میرنیوز
احمدرضا درستی در خصوص تغذیه مناسب پس از ماه مبارک رمضان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: «روزه داری ماه مبارک رمضان در کسانی که عادت به نوشیدن آب و مایعات کافی نداشته اند، منجر به کم آبی بدن میشود بنابراین بخشی از کاهش وزن در چنین افرادی در اثر از دست دادن آب بدن است که ادامه این وضع قوای جسمی و فکری آنها را کاهش می دهد بنابراین توصیه می شود افراد از روزهای آغازین پس از ماه رمضان هر روز بین ۸ تا ۱۰ لیوان آب خالص (زیاد خنک نباشد) بنوشند. علاوه بر این، نوشیدن ۳-۲ لیوان چای (ترجیحاً چای سبز) کمرنگ و همچنین افزودن آب لیمو به آب نوشیدنی (بدون افزودن شکر) نیز مناسب خواهد بود.
این متخصص تغذیه افزود: کسانی که طی روزه داری ماه مبارک رمضان به سحری نخوردن عادت داشته و یا در شبهای روزه داری عموماً کمتر از نیاز خود غذا دریافت می کرده اند، در پایان ماه مبارک رمضان ممکن است بیش از حد وزنشان کاهش یافته باشد. این کمبود وزن در برخی افراد می تواند به سوء تغذیه بعدی منجر شود که توان جسمی و فکری آنها را مورد لطمه قرار می دهد. لازم است این افراد طبق توصیه متخصص اقدام به برنامه ریزی برای دریافت مقدار غذا و مایعات مناسب بنمایند تا وزن آنها به شرایط مناسب برسد همچنین بسیاری از افراد ممکن است دچار اضافه وزن شده باشند که ناشی از افزایش مقدار چربی و پروتئین نیست و تنها به دلیل تجمع مایعات در بدن ایجاد شده است.
وی بیان کرد: در ماه مبارک رمضان افراد روزه دار تقریباً ۱۵ ساعت غذا نخورده اند که این مسئله موجب می شود تا دستگاه گوارش به آرامی خود را با شرایط تطبیق دهد بنابراین مصرف غذای بیش از اندازه گرم یا سرد و سرازیر کردن آن به دستگاه گوارش موجب لطمه به آن شده است، بهتر است وعده های غذایی به دور از چربی و سنگینی بوده و صرف غذاهای سبک تر مانند ماست و خیار یا پنیر و هندوانه بیشتر توصیه می شود.
درستی عنوان کرد: افراد باید بدانند که میزان سوخت وساز در ۱۵ ساعت روزه داری و غذا نخوردن با شرایط عادی متفاوت بوده است چراکه در ماه مبارک رمضان بدن به صرف مقدار بیشتری سوخت و انرژی نیازمند است لذا بهتر است صبحانه در حد مناسب میل شود، نهار بسیار پرچرب و سنگین نباشد، و غذاهای سبک تری که نام برده شد به عنوان شام مصرف شوند.
این متخصص تغذیه با اشاره به اهمیت مصرف میوه پس از ماه مبارک رمضان گفت: مصرف میان وعده های مناسب به خصوص میوه ها (روزانه دو واحد) برای مثال یک سیب متوسط و یا ۲ عدد شلیل درشت به همراه نان و پنیر و گردو یا خیار و یا چای و خرما توصیه می شود.
این متخصص تغذیه در آخر تصریح کرد: از آنجا که مقدار غذای مناسب رای هر فرد با توجه به شرایط فیزیولوژیک و وضعیت جسمانی و فعالیت وی متفاوت است توجه به این نکته لازم است که بدن پس از ماه مبارک رمضان به آرامی باید به شرایط قبل باز گردد تا از هر گونه لطمه به سلامت پوست و مو جلوگیری شود بدیهی است؛ مشاوره با متخصص در شرایط این چنین اهمیت بسیار زیادی دارد.
منبع : خبرگزاری مهر
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا