میرنیوز

راه‌اندازی موزه علم در دانشگاه تهران با کمک خیرین

راه‌اندازی موزه علم در دانشگاه تهران با کمک خیرین 2021-05-17T08:56:34+04:30

به گزارش ایسنا، دکتر محمود نیلی احمدآبادی در افتتاحیه اولین همایش علمی و جشنواره موزه‌های دانشگاهی کشور که در باغ‌موزه نگارستان دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: به اشتراک گذاشتن دانش و بهره‌برداری از دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات ارائه شده، فلسفه برگزاری چنین نشست‌هایی است. با فضای گفتمانی که در این شرایط ایجاد می‌شود، باید سعی کرد تا شبکه‌های سازنده گسترش پیدا کند. امیدوارم که این کنفرانس با حضور فعال متخصصان ذیربط به نتایج مهم و ملموسی دست یابد، ما هم در دانشگاه تهران جهت تحقق اهداف چنین نشست‌هایی تمامی تلاش خود را خواهیم کرد.

وی افزود: حضور مسئولان و صاحب‌نظران قوت قلب و پشتوانه‌ای برای نتایجی است که در نشست‌های این همایش گرفته خواهد شد، البته امید دارم دستاوردهای آن به مرحله اجرا درآید. در دانشگاه تهران معتقدیم که برای مباحث مکتوب شده باید در ابتدا برنامه اجرایی تدوین شود و در نهایت این برنامه‌ها به مرحله اجرا برسند. طرح بحث‌ها و گفت‌وگو در زمینه‌های مختلف نخستین گام است و عدم تعهد به آنها همواره می‌تواند نتایج معکوسی را به همراه آورد.

رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه شاید بتوان گفت از جهاتی موزه‌های دانشگاهی با دیگر موزه‌ها تفاوت دارند، خاطرنشان کرد: اگر چه موزه‌ها مکان و شیوه‌ای برای نگهداری اقلام، دستاوردها و نشانه‌های ارزشمند جامعه هستند، اما قاعدتاً موزه در دانشگاه بخشی از آموزش و مدارک پژوهشی محسوب می‌شود. موزه‌ها باید برای دانشجو آموزش را عملی‌تر، ملموس‌تر و پژوهش‌ها را کاربردی‌تر کنند. بنابراین وقتی موزه‌ها در دانشگاه وارد می‌شوند با پشتوانه علم و دانش و بودن افرادی که جویای علم هستند، باید کاربرد مضاعف‌تری داشته باشند.

دکتر نیلی با عنوان اینکه در دانشگاه به عمق آنچه که در یک موزه است و می‌تواند گذشته ما را به امروز متصل کند، باید اهمیت داد، تصریح کرد: موزه‌ها باید بتوانند بخشی از همان مدیریت دانشی را که امروز خیلی مطرح است، به گونه‌ای شکل دهند. مدیریت دانش می‌گوید هر آنچه که دارید، مکتوب کنید، در شبکه‌ها قرار دهید و به اشتراک بگذارید و موزه یکی از بهترین شیوه‌ها برای دستیابی به همین موضوع است. حال اگر بخواهیم فقط به موزه‌های دانشگاه تهران بپردازیم، باید گفت به جز موزه‌های باغ نگارستان و مقدم سایر موزه‌های دانشگاه در تله ساختار و بروکراسی افتاده‌اند.

وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در حال حاضر شرایط موزه‌ها به گونه‌ای است که هم دانشجویان از این امکانات بهره‌ای نمی‌گیرند و هم نمی‌توانیم در اختیار مردم قرار دهیم. با توجه به شعار مسئولیت اجتماعی و تعامل دانشگاه و جامعه که امروز در دانشگاه بسیار پررنگ است، به دنبال این هستیم که از خود موزه به‌عنوان یک زبان جدید جهت گفتمان با جامعه استفاده کنیم، حضور جامعه در دانشگاه از مسیر موزه یک فضای جدیدی را برای دانشگاه جهت تعامل با جامعه ایجاد می‌کند.

رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه پشتوانه علمی که در دانشگاه است، می‌تواند به ارتقای علمی و فرهنگی بیشتر جامعه کمک کند، گفت: در این خصوص تفکرات بسیاری صورت گرفته است که چگونه می‌توانیم شرایطی فراهم آوریم تا موزه‌هایی همچون موزه باستان‌شناسی دانشگاه که گنجینه بزرگی از نتایج کاوش‌ها و دستاوردهای استادان همین دانشگاه است را به سطح دسترسی برسانیم تا جامعه بتواند از آن بهره‌مند شود. البته طرح‌هایی داریم که با مشارکت بخش خصوصی قرار است تحولاتی ایجاد شود.

دکتر نیلی با اشاره به راه‌اندازی موزه علم با کمک خیرین دانشگاه تهران افزود: مسأله‌ای که فکر می‌کنم شاید بتواند این زنجیره را کامل‌تر کند و همه این فرآیندها را بهتر در مدار قرار دهد، موزه علمی است که دانشگاه تهران با کمک خیرین در دست احداث دارد. این موزه ظرفیت فوق‌العاده‌ای را ایجاد خواهد کرد و با توجه به اینکه نقش این موزه کاملاً تعاملی است و از دایره حفظ و نگهداری اشیا خارج می‌شود، می‌تواند زنجیره موزه‌های دانشگاه را در حوزه‌های مختلف علم، فرهنگ، هنر، مهندسی و کشاورزی تکمیل کند. امیدوارم این پروژه هر چه زودتر به سرانجام برسد.

وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: حدود پنج سال است که دانشگاه درگیر مسأله احداث این پروژه است که امیدوارم با همکاری نهادها و مسئولان ذیربط این کار ارزشمند به انجام رسد. تحقق این طرح می‌تواند به گونه‌ای مفهوم موزه دانشگاهی را متحول کند و نقش تعامل با جامعه و ایجاد زنجیره بین حوزه‌های مختلف را شکل دهد. من از همه همکاران و کسانی که در برگزاری این همایش مشارکت داشته‌اند و به‌ویژه دکتر سرسنگی قدردانی می‌کنم. شاید لازم باشد در آینده یک اتحادیه موزه‌های دانشگاهی شکل بگیرد، اگر این اتحادیه در ایران راه‌اندازی شود، می‌تواند به اتحادیه جهانی نیز متصل شود و تا ما بتوانیم از ظرفیت‌های بین‌المللی بیشتر استفاده کنیم، البته این موضوع باید بیشتر بررسی شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در ادامه دکتر مجید سرسنگی، رئیس همایش نیز در ابتدای این مراسم گفت: بحث موزه‌های دانشگاهی به اندازه‌ای واضح است که شاید ضرورت نداشته باشد در خصوص برگزاری این همایش سخنی بگویم. دانشگاه تهران بدون شک بیشترین موزه‌ها را در بین دانشگاه‌های کشور دارد، البته در کنار یادآوری‌های رئیس دانشگاه تهران احساس ما نیز بر این بود که باید بیشتر موزه‌ها را قابل دسترس و استفاده برای عموم مردم جامعه کنیم.

وی با اظهار اینکه موزه‌های ارزشمندی در دانشگاه تهران است، افزود: اما باغ موزه نگارستان و مقدم طبیعتاً بعد فرهنگی و هنری بیشتری دارند. موزه‌های تخصصی بسیار خوبی در دانشکده‌ها و پردیس‌های مختلف دانشگاه وجود دارد. تفکر ما بر این بود که بر روی این مسأله بیشتر باید کار شود تا اقشار مختلف بتوانند از این حوزه بهره‌مند شوند. کارهای خوبی در این زمینه انجام شده، به‌ویژه تشکیل شورای عالی سیاستگذاری در حوزه موزه‌ها که به ریاست رئیس دانشگاه تهران و بخش عمده‌ای از کسانی که مرتبط با موزه‌های دانشگاهی هستند، تشکیل شده است. برنامه‌های مختلفی هم طراحی شده که یکی از این برنامه‌ها برگزاری این همایش بوده است.

دکتر سرسنگی تصریح کرد: دانشگاه بر اساس مسئولیت اجتماعی که دارد، این برنامه را به‌صورت ملی برگزار کرده است تا بر این اساس این فرصت را فراهم کنیم تا همه دانشگاه‌های کشور که در حوزه موزه‌داری دانشگاهی فعالیت می‌کنند، بتوانند در این برنامه شرکت کنند. این همایش به همت همکاران طراحی و برگزار شده است و امیدوارم که آثار خیر آن بتواند در بحث موزه‌داری در کشور تأثیرگذار باشد.

