میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، براساس اعلام سازمان ملل، سالانه ۱.۳ میلیارد تن غذا در سراسر جهان هدر میرود. بخشی از این هدر رفت به دلیل ناکارآمدی در زنجیرهی غذایی است اما بخش بزرگتر آن به علت غیراستاندارد بودن مواد غذایی یا تاریخ گذشته شدن آنها است. علت دیگر این موضوع دور ریختن باقیماندهی غذاها است.
بازیافت این میزان غذای هدر رفته ایدهی جدیدی نیست. امروزه صنایع زیادی از این پسماندها به عنوان غذای خوکها استفاده میکنند یا آنها را تبدیل به سوخت و پلاستیک میکنند.
محققان دانشگاه توکیو نه تنها موفق به تبدیل این مواد به مادهای مفید شدند بلکه توانستند شکل خوراکی آنها را نیز حفظ کنند. ایدهی اولیه آنها این است که این مواد غذایی مانند میوه و سبزیجات را با نوعی جلبک دریایی مخلوط کنند تا مادهای محکمتر از بتن به دست بیاید در حالی که مزهی اصلی آنها حفظ میشود.
محققان با استفاده از روشی که در اصل برای ساخت مصالح ساختمانی از پودر چوب ابداع شده بود موفق به تولید مصالح از میوه و سبزیجات شدند. آنها ضایعات غذایی از جمله جلبک دریایی، برگ کلم، پرتقال، پیاز، پوست کدو تنبل و موز را خشک و پودر کردند سپس پودرها را با آب و چاشنی مخلوط کردند و درون قالب ریخته و تحت حرارت بالا قرار دادند.
در نتیجه موفق به تولید مجموعی از مواد مختلف شدند که برخی از آنها از بتن نیز محکمتر بودند! این در حالی بود که این مواد هنوز قابل خوردن بودند و مزه خود را حفظ کرده بودند. این مواد طی یک دوره آزمایش چهار ماهه در برابر قارچ، پوسیدگی و حشرات مورد بررسی قرار گرفتند و از خود مقاومت نشان دادند. افزودن نمک و شکر نیز بر روی دوام و سختی آنها تاثیری نداشت البته همهی مواد تولید شده ایدهآل نبودند.
کوتا ماچیدا (Kota Machida) یکی از محققان ارشد میگوید: به جز نمونهی ایجاد شده از کدو تنبل باقی مواد مقاومت مناسبی داشتند. ما همچنین دریافتیم برگها گل کلم مقاومتی سه برابر بیشتر از بتن ایجاد کردند.
محققان میگویند، این مواد کاراییهای خلاقانهای خواهند داشت.
نتیجهی تحقیقات این گروه در هفتادمین نشست سالانه انجمن علوم مواد ژاپن منتشر خواهد شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا