میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، معاونت آموزشی نهاد در توضیح اجرای طرح بازبینی و اولویت بندی سرفصلهای دروس معارف اسلامی عنوان کرد: دروس معارف اسلامی در دانشگاهها به سبب برخورداری از جامعه مخاطب میلیونی و نقش آن در شکل گیری و ارتقاء آگاهی، فکر و تحلیل دینی، ملی و انقلابی دانشجویان همواره از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده است. لذا سرفصلهای دروس معارف نیز که محتوا و نقشه این دروس را ترسیم میکنند، اهمیت فراوانی دارند.
عدم تغییر سرفصلهای دروس معارف اسلامی برای مدتهای طولانی و مطالبه جدی دانشجویان، اساتید و نخبگان، جهت تغییرات لازم و بروز شدن این دروس، ضرورت تغییر در سرفصلهای دروس معارف را سبب میگردید.
لزوم بازنگری مستمر در محتوای آموزشی، روشها و راهبردهای تدریس، ضرورت ارتقای دانش و نگرش و مهارت دانشجویان در بهکارگیری معارف اسلامی در زندگی از یک سو و ارتقای مستمر استادان معارف اسلامی در طول خدمت از سویی دیگر، مهمترین دلیل اصلاح و تغییر سرفصلهای دروس معارف بوده است.
سرفصلهای کنونی مصوب سال ۱۳۸۳ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی است که با گذشت زمان و ظهور نیازهای جدید در راستای تدریس دروس معارف اسلامی در دانشگاهها، لزوم بازبینی و ایجاد تغییراتی در این سرفصلها ضروری به نظر میرسید.
طبق قوانین آموزشی، دانشجویان موظف هستند ۱۴ واحد از دروس معارف اسلامی را در کنار سایر دروس عمومی و تخصصی خود بگذرانند. با همکاری و همافزایی صورت گرفته میان مدیریت امور دروس معارف اسلامی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و دانشگاه معارف در قالب «طرح کوتاه مدت بازبینی و اولویت بندی سرفصلهای دروس معارف اسلامی» دروس منتخب این ۱۴ واحد که ۱۷ درس را شامل میشوند، طی فرآیندی علمی و با استفاده از ابزارهای رصد و سنجش، مصاحبههای عمیق با اساتید مبرز و صاحب نظر و تشکیل کارگروههای علمی و فنی، مورد بازبینی قرار گرفت و تغییرات لازم در خصوص سرفصلهای این دروس اعمال شد.
دروسی که سرفصلهای آنها طی این فرآیند مورد بازبینی و اصلاح قرار گرفت عبارتند از: «درس اندیشه اسلامی ۱» و «درس اندیشه اسلامی ۲» در گرایش مبانی نظری اسلام؛ «درس اخلاق اسلامی؛ مبانی و مفاهیم» و «درس آیین زندگی؛ اخلاق کاربردی» در گرایش اخلاق اسلامی؛ «درس انقلاب اسلامی» گرایش انقلاب اسلامی؛ «درس تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی»، «درس تاریخ امامت» و «درس تاریخ تحلیلی صدر اسلام» در گرایش تاریخ و تمدن اسلامی؛ «درس تفسیر موضوعی قرآن کریم» درگرایش آشنایی با منابع اسلامی و «درس دانش خانواده و جمعیت».
همچنین به همت دانشگاه معارف، تدوین کتب و منابع برای دروس مذکور در حال آماده سازی است که انشاءلله بزودی در اختیار دانشجویان و اساتید قرار خواهد گرفت. لازم به ذکر است تغییر در سرفصلهای سایر دروس باقیمانده در دستور کار معاونت آموزشی نهاد قرار دارد.
منبع : خبرگزاری مهر
معرفی برگزیدگان ریسرچپیچ و اینوتکسپیچ تهران
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها با مشارکت بخش خصوصی
منابع مالی برای رسیدن به رتبه علمی ۱۴ پرداخت نشد
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها
کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور
ادغام صدا و تصویر در یک دستگاه و پایان عصر اسپیکرها
بازدید وزیر علوم از خوابگاهها و فضای پیرامون دانشگاه صنعتی شریف
سامانه جدید وزرت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
اعطای تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به برگزیدگان «جایزه ملی نکست»
وزیر علوم: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت اولیای دم را بر عهده میگیرد
راه اندازی اتاق فکر تخصصی در زمینه کاهش آسیبهای اعتیاد
راهکار کنترل حالت تهوع در بارداری
چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک رونمایی می شود
معرفی تجهیزات پزشکی ایرانساخت در نمایشگاه چین
آنچه مردان باید از پروستات بدانند
رشد چشمگیر روشهای نوین درمان سرطان در ایران
جذب امریه سربازی در وزارت ارتباطات برای اعزام ۱۴۰۴
تعامل حوزههای علمیه قم و نجف تقویت میشود
پیگیری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتقای امنیت فضای اطراف دانشگاه
نشست تخصصی تجارت فناوری ۹ اسفند برگزار میشود
بستههای حمایتی معاونت علمی برای رشد اقتصاد هوش مصنوعی
پارچه درخشانی که نور و صدا تولید میکند!
رقیب «دیپ ریسرچ» اوپن ای آی و گوگل ارائه شد
تشکیل جلسه فوقالعاده کمیسیون آموزش مجلس برای بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران
کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسیارشد سال ۱۴۰۴ منتشر شد
در حادثه دانشگاه تهران برخی موضوع اجتماعی را به مسائل سیاسی ربط دادند
تاکید وزیر علوم بر حفظ رویکرد غیرسیاسی شورای صنفی دانشجویان در پیگیری مطالبات
کشورهایی که در معرض برخورد سیارکی قرار دارند
نشان علامه طباطبایی به اساتید برجسته اعطا میشود
رقابت ۸۳۰ نخبه حوزوی در رویداد علمی حوزههای علمیه