میرنیوز

اهمیت استمرار برنامه‌های مهم علمی در شرایط مختلف/ کرونا، یکی از محورهای مورد بحث در کنگره رویان

اهمیت استمرار برنامه‌های مهم علمی در شرایط مختلف/ کرونا، یکی از محورهای مورد بحث در کنگره رویان 2021-05-26T04:44:30+04:30

دکتر روح‌الله فتحی، دبیر اجرایی بیست و دومین کنگره بین‌المللی رویان در گفت‌وگو با ایسنا در تشریح برنامه‌های این دوره کنگره گفت: کنگره بین‌المللی رویان هر سال در شهریورماه برگزار می‌شود و امسال نیز این کنگره از ۱۰ تا ۱۴ شهریورماه ۱۴۰۰ به صورت مجازی برگزار خواهد شد. این کنگره دو رویداد علمی را در خود جای داده است که به زبان انگلیسی برگزار می‌شوند. رویداد نخست، بیست و دومین کنگره بین‌المللی پزشکی تولیدمثل و رویداد دوم، هفدهمین کنگره بین‌المللی فناوری سلول‌های بنیادی است. در کنار این دو رویداد بین‌المللی، شانزدهمین سیمنار پرستاری و مامایی نیز به زبان فارسی برگزار شده و پژوهشگران و متخصصان برجسته‌ای از کشور در حوزه تولیدمثل و مامایی به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت.

وی افزود: سال گذشته و همزمان با همه‌گیری بیماری کووید ۱۹ در کشور، تقریباً تمامی برنامه‌ها و رویدادهای علمی در سطح کشور متوقف شده بود، زیرا برگزاری یک رویداد علمیِ بزرگ بین‌المللی، نیازمند یک سری هماهنگی‌های خاص است که شاید هر مرکز علمی یا دانشگاه قادر به برگزاری آن نباشد.

دکتر فتحی تأکید کرد: کنگره بین‌المللی ESHRE بزرگترین کنگره در حوزه تولیدمثل، باروری و ناباروری در سطح جهان است که هر سال بیش از ۸ هزار شرکت‌کننده در آن حضور پیدا می‌کنند. این کنگره تیرماه سال گذشته برگزار و در حوزه اجرا با مشکلات زیادی مواجه شد. این موضوع تاحدودی باعث نگرانی در برگزاری کنگره سال گذشته رویان شد؛ اما به لطف خدا و همت همکاران در پژوهشگاه رویان و جهاد دانشگاهی، یکی از نخستین رویدادهای بزرگ علمی که در کشور به صورت مجازی برگزار شد، بیست و یکمین کنگره بین‌المللی رویان بود.

دبیر اجرایی بیست و دومین کنگره بین‌المللی رویان خاطر نشان کرد: با توسعه زیرساخت‌ها و فراهم آوردن تمهیدات لازم برای کنترل مشکلات احتمالی در حین برگزاری، کنگره سال گذشته به خوبی برگزار شد. امسال نیز در کنار تقویت زیرساخت‌های لازم، درحال راه‌اندازی استودیو تخصصی هستیم تا سخنرانی‌ها در این مکان انجام شود و مشکلات احتمالی را به حداقل ممکن برسانیم. این فضا می‌تواند برای برگزاری سایر برنامه‌ها و کنگره‌های مراکز علمی دیگر نیز مورد استفاده قرار گیرد.

فرصت برگزاری مجازی کنگره برای حضور متخصصان به‌نام و برجسته جهان

وی تأکید کرد: پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی توانست با ایجاد زیرساخت‌های لازم، کنگره بین‌المللی رویان را مانند هر سال، البته به شکل مجازی برگزار کند و در ۵ روز برگزاری این کنگره، ۷۴ سخنران از سراسر دنیا حضور داشتند. برگزاری مجازی این کنگره، این فرصت را فراهم کرد تا زمینه حضور متخصصان بیشتری از نقاط مختلف دنیا فراهم شود. در زمانی که کنگره به صورت مجازی و آنلاین به شکل وبینار برگزار می‌شود، متخصصان به‌نام و بزرگ بین‌المللی که به هر دلیل امکان حضور در ایران را ندارند، علاقه‌مندی زیادی برای حضور و سخنرانی در کنگره بین‌المللی رویان نشان می‌دهند.

دبیر اجرایی بیست و دومین کنگره بین‌المللی رویان در خصوص شکل برگزاری کنگره امسال گفت: امسال نیز با توجه به شرایط بیماری در کشور، کنگره به شکل مجازی برگزار خواهد شد. البته درنظر داریم در صورت بهبود شرایط بیماری در کشور، کنگره را به شکل هیبریدی نیز برگزار کنیم؛ در این شرایط، اصل کنگره به صورت مجازی برگزار خواهد شد و برخی نشست‌ها (session) با حضور متخصصان، پژوهشگران و دانشجویان به شکل حضوری در محل پژوهشگاه رویان برگزار می‌شود.

