میرنیوز
به گزارش ایسنا، در نشست هفتگی فوکال پوینت های پژوهشی کلان مناطق کمیته ساماندهی تحقیقات کووید ۱۹ که با حضور دکتر فرید نجفی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر قباد مرادی مشاور معاونت، اعضای کمیته کشوری ساماندهی تحقیقات کووید-۱۹ و ۱۰ فوکال پوینت پژوهشی از سراسر کشور برگزار شد، در ابتدا گزارشی از عملکرد برنامه فوکال پوینت ها در حوزه ساماندهی تحقیقات کووید ۱۹ ارائه شد.
نجفی ضمن قدردانی از تلاش و زحمات فوکال پوینت های پژوهشی در سراسر کشور، با بیان اینکه ساماندهی تحقیقات کووید ۱۹ در دانشگاه ها یکی از اولویت های معاونت تحقیقات است، گفت: اینکه تحقیقات به صورت هدفمند انجام شود و نتایج آن به سرعت در اختیار سیاست گذاران قرار گیرد یکی از الزاماتی است که تمامی کشورهای دنیا در جهت آن گام برمیدارند که ما نیز می خواهیم با قدرت و شتاب بیشتری به این حوزه وارد شویم.
نجفی در ادامه به فراخوان اخیر شبکه کاکرین با هدف راهبری تحقیقات کووید ۱۹ اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف تشکیل شبکه کاکرین ارائه سریع ترجمان دانش به سیاست مداران برای اتخاذ تصمیمات جدید است و به مدیران در سطح ملی و بین المللی کمک میکند تا با تکیه بر شواهد و یافته های علمی تصمیم گیری کنند.
وی با ابراز تاسف از اینکه همیشه شکافی میان محققان و سیاستمداران وجود دارد، گفت: یافته های علمی محققان جهت بهرهبرداری به درستی ترجمه نمیشود و از سوی دیگر سیاستمداران نیز علاقهای به استفاده از شواهد علمی نشان نمیدهند. هدف از سند سیاستگذاری آگاه از شواهد که سال ۹۶ تصویب شد و مسکوت باقی ماند این بود که هزینه تصمیمگیری بدون شواهد علمی در کشور بالا رود.
نجفی افزود: شبکه کاکرین در کشور ایجاد شده تا این شکاف رفع شود. تحقیقاتی که در دانشگاه ها انجام میشود ساماندهی کنیم تا هم از تکرار تحقیقات جلوگیری به عمل آید و هم از نتایج تحقیقات به درستی استفاده شود.
او همچنین از فوکال پوینت ها دعوت کرد در انجام تحقیقاتی که در فراخوان شبکه کاکرین منتشر شده است، مشارکت کنند.
نجفی با اعلام این خبر گفت: گرنت هایی برای فوکال پوینت های پژوهشی در نظر گرفته شده است که به آنها اهدا خواهد شد.
در فراخوان شبکه کاکرین هشت موضوع اعلام شده که تاکنون هیچ گروه تحقیقاتی به آنها نپرداخته است؛ فوکال پوینت ها می توانند با توجه به ملاحظات سیستماتیک کاکرین در این فراخوان مشارکت کنند و از حمایت های نیماد هم بهره مند شوند. فقط محققان باید توجه کنند که نتایج این تحقیقات خیلی سریع و ظرف چند ماه آماده و منتشر شود.
سپس دکتر قباد مرادی، مشاور معاون تحقیقات و فناوری گفت: ۱۰ فوکال پوینت پژوهشی در کلان منطقههای کشور برای ایجاد ارتباط موثرتر با دانشگاهها وجود دارند. از ۲۶ بهمن ماه تاکنون ۱۴ نشست مستمر برگزار شده که طی آن تحقیقات دانشگاه های علوم پزشکی در حوزه کووید ۱۹ ساماندهی و هماهنگ شده است.
