میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دکتر قدیر رجب زاده گفت: منابع غنی صمغ های بومی در ایران جایگزینی مناسب برای صمغ های تجاری مورد استفاده در دنیا محسوب می شود از این رو برنامه ریزی برای بهره گیری از این منابع می تواند به رونق تولید در صنعت غذای کشور و ایجاد اشتغال و ارزش افزوده منتج شود.
وی ادامه داد: مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برای تحقق رسالت خود در زمینه ایجاد ارزش افزوده در صنایع غذایی نسبت به شناسایی پتانسیل های بالقوه بومی کشور اقدام کرده که تدوین نقشه راه تجاری سازی صمغ های بومی ایران بر این اساس در این مؤسسه انجام شده است.
رجب زاده بیان کرد: خواص شیمیایی و عملکردی صمغ ها موجب کاربرد وسیع آنها در اغلب صنایع از جمله صنایع غذایی شده و از آنجا که حجم زیادی از نیاز سالانه کشور به این ترکیبات از طریق واردات تأمین می شود، توجه به توسعه این صنعت اهمیت زیادی دارد.
وی به عدم تناسب تولید و تقاضای صمغ های طبیعی در کشور اشاره کرد و گفت: اقلیم گسترده و تنوع گونه های گیاهی، ایران را به یکی از قطب های تولید انواع صمغ گیاهی تبدیل کرده که پتانسیل بالایی برای توسعه و تجاری سازی دارند.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی هدف از تدوین سند تجاری سازی صمغ های بومی ایران را شناسایی این منابع و شناخت کاربردها و پتانسیل های بالقوه آنها دانست و تاکید کرد: تحقیقات و پژوهش های علمی متعددی در زمینه صمغ های بومی ایران انجام شده است، اما هیچ دستاورد مدون و جامعی پیرامون شناسایی منابع مختلف، چالش های پیش رو و برقراری ارتباط بین مطالعات علمی و پیاده سازی جنبه های تجاری صمغ های بومی وجود ندارد.
وی ادامه داد: از این رو هدف از تدوین این سند، ترسیم نقشه راهی است که در آن نحوه طی مسیر، منابع و امکانات لازم، تقسیم کار در سطح ملی و الزامات این مسیر به صورت مشخص و روشن بیان شده باشد.
رجب زاده در مورد اهمیت اقتصادی صمغ های بومی در صنایع غذایی اظهار داشت: صمغ ها از جمله افزودنی هایی هستند که در اغلب صنایع از جمله صنعت غذا کاربرد وسیعی دارند و می توان آنها را جزء لاینفک با کاربرد گسترده در صنعت غذا دانست که از جمله برای تولید محصولات کم کالری و کم چرب مورد استفاده قرار می گیرند.
وی تصریح کرد: استفاده از منابع بالقوه صمغ های بومی در کشور و ایجاد برنامه ای منسجم در خصوص تولید و فرآوری آنها می تواند نقش مهمی در شکوفایی اقتصاد کشور و خودکفایی در زمینه تولید صمغ ها ایفا کند.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در خصوص چشم انداز اجرای این سند در کشور گفت: در این سند با تبیین زمینه های تولید، فرآوری و تجاری سازی صمغ های بومی راهکارهای توسعه ای این حوزه ارائه شده است.
به این منظور تمرکز مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در حوزه شناسایی و تعیین خواص عملکردی صمغ های بومی، تربیت نیروی متخصص در حوزه علوم مرتبط با صمغ ها و نیز تأسیس شرکت های دانش بنیان برای تجاری سازی و ایجاد ارزش افزوده از تولید صمغ های بومی مورد توجه قرار گرفته است.
منبع : خبرگزاری مهر
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم