میرنیوز
به گزارش ایسنا، باکتری «هلیکوباکتر پیلوری» یکی از عوامل اصلی گاستریت یا التهاب معده و سرطان بدخیم معده است و به عنوان عامل کلیدی تشدید زخم معده شناخته میشود. بررسیها نشان داده که در بعضی کشورها این باکتری در بزرگسالان تا ۹۰ درصد شیوع دارد. بنابراین از بین بردن این باکتری نکته اصلی درمان زخم معده است. در بین درمانهای جدید، استفاده از مواد غذایی طبیعی مثل پروبیوتیکها، عصارههای گیاهی و استفاه از ایمونوگلوبین تخممرغ پیشنهاد شده است.
«ایمونوگلوبین Y» یا IgY؛ یک گلیکوپروتئین (ترکیبی از پروتئین و کربوهیدرات) است که نقش مهمی در ایجاد ایمنی غیرفعال دارد. آنتی بادی IgY دارای اثرات ضد میکروبی و تحریککننده سیستم ایمنی است. به همین دلیل پژوهشگران ایده استفاده از این ایمنوگلوبین را برای ایجاد ایمنی غیر فعال و تولید آنتیبادیهای اختصاصی علیه گونههای مختلف باکتریایی و ویروسی مطرح کردند.
ایمنی درمانی دهانی؛ یکی از روشهایی است که میتواند در درمان بیماریهای عفونی انسان موثر باشد. عنوان شده که مصرف روزانه IgY به شکل خوراکی، بدون هیچ خطری برای سیستم امینی میتواند جمعیت میکروبی دستگاه گوارش را کنترل کند.
با توجه به این موضوع تولید فرآوردههای غذایی حاوی IgY مورد توجه قرار گرفته است. به همین دلیل پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با انجام یک مطالعه؛ بستنیهای تخممرغی حاوی آنتیبادی IgY برای مقابله با باکتری هلیکوباکتری پیلوری تولید کردند. تا با کنترل جمعیت این باکتری از بروز زخم معده و سرطان معده جلوگیری کنند.
برای انجام این مطالعه پژوهشگران با تزریق آنتیژن باکتری هلیکوباکتر پیلوری به مرغ، تخممرغهایی حاوی ایمونوگلوبین Y علیه این باکتری، تهیه کرده و سپس با استفاده از زرده تخممرغهای حاوی IgY، بستنی تخممرغی تولید کردند. در انتهای نیز این بستنی با بستنی وانیلی، از نظر طعم، رنگ، بافت و ... مورد مقایسه قرار گرفت.
بررسیهای این مطالعه در مورد میزان ماندگاری IgY در بستنی تخممرغی نشان داد که بیشترین میزان این آنتیبادی در هفته دوم است و بعد از سه ماه نگهداری در دمای -۱۸ نیز حدود ۹۴ درصد از فعالیت آنتیبادی حفظ میشود.
همچنین مقایسه حسی بستنی وانیلی و بستنی تخممرغی حاوی IgY نشان داد که این دو بستنی از نظر بافت، احساس، مزه، طعم، رنگ تفاوت معنیداری با یکدیگر ندارند.
پژوهشگران این مطالعه میگویند: «با توجه به فعال بودن آنتیبادی IgY در آزمایشهای الایزا، امکان اتصال IgY حاضر در بستنی تخم مرغی تولید شده در این پژوهش، با باکتری هلیکوباکترپیلوری فراهم بوده و این محصول میتواند در پیشگیری از تکثیر این باکتری موثر باشد».
در انجام این تحقیق سحر صباحی، علی مرتضوی، محمدرضا نصیری، آرش قزوینی و فخری شهیدی؛ پژوهشگران گروههای صنایع غذایی، علوم دامی و میکروبیولوژی دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه فردوسی مشهد، با یکدیگر مشارکت داشتند.
یافتههای این مطالعه به صورت مقاله علمی با عنوان «تولید بستنی مبتنی بر تخممرغ فراسودمند حاوی ایمنوگلوبین Y بر علیه باکتری هلیکوباکتر پیلوری» در نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد