میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر رضا منصوری در افتتاحیه اولین سمپوزیوم کشوری مطالعات میان رشته ای در علوم پزشکی که امروز در سالن همایشهای کتابخانه ملی برگزار شد، گفت: انقلاب صنعتی چهارم در جریان است ولی با مشاهداتی که در یک سال گذشته از صنعت داشتم متوجه شدم ما هنوز در انقلاب صنعتی اول گیر کرده ایم.
وی درباره اولین سمپوزیوم مطالعات میانرشتهای در علوم پزشکی گفت: از 50 سال پیش با فعالیتهای بینرشتهای آشنا شده بودم. وقتی میگوییم اولین سمپوزیوم و از وزرات بهداشت خواسته شده که متولی آن باشد یعنی از یک نهاد سیاسی خواسته شده؛ یعنی این سمپوزیوم ازیک اجتماع علمی بیرون نیامده و از بخش سیاسی یک کشور ایجاد شده است.
منصوری ادامه داد: از این صحبت تعبیر نشود که چرا وزارت بهداشت یا دانشگاه علوم پزشکی زنجان این حرکت را آغاز کرده است. آنچه نگران کننده است این است که در ایران هنوز گفتمان علم وجود ندارد اگر وجود داشت نیاز نداشت که از بخش سیاسی بخواهیم این سمپوزیوم را ایجاد کند.
استاد دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف درباره تحولات علم و فناوری گفت: کتاب حیات ۳.۳ که یک کیهان شناس نوشته میگوید چطور داریم موجوداتی میسازیم که از جنس ما نیستند. ما، انسانها کربن پایه هستیم ولی داریم موجوداتی میسازیم که سیلیکون پایه هستند. به ۵۰ سال نخواهد رسید که این موجودات سیلیکون پایه آگاهی هم پیدا خواهند کرد. اما آیا ما در ایران بعد از ۲۰۰ سال آشنایی با دنیای مدرن درک درستی از علم پیدا کردهایم؟ خیر. ما هنوز در درک مفهوم علم مشکل اساسی داریم.
منصوری ادامه داد: وقتی کسی کار علمی میکند به آن عالم میگوییم. وقتی اسم عالم را می شنویم ذهنمان به سمت حوزه علمیه میرود. هیچ سنختیی با علم مدرن ندارد. این تحولی که از حدود ۵۰۰ سال پیش به وجود آمد در ساختار ذهنی ما ایرانیان مغفول است. اسامی دانشمندان را میدانیم و متون علمی معروف را درس میدهیم اما این علم نیست. در دانشگاه شریف میگوییم آخرین کتب دانشگاه MIT را درس میدهیم اما این کم است ما فرایندی که به آن منجر میشود را در نظر نمیگیریم.
وی با بیان این که ما علم مدرن را به دانش و مطلب نوشته شده در کتاب فرو میکاهیم گفت: کمتر موردی در ایران دیده ام که در دانشگاهی از جمله دانشگاه شریف وقتی از علم صحبت میکنیم بدانیم علم چیست. تمام تصمیمگیری امور پژوهشی و آموزشی در دانشگاه در چارچوب مفهوم آموزش است و علمی نیست.
عضو هیئتعلمی دانشگاه صنعتی شریف افزود: دانشگاه اگر یک نهاد بیانگر علم باشد از جامعه مسئله میگیرد، مسائلی که جامعه به معنی کل نمیتواند حل کند. دانشگاه این مسائل را با روشهایی که بلد است حل میکند و به جامعه برمیگرداند. به همین دلیل است که جوامع صنعتی بودجه کافی به دانشگاه میدهد چون اگر ندهند جامعهی آنها به مشکل میخورد اما اگر الان دانشگاهها در ایران تعطیل شود تا مدت ها حس نمیشود. این درحالی است که اگر دانشگاهها در آلمان یک هفته تعطیل شود مشکلاتی برای آن جامعه ایجاد میشود. ما سالانه حدود ۱ میلیون ورودی به دانشگاهها داریم و حدود ۹۰۰ هزار نفر یا یک میلیون با درجه کارشناسی فارغ التحصیل میشوند.
ادامه دارد...
منبع : خبرگزاری ایسنا
مبنای رتبهبندی و سطح بندی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اعلام شد
تولید تصویر ماهوارهای با رزولوشن ۳۵ تا ۴۵ سانتیمتر برای اولین بار در کشور
بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است