میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، کیانوش جهانپور با بیان این مطلب اظهار داشت: در روزهای اخیر به دلیل تأخیر در ورود واکسن توسط شرکتها و کشورهایی که قرار بوده واکسن به ما تحویل دهند بنابراین ممکن است برنامه تزریق واکسن مطابق زمان بندی پیش نرود. همچنانکه در سایر کشورها در اروپا این فراز و فرودها در مراحل مختلف مشاهده شد و بنظر میآید این فراز و فرودها در برنامه واکسیناسیون تا حد زیادی قابل اجتناب و پیشگیری نباشد.
وی ادامه داد: عزیزانی که به مراکز تزریق واکسن در برخی استانها و شهرستانها مراجعه کرده اند و به دلیل در اولویت بودن دُز اول نتوانسته اند دُز دوم را دریافت کنند، نگرانی نداشته باشند. فاصله زمانی تعیین شده برای تزریق دُز دوم، عموماً بهترین فاصله زمانی نیست بلکه حداقل فاصله زمانی است که بین تزریق دو دُز واکسن تعیین شده است.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت یادآور شد: اغلب واکسنهایی که امروز در دسترس است با طولانی شدن فاصله زمانی تزریق دُز دوم نه تنها مشکلی نخواهند داشت حتی بعضاً برخی از واکسنها با توجه به ساختاری که دارند، توصیه شده که از فاصله زمانی دو یا چهار هفته و سه ماه فراتر برود.
جهانپور تاکید کرد: اولویت با تزریق دُز اول واکسن است چون ایمنی پایه و حداقلهایی از ایمنی را در بدن ایجاد خواهد کرد و این ارزشمند است. لذا اگر جایی مجبور به انتخاب بین تزریق دُز اول و دوم شویم، طبیعتاً دُز اول مقدم است تا زمانی که دُز دوم برسد. همکاران و سازمانهای دیگر همکاری دارند تا در روزهای آتی، محمولههایی که تا امروز با تأخیر به کشور ارسال نشده را دریافت کنیم.
وی گفت: به محض ورود محمولههای جدید واکسن، تزریق دُز دوم واکسن برای افرادی که دُز اول را دریافت کرده اند با یک فاصله زمانی مناسب تزریق خواهد شد و افراد، هیچ دغدغه و نگرانی از نظر ایمنی زایی و اثربخشی واکسن نداشته باشند. همین که دُز اول واکسن را تزریق کرده اند، یک ایمنی پایه ایجاد خواهد کرد و با رعایت پروتکلها، وضعیت بهتر خواهد بود.
سخنگوی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: با توجه به عدم تعادل بین عرضه و تقاضای واکسن کرونا و عدم توانایی برخی کشورها برای واکسیناسیون عمومی تا دو سه سال آینده، در برخی محافل علمی و کارشناسی در دنیا پیشنهاد میشود که دُز اول واکسن در طیف وسیعی از جامعه تزریق شود و بعد دُز دوم تزریق شود اما هنوز این پیشنهادات مورد نظر نیست و در کشور ما نیز همچنان واکسیناسیون مطابق برنامه قبلی است که اگر تأخیری هم در تزریق واکسن وجود دارد، صرفاً به دلیل تأخیر در ایفای تعهدات طرف خارجی و تأمین کنندگان واکسن است.
جهانپور افزود: پیامک قبل از تزریق دُز دوم برای افرادی که دُز اول را دریافت کرده اند، با توجه به جدول برنامه ریزی شده، ارسال میشود اما در روز مقرری که قرار است محمولههای واکسن وارد و توزیع میشود، این اتفاق رخ نمیدهد و کل زنجیره واکسن ممکن است دچار مشکل شود البته از ارسال پیامک و اینکه شاید عزیزانی مراجعه کرده و نتوانسته باشند دُز دوم را تزریق کرده باشند، عذرخواهی میکنیم.
وی یادآور شد: دغدغه و نگرانی جدی در خصوص واکسن و اثربخشی آن برای فاصله دار شدن بین دو دُز واکسن، وجود ندارد اما عذرخواهی ما به خاطر این اتفاق و رویداد که ممکن است در برخی مراکز تزریق واکسن رخ داده باشد، به قوت خود باقی است.
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: برنامه کشوری واکسیناسیون، تزریق دُز دوم واکسن کرونا است و اگر این استراتژی و راهبرد انتخاب میشد که دُز دوم همه واکسنها تا واکسینه شدن طیف وسیعی از جامعه به تأخیر بیفتد، موضوع دیگری بود و میشد اطلاع رسانی عمومی کرد اما هنوز چنین تصمیمی در کشور گرفته نشده و مطابق برنامه قبلی، تزریق واکسن را انجام میدهیم. این تأخیرهای مقطعی ممکن است وجود داشته باشد و از مردم عزیزمان که در این زمینه بعضاً دچار مشکل شده باشند، عذرخواهی میکنیم ./۲۰۶
منبع : خبرگزاری مهر
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است