تمدید مهلت ارسال مقالات تا ۱۰ خرداد

دکتر فتحی با اشاره به ارسال ۱۴۰ مقاله تا این لحظه به دبیرخانه بیست و دومین کنگره بین‌المللی رویان گفت: براساس تجربه‌های قبلی، در مهلت پایانی ارسال خلاصه مقالات به دبیرخانه کنگره، افزایش ۲ تا ۳ برابری تعداد مقالات دریافتی را شاهد هستیم؛ از همین رو، مهلت ارسال خلاصه مقالات تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ تمدید شده است و انتظار داریم تا پایان این زمان حدود ۳۰۰ مقاله دریافت کنیم. در کنار آن، بحث تبلیغات کنگره را از طریق رایزن‌های فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در سایر کشورها آغاز کرده‌ایم و انتظار داریم آثاری نیز از کشورهای دیگر دریافت کنیم.

دبیر اجرایی بیست و دومین کنگره بین‌المللی رویان افزود: امسال با توجه به تقویت زیرساخت‌های برگزاری مجازی و آنلاین کنگره، انتظار داریم بتوانیم از حضور متخصصان بین‌المللی بیشتری بهره ببریم. دعوتنامه‌هایی برای متخصصانی از کشورهایی مانند آمریکا، آلمان، انگلیس، استرالیا و کشورهای دیگر ارسال شده است و پیش‌بینی می‌کنیم متخصصانی از ۲۰ کشور جهان در کنگره بیست و دوم (به شکل مجازی) حضور داشته  و به ایراد سخنرانی بپردازند.

کرونا، یکی از محورهای مورد بحث در کنگره بین‌المللی رویان

دکتر فتحی در تشریح محورهای بیست و دومین کنگره بین‌المللی پزشکی تولیدمثل و هفدهمین کنگره بین‌المللی فناوری سلول‌های بنیادی گفت: در کنگره بین‌المللی پزشکی تولیدمثل، یک محور علمی جداگانه به بحث کروناویروس و ارتباط آن با مباحث تولیدمثل و درمان ناباروری اختصاص پیدا کرده است. در شانزدهمین سمینار پرستاری و مامایی نیز به بحث کرونا پرداخته خواهد شد.

اهمیت استمرار برنامه‌های مهم علمی در شرایط مختلف/ کرونا، یکی از محورهای مورد بحث در کنگره رویان

وی تأکید کرد: در کنگره امسال، به موضوع پزشکی بازساختی که جزو لاینفک کنگره‌های علمی در حوزه سلول‌های بنیادی است به خوبی پرداخته خواهد شد. در کنگره سلول‌های بنیادی، سه محور اصلی در نظر گرفته شده است: سلول‌های بنیادی و اثر آنها در درمان سرطان که در سطح جهان نیز بسیار مورد توجه است. بحث مهم دیگر، تجاری‌سازی محصولات سلولی است. معتقدیم اگر تحقیقات پایه به بالین یا صنعت نرسد، مفید نبوده و صرفاً تولید یک مقاله نمی‌تواند راهگشا باشد. ویرایش ژنوم (gene editing) در سلول‌های بنیادی نیز محور دیگری است که در کنگره امسال به آن پرداخته می‌شود.

دکتر فتحی افزود: ناباروری مردان، کروناویروس و تولیدمثل، چالش‌های لقاح خارج رحمی و بلوغ آزمایشگاهی تخمک که در حوزه درمان ناباروی انسانی بسیار حائز اهمیت است، اندومتریوز به عنوان که یکی از مشکلات رو به گسترش در سطح کشور، مباحث قانونی و اخلاقی تولیدمثل، سبک زندگی و تغذیه زنان و مردان که جزو موضوعات روز دنیا محسوب می‌شود، حفظ باروری در بیماران مبتلا به سرطان، سقط مکرر و روش‌های تشخیصی ناهنجاری‌های جنینی حاصل از بارداری‌های آزمایشگاهی مانند PGD و PGS، تخمدان پلی‌کیستیک که جزو موارد مهم در بیماری‌های زنان هستند، یائسگی زودرس، روش‌های نوین تصویربرداری در تولیدمثل، مهندسی بافت در تولیدمثل به عنوان یکی از مباحث بین‌رشته‌ای از محورهای اصلی کنگره تولیدمثل امسال هستند.

