میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، فناوری واقعیت افزوده(AR) معمولاً به عنوان یک فناوری آیندهگرا شناخته میشود که هدف آن ایجاد مناظر جدید شهری، زیرساختها، امکانات پزشکی و تجارب جدید در بازیهای رایانهای است. اما یک کاربرد جدید این فناوری میتواند به ما کمک کند تا با خطرناکترین بقایای گذشته بجا مانده از جنگها مقابله کرده و سطح دریاها را از سلاحهای مرگبار موجود در آن پاک کنیم.
یک شرکت آلمانی به تازگی یک پروژه تحقیقاتی جدید برای توسعه سیستمهای ایمنی طراحی شده برای کمک به غواصان به منظور پاکسازی مهمات جنگی که در طول جنگهای جهانی اول و دوم به دریا ریخته شدهاند، آغاز کرده است.
مطابق با اعلامیه مطبوعاتی این شرکت موسوم به "فرانهوفر آیجیدی"(Fraunhofer IGD)، حسگرها به غواصان اطلاع میدهند که چه زمانی به سطح خطرناکی از ماده منفجره TNT و سایر مواد خطرناک نزدیک میشوند و یک سیستم هشدار جدید مجهز به نمایشگرهای واقعیت افزوده روی عینک میتواند این غواصان شجاع را از تهدیدهای قریب الوقوع آگاه کند.
از دو جنگ جهانی اول و دوم که حوالی دریاهای شمال و بالتیک در سواحل آلمان رخ داده تعداد زیادی مهمات در بستر این دریاها باقی مانده است. در حال حاضر کارشناسان میزان این عوامل شیمیایی جنگی را بیش از ۲۰۰ تن تخمین میزنند که بازیابی همه آنها از کف دریاها کاری پیچیده و هزینهبر است.
ضمن اینکه این کار میتواند خطرناک و کشنده نیز باشد، چرا که پوسته این سلاحها عمدتا از فلز تشکیل شده و پس از چند دهه رها بودن در آب شور به شدت خورده شدهاند. این سلاحها نه تنها برای محیط زیست، بلکه برای غواصان حرفهای که حتی با پیشرفتهترین ابزارها در اعماق این منطقه کار میکنند، خطرناک است.
با توجه به این موضوع، جمعی از شرکتها و موسسات تحقیقاتی در شمال آلمان برای راهاندازی پروژهای موسوم به "TOxAR" گرد هم آمدهاند که هدف آن مهندسی یک سیستم ایمن جامع برای تقویت عملیاتهای خلع سلاح زیر آب است.
این سیستم جدید بر اساس یک سری حسگرهای جدید ساخته شده است که هم مهمات جنگی مانند TNT و هم سایر مواد شیمیایی مضر مانند محصولات تخریب کننده آرسنیک و گاز خردل را شناسایی و اندازهگیری میکند.
در سالهای آینده غواصان پاکسازی کننده مهمات از بستر دریاها ممکن است قبل از خیس شدن بتوانند با استفاده از لنزهای حسگر، منطقه زیر آب را اسکن کنند. ارتباط در لحظه نیز یکی از ویژگیهای مهم این سیستم ایمنی است.
غواصان برای انجام این کار به ارتباط صوتی دیجیتال بدون کابل بین خود و کشتی یا تیم کنترل و نظارت زمینی نیاز دارند. بدون برقراری یک ارتباط بیوقفه و مداوم، تیمها توانایی ارائه ارزیابی دقیق خطر و نکات ناوبری برای آشکار کردن نقاط کور را از دست میدهند.
رفع مشکل کاهش دید و نقاط کور در هنگام عملیات پاکسازی مهمات جنگی مهم است، چرا که گاهی کاهش دید میتواند به معنای قرار گرفتن ناگهانی در معرض عوامل شیمیایی خطرناک باشد. اما با یک سیستم واقعیت افزوده، غواصان به یک فناوری مجهز میشوند که میتواند به سرعت منطقه اطراف را از نظر آلودگی بررسی کند.
بدین ترتیب غواصان مجهز به یک نمایشگر واقعیت افزوده در عینکهای خود و یا بر روی دستگاهی خواهند بود که بر روی مچ دست آنها نصب میشود، بنابراین فورا از خطرات احتمالی مطلع میشوند.
فناوریهای واقعیت افزوده و واقعیت مجازی به طور معمول به ایجاد دنیایی بهتر در فضای فیزیکی شناخته میشوند، اما در تجهیز غواصان به ابزارهای نسل جدید برای از بین بردن سلاحهای کشنده از سطح دریاها، شاهد استفاده جدید از آنها و روش جدیدی برای از بین بردن وحشت بجا مانده از جنگهای جهانی هستیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تولید تصویر ماهوارهای با رزولوشن ۳۵ تا ۴۵ سانتیمتر برای اولین بار در کشور
بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است
تاثیر رژیم غذایی مادر باردار بر سلامت کودک