میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از ساینسدیلی، پژوهش جدیدی که با مشارکت پژوهشگران "دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن"(LSHTM) و "دانشگاه برن"(University of Bern) سوئیس انجام شده است، نشان میدهد که بین سالهای ۱۹۹۱ تا ۲۰۱۸، بیش از یک سوم مرگ و میرهایی که گرما در آنها نقش داشته، به دلیل گرمایش جهانی ناشی از فعالیتهای انسانی بودهاند.
پژوهشگران در این پروژه که بزرگترین نمونه در نوع خود به شمار میرود، دادههای مربوط به ۷۳۲ مکان را در ۴۳ کشور جهان مورد بررسی قرار دادند. این پژوهش برای نخستین بار، سهم واقعی تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت بشر را در افزایش خطر مرگ و میر ناشی از گرما نشان داد.
به طور کلی، بررسیها نشان میدهند که ۳۷ درصد از کل مرگ و میرهای ناشی از گرما در دورههای اخیر تابستانی، به دلیل فعالیتهای انسانی است. بالاترین درصد مرگ و میر ناشی از این نوع گرما، در آمریکای مرکزی و جنوبی و جنوب شرقی آسیا گزارش شده است.
همچنین بررسیها، تعداد مرگ و میرهایی را که به خاطر گرمای ناشی از فعالیتهای انسانی در شهرهای خاصی رخ دادهاند، نشان میدهند. براساس این گزارشها، ۱۳۶ مورد مرگ و میر در سانتیاگو پایتخت شیلی، ۱۸۹ مورد در آتن پایتخت یونان، ۱۷۲ مورد در رم، ۱۵۶ مورد در توکیو، ۱۷۷ مورد در مادرید، ۱۴۶ مورد در بانکوک، ۸۲ مورد در لندن، ۱۴۱ مورد در نیویورک و ۱۳۷ مورد در هوشیمین رخ داده است. پژوهشگران باور دارند که یافتههای آنها، شواهد بیشتری را در مورد لزوم در پیش گرفتن سیاستهای جدی برای کاهش گرما در آینده و اجرای مداخلاتی برای محافظت از جمعیت در برابر عواقب نامطلوب قرار گرفتن در معرض گرما ارائه میدهند.
دکتر "آنا ویسیدو-کابررا"(Ana Vicedo-Cabrera)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما باور داریم که اگر کاری در مورد تغییرات آب و هوایی انجام ندهیم، میزان مرگ و میرهای ناشی از گرما افزایش مییابد. افزایش میانگین دمای جهان تاکنون، فقط کسری از چیزی است که در صورت ادامه یافتن انتشار گرما، با آن رو به رو خواهیم شد.
گرمای جهانی به چندین روش بر سلامت ما اثر میگذارد؛ از تاثیرات مستقیم مرتبط با آتشسوزی و آب و هوای ناملایم گرفته تا تغییر در سرعت گسترش بیماریهایی که از راههای دیگر منتقل میشوند. شگفتآورترین موضوع میتواند افزایش مرگ و میر ناشی از گرما باشد. پژوهشهای مرتبط با شرایط آینده آب و هوا، افزایش قابل توجه دما را پیشبینی میکنند که با مشکلاتی مانند بروز موج گرما همراه هستند. وجود این، در دهههای اخیر هیچ پژوهشی در مورد این تاثیرات انجام نشده است.
این پژوهش، بر گرمای جهانی ناشی از فعالیتهای انسان تمرکز دارد. پژوهشگران، شرایط آب و هوایی گذشته را به صورت ویژه تحت تاثیر فعالیتهای انسانی و یا بدون آنها مورد بررسی قرار دادند. این کار به پژوهشگران کمک کرد تا تاثیر فعالیتهای انسانی را از روند طبیعی جدا کنند. مرگ و میر ناشی از گرما، در اثر رو به رو شدن با دمای بالاتر از اندازه مطلوب رخ میدهد که در مکانهای گوناگون، متفاوت است.
اگرچه بیش از یک سوم موارد مرگ و میر ناشی از گرما، به خاطر تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیتهای انسان است اما تاثیر آن در مکانهای گوناگون تفاوت دارد. همانگونه که از آمار ارائه شده مشخص است، تلفات ناشی از گرما با توجه به تغییرات محلی آب و هوای هر منطقه و آسیبپذیری جمعیت آن متفاوت است. نکته جالب این است که ساکنان کشورهای کم درآمد و درآمد متوسط که مسئولیت ناچیزی در انتشار گرما دارند، بیشترین آسیب را میبینند.
پروفسور "آنتونیو گاسپارینی"(Antonio Gasparrini)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این بزرگترین پژوهش در مورد اثر تغییرات اقلیمی بر سلامتی است. پیام این پژوهش، واضح است: تاثیر مخرب تغییرات اقلیمی، تنها برای آینده نیست، بلکه هر قاره در حال حاضر عواقب وخیم فعالیتهای انسانی را تجربه میکند. ما باید اکنون اقدام کنیم.
این پژوهش، در مجله "Nature Climate Change" به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مبنای رتبهبندی و سطح بندی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اعلام شد
تولید تصویر ماهوارهای با رزولوشن ۳۵ تا ۴۵ سانتیمتر برای اولین بار در کشور
بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است