییر کاربری و جنگداری، اکتشاف معادن، پایش و هوشمند سازی مزارع کشاورزی است.
وی با اشاره به کاربردهای دیگر این سیستم گفت: پیش بینی و امداد رسانی در بحران سیلاب و... را انجام می دهد و به کاربران خود که سازمان ها و مردم هستند به همراه گزارش فنی تحت وب اپلیکیشن و اپلیکیشن تلفن همراه ارسال می کند.
وی ادامه داد: فناوری های مورد استفاده در این سیستم «الگوریتم هوشمندتشخیص آتش»،«فناوری هوشمند مدیریت سیلاب»،« فناوری هوشمند کشاورزی نوین»،«فناوری هوشمند مدیریت تالاب ها و جنگل ها» هستند.
رئیس گروه ژئوماتیک ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص الگوریتم هوشمند تشخیص آتش این سیستم هوشمند ماهواره ای گفت: در تشخیص پیکسل آتش با استفاده از الگوریتم های خاص شرکت برای اولین بار توانستیم با استفاده از تصاویر ماهواره ای سنتینل ۳ که یکی از ماهواره های آژانس فضایی اروپا است و با رزولیشن ۳۰۰ متر با حذف خطاهای انعکاس آبی و ابری با دقت بالا نقاط آتش فعال کل کشور را روزانه مورد پایش قرار می دهیم.
وی در خصوص فناوری هوشمند مدیریت سیلاب سیستم هوشمند ماهواره ای گفت: با استفاده از الگوریتم های و پردازش تصاویر راداری مدل ارتفاعی زمین (DEM) با دقت ۱۵ متر توانستیم با هوشمند سازی مسیر های سیلابی ایران را شناسایی کنیم. این مسیر ها با محدوده های سیلاب در اپلیکیشن موبایل و تحت وب مشخص می شوند و با استفاده از مدل های پیش بینی هواشناسی میزان بارش باران را به صورت پلیگون های منحصر به فرد در این مناطق مشخص می کند لذا در بارش های حداکثری به تمامی کاربرانی که موقعیت آنها توسط گیرنده GPS تلفن همراه شناسایی شده و در محدوده سیلابی قرار دارند هشدار های لازم ارسال می شود.
به گفته ابراهیمیان، فناوری هوشمند کشاورزی نوین این سیستم با استفاده از پردازش تصاویر ماهواره ای به صورت هوشمند، کاربر موقعیت زمین کشاورزی خود را ثبت کرده و گزارش های فنی به صورت راهکارهای آبدهی هوشمند براساس اندازه گیری رطوبت خاک و گیاه و همچنین کنترل آفات و کیفیت سلامت گیاه براساس اندازه گیری کروفیل گیاه به کشاورزان ارسال می شود. همچنین در جهت برآورد های خسارت زمین های کشاورزی گزارش های جامعی به صورت موقعیت محدوده های خسارت دیده شده با درصد خسارت ارسال می شود.
وی افزود: در خصوص وضعیت جنگل ها و مراتع با پایش مستمر تصاویر ماهواره ای سلامت جنگل ها بررسی و گزارش های ریسک آتش سوزی در جنگل براساس معیار های رطوبت خاک و گیاه تهیه می شود. همچنین با پایش مستمر، هر گونه جنگل خواری و تغییر کاربری تحت گزارش های مکان محور به کاربر گزارش می شود.
رئیس گروه ژئوماتیک ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: پایش بدنه آبی تالاب ها و دریاچه ها، پایش و شناسایی مناطق آتش سوزی و تهیه نقشه های ریسک آتش، پایش آلودگی های نفتی، پایش جنگل ها و مراتع، پایش سیلاب و تهیه نقشه های ریسک سیلاب، اکتشاف معادن، پایش آلودگی هوا، کشاورزی هوشمند براساس اندازه گیری رطوبت، تشخیص آفات و سلامت گیاه از کاربردهای سیستم هوشمند ماهواره ای به شمار می رود.
وی در خصوص سایر کاربردهای این سیستم گفت: پایش تغییر کاربری اراضی، خدمات هوشمند فضای سبز شهری، برآورد خسارت سیلاب و آتش سوزی پوشش گیاهی از دیگر کاربردهای این محصول دانش بنیان به شمار می رود.
منبع : خبرگزاری مهر
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد