میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، غلامحسین رحیمی در هجدهمین نشست مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور با بیان اینکه بحث ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت بحث دیرینهای است، اظهار داشت: در چند سال اخیر به همت دفاتر ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در این راستا خوشبختانه اقدامات بسیار خوب و موثری صورت گرفته او دستاوردهای بسیار خوبی در این زمینه حاصل شده است. تمام آمارهای حوزه ارتباط دانشگاه و صنعت بیانگر رشد قابل توجه در این حوزه میباشد.
وی در ادامه افزود: خوشبختانه حجم مبالغ قراردادهای بیرونی دانشگاهها هر سال رو به افزایش است. در همین زمینه دو شاخص بسیار مهم در ارزیابی فعالیت دانشگاهها یعنی سرانه تعداد طرحها به نسبت تعداد هیئت علمی دانشگاه و همچنین مبلغ قراردادهای بیرونی دانشگاه باید مورد توجه قرار گیرد و دانشگاهها نیز باید توجه بیشتری به انجام تحقیقات بیرونی داشته باشند.
رحیمی در ادامه گفت: خوشبختانه ما امروز شاهد این هستیم که برخی دانشگاهها در این زمینه تلاشهای بسیاری انجام دادهاند، برای مثال دانشگاهی داریم که سرانه عقد قرارداد آن ۸۰۰ میلیون تومان بوده و یا پژوهشگاهی داریم که سرانه قراردادهای بیرونی آن نزدیک به یک میلیارد تومان میباشد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تاکید کرد: همچنین دانشگاهها باید بر روی طرحهای کلان درازمدت توجه ویژهای داشته باشند. خوشبختانه در این زمینه هم فعالیتهایی آغاز شده است. یکی از مهمترین قراردادها در این زمینه طی سال جاری قرارداد بین وزارت نفت و ۱۳ دانشگاه و پژوهشگاه برای احیاء چاههای نفتی بوده است که اقدام بسیار بزرگ و بیسابقه به شمار میآید. خوشبختانه دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور در این زمینه مسیر خوبی را طی میکنند.
وی خاطر نشان کرد: علاوه بر این دانشگاهها با تاسیس مراکز مهارتآموزی و برگزاری دورههای مهارتی، تاسیس مراکز نوآوری و خلاقیت، تاسیس مراکز رشد واحدهای فناور و با مشارکت در تاسیس و گسترش پارکهای علم و فناوری نقش بسیار مهمی در توسعه و تقویت زیست بوم توسعه فناوری کشور ایفا میکنند. از تمامی جامعه دانشگاهی به خصوص دفاتر ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاهها و پژوهشگاهها تشکر میکنم و امیدوارم این برنامهها در سال ۱۴۰۰ با قدرت و قوت بیشتری ادامه پیدا کند.
رحیمی درخصوص ماموریت گرایی دانشگاهها و پژوهشگاهها تاکید کرد: توجه به ماموریتهای تخصصی از سوی دانشگاهها یکی از دغدغههای اصلی وزارت علوم در سالهای اخیر بوده است. دانشگاهها در هر استان باید ماموریتهای اصلی و تخصصی خود را تقویت کنند. مقدمه ماموریتگرایی تنظیم ساماندهی رشتهها و گروههای علمی است ولی اصل ماموریت گرایی تمرکز بر قوتهای خاص در جهت پاسخگویی به نیازهای مشخص دانشگاهی است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در پایان عنوان کرد: توجه به مزیتهای استانی از سوی دانشگاهها از موضوعات مهم دیگری است که در وزارت علوم صورت پذیرفته است. دانشگاههای ما در مناطق مختلف کشور واقع شدهاند لذا مزیتهای مناطق مختلف کشور باید شناسایی شوند و دانشگاهها در هر استان باید این مزیتها را در برنامههای تحقیقاتی، توسعه فناوری و ارتباط با صنایع در نظر داشته باشد. فعالیتهای دانشگاهها باید به سمت تقویت و بهرهگیری از این مزیتها سوق پیدا کند تا در نهایت شاهد توسعه اقتصادی کشور باشیم.