در ادامه دکتر ایزدی به شرح گزارشی از عملکرد ۱۰ فوکال پوینت پژوهشی از ابتدای فعالیت پرداخت و گفت: در جلسات برگزار شده برنامه ها معرفی و در خصوص هر یک تبادل نظر انجام شده است از فوکال پوینت ها خواسته شده تا این برنامه ها را در کمیته های دانشگاهی به اشتراک بگذارند. ضمن ارائه گزارش مقالات کشوری از آنها خواستیم که گزارش عملکردهایشان را ارسال کنند. علاوه بر آن برنامه های جانبی مانند اولویت های پژوهشی، Journal Watch و غیره تعریف کردیم.
او به شرح گزارشی از عملکرد و میزان همکاری فوکال پوینت های دهگانه اصفهان، مازندران، مشهد، اهواز، تبریز، شیراز، کرمان، همدان، تهران پرداخت و گفت: در دور نخست از کلان منطقه ها گزارش گیری شد تا درک درستی از جایگاه و سطح دانشگاه ها به دست آوریم. اقدامات انجام شده، تعداد مقالات، طرح ها، وبینارهای برگزار شده و غیره همه ثبت شدند. سپس روال اندکی تغییر کرد و معرفی ۲۳ برنامه به روزرسانی شده و برنامه های کمیته ساماندهی کووید ۱۹ با عنوان ارزشیابی اثرات پژوهش های ویروس کووید ۱۹ در دست اقدام قرار گرفت.
بنابر اعلام وبسایت معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت؛ دکتر ایزدی همینطور از برنامه های آینده فوکال پوینت های پژوهشی خبر داد و گفت: معرفی بهترین تحقیقات، به روزرسانی گزارش مربوط به طرح ها و مقالات در هر کلان منطقه به صورت گزارش کمی و کیفی، تعیین عناوین اولویت های پژوهشی به صورت ماموریت محور به دانشگاه ها واگذار شود، همکاری و مشارکت داوطلبانه در سایر برنامه های کمیته کشوری ساماندهی تحقیقات کووید ۱۹ از جمله برنامه های دو ماه آینده خواهد بود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت
ثبتنام قطعی نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ از ۱۷ آذر آغاز میشود
تلاش برای افزایش بودجههای پژوهشی با همکاری مجلس
صادرات فریزرهای آزمایشگاهی و تجهیزات برودتی ایرانی به ۶ کشور
ابررایانه ارتش چین در آزمون محاسبات هوش مصنوعی اول شد
حوزویان برای ترویج فرهنگ بسیج از هیچ اقدامی کوتاهی نکنند
تمجید آیتالله حسینیبوشهری از رویکرد تحولی جامعهالزهرا (س)
فرصت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری تخصصی دندانپزشکی تمدید شد
جزئیات برنامههای هفته پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد
مواد اولیه دارویی چه مقدار ارز دریافت کرده است
خیز دانشبنیانها برای تصاحب ۲ درصد از مالیات تحقیق و توسعه
معاون تحقیقات: تلاش برای افزایش بودجههای پژوهشی با همکاری مجلس
برگزاری ماراتون برنامهنویسی تلفن همراه در دانشگاه شریف
خیز دانشبنیانها برای تصاحب دو درصد از مالیات تحقیق و توسعه
مدیر ارشد تیک تاک با ایلان ماسک دوست شد!
پیشنهاد تأسیس پردیس خودگردان دانشگاه تربیت مدرس در اقلیم کردستان
بیمه سلامت کدام خدمات ناباروری را پوشش میدهد
کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا دست از سر ماسک بر نمیدارد
همیار دانشجویی راهی برای توسعه فردی و حرفهای دانشجویان
در این مراکز مشاوره با تعرفه کمتر خدمت بگیرید
دنیا با «مقاومت میکروبی» دچار چالش خواهد شد
ملی شدن سازمان سنجش لغو شد/ انتخاب رئیس سازمان در انتظار استعلام
زنان باردار لاک ناخن، آرایش و رنگ مو را کنار بگذارند
ماجرای افشای اطلاعات محرمانه بیماران HIV در آزمایشگاههای خصوصی
همه چیز درباره تب دنگی؛ ۷۱۹ مبتلا شناسایی شدند
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد