میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه فضایی ایران، پنجاه و هفتمین نشست زیرکمیته علمی و فنی کوپوس (کمیته سازمان ملل در امور استفاده صلحآمیز از فضا) در دفتر امور فضای ماورای جو سازمان ملل متحد در شهر وین، آغاز به کار کرد.
در این اجلاس که نماینده اعزامی پژوهشگاه فضایی ایران در آن حضور دارد، فهرست برنامههای کاری پنجاه و هفتمین نشست زیرکمیته علمی و فنی کوپوس مورد بررسی قرار گرفت. این برنامه پیشنهادی، شامل ۱۷ عنوان بود که ترتیب بررسی آنها در روزهای مختلف نشست، به توافق اعضا رسید.
در ادامه، رئیس جدید این کمیته انتخاب شد. ریاست کمیته علمی کوپوس بهصورت دورهای و بر اساس تقسیمبندی جغرافیایی بر عهده اعضا قرار میگیرد.
پس از آن، اعضا به تبادل نظر کلی و ارائه گزارش فعالیتهای انجام شده پرداختند. در این بخش، برخی کشورها از جمله ایران، کاستاریکا، فنلاند، فرانسه، جمهوری دومینیکن، ترکیه، هند و آلمان به بیان دیدگاهها و ارائه گزارش فعالیتهای انجام شده خود در راستای فعالیتهای مرتبط با کمیته پرداختند که در بیانیه تمامی این کشورها تبریک به ریاست جدید، اشاره به فعالیتهای انجام شده در همراهی با برنامههای کوپوس و تاکید بر مشارکت و ارائه نظر در مورد کارگروه توسعه پایدار فعالیتهای فضایی اشاره شده بود.
در بیانیه جمهوری اسلامی ایران، انتقاداتی به اقدامات یکجانبه آمریکا در تحریم ارگانهای فضایی کشور بیان شد و به مغایر بودن این اقدامات با اهداف مجامع بینالمللی مانند کوپوس که بهمنظور همافزایی و همکاری اعضا در زمینه استفاده صلحآمیز از فضا تاسیس شده، اشاره شد.
از دیگر موضوعات مورد بررسی، « آب و هوا در فضا» بود. نمایندگان کشورهای کره جنوبی و هند، به بیان فعالیتهای انجام شده در کشورشان از جمله پژوهشهای انجام شده در زمینه لکههای خورشیدی و آثار آن بر لایههای جو زمین پرداختند.
موضوع دیگر مورد بررسی در روز اول نشست، «توسعه پایدار فعالیتهای فضایی» بود. کشورهای اتریش، کاستاریکا، سوئیس، ژاپن و آمریکا با تاکید بر اهمیت این موضوع که یکی از مهمترین موضوعات نشست است، به بیان نظر و تشریح برنامههای پیشنهادی برای کارگروه دوم توسعه پایدار فعالیتهای فضایی که در شرف شکلگیری است، پرداختند.
بحث و گفتگوی بیشتر در زمینه ساختار، اهداف و نحوه پیادهسازی اهداف کارگروه دوم توسعه پایدار فعالیتهای فضایی، در روزهای آتی ادامه خواهد داشت.
در انتهای جلسه روز اول، نیز چهار گزارش تخصصی در موضوعاتی شامل « برنامه آتی کاوش ماه و مراحل آمادگی برای آن توسط نماینده روسیه»، «فعالیتهای دانشگاه بینالمللی فضا در مورد مطالعات ماه از سوی نماینده این دانشگاه»، «برگزاری کنفرانس بینالمللی فضا در سال ۲۰۱۹ توسط نماینده ایتالیا» و «پارامترهای فیزیکی اشیای نزدیک به زمین بر اساس مشاهدات راداری از سوی نماینده روسیه» ارائه شد.
منبع : خبرگزاری مهر
میزان اجرای توافقنامههای ایران و روسیه با تعداد امضاشده همخوانی ندارد
حضور ۲۸ دانشگاه در اجلاس روسای دانشگاههای ایران و روسیه
میزبانی از شرکتهای دانشبنیان برای حضور در «ایرانهلث ۱۴۰۴»
کلیات برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی تصویب شد
اعطای گواهینامه صلاحیت سطح یک به ۷ شتابنده فناوری
رتبه علمی ایران در ۳ رشته داروسازی، دندانپزشکی و پرستاری
فاصله بین ازدواج تا فرزنددار شدن پنج سال است
مصرف آنتی بیوتیک در ایران بالاتر از استاندارد جهانی است
آموزش شگردهای عکاسی آسمان شب با موبایل
اکران خصوصی و نشست مستند «قتل خاص» برگزار شد
موسسه رازی همکار سازمان بهداشت جهانی در تحقیقات ونوم می شود
آرامش دانشگاهها و تکریم محققین چراغ پژوهش را در کشور روشن میکند
خطرات پنهان عفونتهای چشمی را جدی بگیرید
رشد ۱۲۱ درصدی صادرات و ۲۷ درصدی اشتغال دانش بنیانها
واگذاری امور حوزهها به استانها
مشکلات جهانی پژوهشگران را از دسترسی آزاد به داده های علمی بازداشته است
نوبت پزشکان شد؛ ویزیت آزاد بیماران تامین اجتماعی!
یورش به خانهها در آلمان برای پاکسازی فضای مجازی
زنگ خطر ورود ویروس «فلج اطفال» به ایران
ورود وزارت ارتباطات به برنامه ملی رفع ناترازی انرژی
الماس ۴۰ برابر قدرتمندتر از نمونه واقعی ساخته شد
رئیس جمهور از برگزیدگان جشنواره تحقیقاتی رازی تقدیر کرد
احتمال برخورد سیارک قاتل زمین با ماه
آزمایشگاهها در تشخیص بیماری نقش کلیدی دارند
کلسترول خوب در ابتلا به آب سیاه چشم نقش دارد
کار کردن در دوره سالمندی برای سلامت مفید است
وزارت بهداشت به وزارتخانه پزشکان تبدیل شده است
ارتباطات در مناطق زلزلهزده حسینیه خوزستان پایدار است
رئیسجمهور وعده یکسانسازی بیمههای درمانی را عملی کند
برنامه جامع سیاستهای کلان آموزش پزشکی تدوین و عملیاتی می شود