وی در ادامه افزود: در سالهای اخیر توجهات زیادی به ارتباط مناسب میان صنعت و دانشگاه شده و گامهای موثری در این زمینه برداشته شده است. یکی از راههای بهبود ارتباط صنعت و دانشگاه ساماندهی نیازها و اولویتهای پژوهشی صنایع و شرکتها و همچنین آگاه کردن جامعه دانشگاهی از این نیازها میباشد. لذا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مناسبت نامگذاری سال ۱۴۰۰ از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان سال تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها اقدام به راهاندازی بخشی با عنوان نیازها و اولویتهای پژوهشی صنعتی و کاربردی در سامانه ارتباط جامعه و صنعت با دانشگاه (ساجد) کرده است.
در این سامانه صنایع، شرکتها و دستگاههای اجرایی میتوانند با مراجعه به سامانه ساجد به نشانی https://sajed.msrt.ir نیازها و اولویتهای خود را در این سامانه ثبت کرده و به اطلاع جامعه دانشگاهی کشور برسانند. علاقهمندان برای ثبت نیازها و اولویتهای پژوهشی صنعتی و کاربردی و همچنین اطلاع از نیازها و اولویتهای پژوهشی صنعتی و کاربردی صنایع، شرکتها و دستگاههای اجرایی به سامانه ارتباط جامعه و صنعت با دانشگاه (ساجد) میتوانند به نشانی الکترونیکی https://sajed.msrt.ir مراجعه کنند.
منبع : خبرگزاری مهر
بیشترین درخواست «پیشینه پژوهش» از سوی کاربران دانشگاه آزاد
معرفی برگزیدگان ریسرچپیچ و اینوتکسپیچ تهران
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها با مشارکت بخش خصوصی
منابع مالی برای رسیدن به رتبه علمی ۱۴ پرداخت نشد
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها
کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور
ادغام صدا و تصویر در یک دستگاه و پایان عصر اسپیکرها
بازدید وزیر علوم از خوابگاهها و فضای پیرامون دانشگاه صنعتی شریف
سامانه جدید وزرت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
اعطای تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به برگزیدگان «جایزه ملی نکست»
وزیر علوم: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت اولیای دم را بر عهده میگیرد
راه اندازی اتاق فکر تخصصی در زمینه کاهش آسیبهای اعتیاد
راهکار کنترل حالت تهوع در بارداری
چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک رونمایی می شود
معرفی تجهیزات پزشکی ایرانساخت در نمایشگاه چین
آنچه مردان باید از پروستات بدانند
رشد چشمگیر روشهای نوین درمان سرطان در ایران
جذب امریه سربازی در وزارت ارتباطات برای اعزام ۱۴۰۴
تعامل حوزههای علمیه قم و نجف تقویت میشود
پیگیری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتقای امنیت فضای اطراف دانشگاه
نشست تخصصی تجارت فناوری ۹ اسفند برگزار میشود
بستههای حمایتی معاونت علمی برای رشد اقتصاد هوش مصنوعی
پارچه درخشانی که نور و صدا تولید میکند!
رقیب «دیپ ریسرچ» اوپن ای آی و گوگل ارائه شد
تشکیل جلسه فوقالعاده کمیسیون آموزش مجلس برای بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران
کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسیارشد سال ۱۴۰۴ منتشر شد
در حادثه دانشگاه تهران برخی موضوع اجتماعی را به مسائل سیاسی ربط دادند
تاکید وزیر علوم بر حفظ رویکرد غیرسیاسی شورای صنفی دانشجویان در پیگیری مطالبات
کشورهایی که در معرض برخورد سیارکی قرار دارند
نشان علامه طباطبایی به اساتید برجسته اعطا میشود