اهمیت استمرار برنامه‌های مهم علمی در شرایط مختلف

دبیر اجرایی بیست و دومین کنگره بین‌المللی رویان تأکید کرد: پافشاری در برگزاری برنامه‌های مهم علمی از جمله کنگره بین‌المللی رویان که در سطح جهان شناخته‌شده است، حتی در شرایط سختی مانند همه‌گیری ویروس کرونا، از این جهت حائز اهمیت است که در کشور، توجه زیادی به برنامه‌ها و فعالیت‌های مراکز علمی بزرگ و پیشرو مانند پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی وجود دارد. سال گذشته به لطف خدا، توسل به اهل بیت علیهم السلام و همت همکاران در پژوهشگاه رویان و جهاد دانشگاهی موفق شدیم با همه سختی‌های موجود، کنگره را به خوبی برگزار کنیم و امسال هم امید داریم که بیست و دومین کنگره نیز با شکوه همیشگی برگزار شود. از زحمات اصحاب رسانه نیز برای انعکاس بازتاب این فعالیت‌ها به عموم مردم و جامعه متخصصان تشکر فراوان دارم.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان

مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
2024-11-23T16:34:02+03:30
رئیس مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی و تجویز منطقی آنتی بیوتیک‌ها گفت: برآورد شده که سالانه حدود ۵ میلیون نفر در دنیا متأثر از مقاومت میکروبی، جان خود را از دست ...

وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود

وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
2024-11-23T16:20:41+03:30
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران از عقد تفاهم‌نامه بررسی غذای دانشجویان با دانشکده تغذیه و رژیم شناسی پزشکی این دانشگاه به منظور بهبود وضعیت ...

توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانه‌ای به گرافن

توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانه‌ای به گرافن
2024-11-23T16:07:19+03:30
شرکت لویدان نسل دوم فناوری کربن زدایی لوپ را راه‌اندازی کرد که با استفاده از دستگاه لوپ این شرکت می‌توان گازهای زائد خروجی از سایت‌های تولید نفت و گاز را به ...

فراخوان بورس‌ تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد

فراخوان بورس‌ تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
2024-11-23T16:07:19+03:30
فراخوان بورس‌های تحصیلی مشترک سازمان همکاری فضایی آسیا-اقیانوسیه (اپسکو) و دانشگاه‌های چین در سال ۲۰۲۵ در رشته‌های مرتبط با فناوری‌ فضایی و کاربردهای آن منتش...

کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد

کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
2024-11-23T15:40:45+03:30
جلسه کمیته مشورتی پیشنهاد کاندیداهای تصدی ریاست دانشکده پزشکی به رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور معاون آموزشی دانشگاه و اعضای این کمیته برگزار شد.

پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاه‌های کشور در سال جاری

پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاه‌های کشور در سال جاری
2024-11-23T15:40:44+03:30
معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: امسال ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاه‌ها پذیرش شدند، پژوهشگاه‌هایی که درخواست اخذ دانشجو درهر مقطعی را دارند باید نخست از طریق سامانه «نا...

توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی

توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
2024-11-23T15:14:00+03:30
قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در دهه پیش رو در کنار آموزش عالی، توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در کشور است.

جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی

جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
2024-11-23T15:13:59+03:30
ثبت نام وام شهریه دانشجویی نیمسال اول تحصیلی ۱۴۰۳ دانشگاه جامع علمی کاربردی از اول آذرماه آغاز شده و تا ۱۴ آذر ادامه دارد.

روشی نوین برای ترمیم آسیب‌های استخوانهای حساس جمجمه و صورت

روشی نوین برای ترمیم آسیب‌های استخوانهای حساس جمجمه و صورت
2024-11-23T15:00:40+03:30
تیمی بین‌المللی از پژوهشگران با محوریت علمی متخصصان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و دانشگاه شهید بهشتی، موفق به ارائه روشی نوین برای ترمیم آسیب‌های است...

بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش

بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
2024-11-23T15:00:40+03:30
دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: چگونگی رسیدگی به شکایات ناظر بر آراء و تصمیمات سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزشی کشور بررسی می شود.

قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد

قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
2024-11-23T14:47:18+03:30
مدیرعامل آتیه سازان حافظ، از انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی خبر داد.

ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده

ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
2024-11-23T14:20:41+03:30
رئیس کمیته پزشک خانواده انجمن پزشکان عمومی ایران، بر ضرورت اصلاح روش پرداخت به پزشکان خانواده تاکید کرد.

اندازه‌گیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی

اندازه‌گیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
2024-11-23T13:53:59+03:30
یک شرکت دانش بنیان برای نخستین بار در کشور موفق به بومی سازی دستگاه ویسکومتر با یک سوم قیمت نمونه مشابه خارجی شده که یک ابزار دقیق و کارآمد برای اندازه‌گیری ...

پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد

پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
2024-11-23T13:40:41+03:30
پاویون منطقه بین‌المللی نوآوری ایران با حضور ۷ شرکت عضو این منطقه در هجدهمین نمایشگاه صنعت معدن آغاز به کار کرد.

جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی

جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
2024-11-23T13:40:41+03:30
جمهوری اسلامی ایران در حوزه فناوری‌های پیشرفته در زمینه چاپ چهار بعدی جایگاه نخست را در میان کشورهای جهان اسلام به خود اختصاص داده است.

دستیابی دانش بنیان‌ها به فناوری هدایت لیزری ماشین‌آلات سدسازی

دستیابی دانش بنیان‌ها به فناوری هدایت لیزری ماشین‌آلات سدسازی
2024-11-23T13:40:40+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی موفق به بومی‌سازی فناوری پیشرفته هدایت لیزری ماشین آلات راه‌سازی و سدساز...

دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل می‌شود

دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل می‌شود
2024-11-23T13:40:40+03:30
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در مورد تبدیل دستیاری به شغل گفت: پیش‌بینی ما این است که این مصوبه از سال آینده اجرایی شود؛چراکه تصویب آن در مجلس و طی م...

یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد

یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
2024-11-23T12:47:21+03:30
محققان مرکز (NYU) Langone Health برای نخستین بار در جهان جراحی کاملا رباتیک پیوند ۲ ریه را انجام دادند.  

۸ نشریه علمی دانشگاه علامه‌ در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت

۸ نشریه علمی دانشگاه علامه‌ در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
2024-11-23T11:40:42+03:30
بر اساس اعلام پایگاه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام، هشت عنوان نشریه علمی دانشگاه علامه‌طباطبائی در میان نشریات برتر (Q۱) کشور قرار گرفت.

پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور

پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
2024-11-23T11:40:42+03:30
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد کرد که با همکاری دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف و صنعتی امیرکبیر، آزمایشگاه‌های ملی متمرکزی ایجاد شود.

پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج

پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
2024-11-23T11:14:03+03:30
رئیس دانشگاه، اعضای هیأت رئیسه و دانشگاهیان دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج پیامی صادر کردند.

المپیاد علمی حوزه‌های علمیه برگزار می‌شود

المپیاد علمی حوزه‌های علمیه برگزار می‌شود
2024-11-23T11:00:38+03:30
معاون آموزش حوزه‌های علمیه گفت: المپیاد علمی حوزه‌های علمیه در دو مرحله استانی و کشوری برگزار می‌شود.

پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد

پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
2024-11-23T10:47:20+03:30
یک پژوهشگر مستقل وب ایرانی با اشاره به آیکون دلار در یک پروفایل ویژگی جدید ایکس را برملا کرده و به نظر می رسد ایلان ماسک نیز آن را تائید کرده است.

سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد

سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
2024-11-23T10:20:39+03:30
هیات منصفه دادگاهی در ایالت تگزاس آمریکا به «سامسونگ الکترونیکس» دستور داد ۱۱۸ میلیون دلار غرامت به «نت لیست» (تولید کننده حافظه رایانه) پرداخت کند.

بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملی‌سنجش» ضروری است

بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملی‌سنجش» ضروری است
2024-11-23T10:20:39+03:30
معاون سابق حقوقی و امور مجلس وزارت علوم گفت: بازنگری مصوبه غیر کارشناسی سازمان ملی سنجش و نظام ارزشیابی کشور ضروری است.

رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است

رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
2024-11-23T10:07:18+03:30
رئیس شورای حوزه‌های علمیه استان تهران گفت: جای رشته فقه مقاومت در حوزه‌های علمیه خالی است و باید به آن پرداخته شود.

توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید

توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
2024-11-23T10:07:18+03:30
مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به حساسیت‌هایی که در مورد پذیرش و جذب طلاب وجود دارد گفت: در پذیرش طلاب باید با حفظ کیفیت، ابداع و نوآوری هم داشته باشیم.

توسعه سیستم ارزیابی مدل‌های زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور

توسعه سیستم ارزیابی مدل‌های زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
2024-11-23T09:54:00+03:30
متخصصان هوش مصنوعی دانشگاه امیرکبیر سیستم ارزیابی مدل‌های زبان فارسی را توسعه دادند و با این اقدام زیست‌بوم هوش مصنوعی کشور مجهز به یک سنجه دقیق و یکپارچه بر...

راه‌اندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی

راه‌اندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
2024-11-23T09:53:59+03:30
گرافجت تکنولوژیز با راه‌اندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی پرکاربرد، در تلاش است تا ارزش افزوده‌ بیشتری از این پسماند فراوان در مالزی ایجاد کند.

سرپرست جدید معاونت امور حوزه‌های علمیه خواهران معرفی شد

سرپرست جدید معاونت امور حوزه‌های علمیه خواهران معرفی شد
2024-11-23T09:53:59+03:30
مدیر حوزه‌های علمیه خواهران در حکمی سرپرست جدید معاونت امور حوزه‌های علمیه خواهران را منصوب کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)