رئیس همایش با بیان اینکه اولین همایش علمی و جشنواره موزه‌های دانشگاهی کشور در دو بخش طراحی شده است، گفت: در نظر داشتیم در فضای باز باغ نگارستان غرفه ایجاد کنیم تا از دانشگاه‌های مختلف که موزه دارند نیز جهت حضور دعوت به‌عمل آوریم، اما مسائل کرونا مانع از این اقدام شد. جشنواره شامل دو بخش مسابقه در حوزه‌های عکاسی، نقاشی، فیلم کوتاه و ادبیات و همچنین بخش علمی است که تعداد قابل توجهی مقاله به دبیرخانه رسیده است که از این بین تعدادی مقاله ارائه خواهد شد.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

بوی کپسول روسی در فضا پیچید

بوی کپسول روسی در فضا پیچید
2024-11-26T09:54:00+03:30
فضانوردان روسی ساکن ایستگاه فضایی بین المللی مجبور شدند به طور موقت بخشی از آزمایشگاه فضایی را تعطیل کنند زیرا متوجه بوی عجیبی از کپسول حمل بار «پروگرس ۹۰» ش...

افشین: پارک‌های انیمیشن توسط بخش خصوصی راه اندازی می‌شود

افشین: پارک‌های انیمیشن توسط بخش خصوصی راه اندازی می‌شود
2024-11-26T09:53:59+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از راه‌اندازی پارک‌های انیمیشن در چارچوب قانون برنامه هفتم توسط بخش خصوصی خبر داد.

۲میلیارد تراکنش در «مرکز ملی تبادل اطلاعات» از ابتدای دولت چهاردهم

۲میلیارد تراکنش در «مرکز ملی تبادل اطلاعات» از ابتدای دولت چهاردهم
2024-11-26T09:40:40+03:30
از ابتدای دولت چهاردهم تا پایان آبان ماه، بیش از دو میلیارد تراکنش از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات بین دستگاههای اجرایی تبادل شده است.

نانوحباب‌ها داروی ضدسرطان را به ریه می‌رسانند

نانوحباب‌ها داروی ضدسرطان را به ریه می‌رسانند
2024-11-26T09:40:39+03:30
محققان مرکز تحقیقات نوآوری و فناوری نروژ موسوم به SINTEF نشان دادند که با استفاده از نانوحباب می‌توان داروی ضدسرطان را به ریه رساند.

شاخص‌ بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟

شاخص‌ بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
2024-11-26T09:27:21+03:30
رئیس گروه آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره وضعیت سلامت اب استان های شرقی توضیح داد.

مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان منصوب شد

مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان منصوب شد
2024-11-26T09:27:20+03:30
رئیس سازمان امور دانشجویان طی حکمی مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان را منصوب کرد.

شاخص‌های بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟

شاخص‌های بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
2024-11-26T09:00:40+03:30
رئیس گروه آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره وضعیت سلامت اب استان های شرقی توضیح داد.

متا سال آینده برای خرید اینستاگرام و واتس اپ به دادگاه می رود

متا سال آینده برای خرید اینستاگرام و واتس اپ به دادگاه می رود
2024-11-26T09:00:39+03:30
متا پلتفرمز مالک فیس بوک در آوریل ۲۰۲۵ میلادی باید در دادگاه مربوط به اتهامات کمیسیون فدرال تجارت آمریکا(FTC) شرکت کند.

زمان برگزاری هفدهمین دوره المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی اعلام شد

زمان برگزاری هفدهمین دوره المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی اعلام شد
2024-11-26T09:00:39+03:30
در جلسه شورای سیاستگذاری المپیاد علمی زمان و موضوعات هفدهمین دوره المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی مشخص شد.

دو بیماری که سلامت زنان را تهدید می‌کند

دو بیماری که سلامت زنان را تهدید می‌کند
2024-11-26T08:34:00+03:30
یک مطالعه بزرگ نشان می دهد که دو عارضه شایع در طول سال های باروری زنان ممکن است احتمال ابتلا به بیماری جدی و مرگ زودرس را افزایش دهد.

خطر ایجاد کارخانه تولید مقاله با هوش مصنوعی!

خطر ایجاد کارخانه تولید مقاله با هوش مصنوعی!
2024-11-26T08:20:41+03:30
یک پژوهشگر مطالعات علم و فناوری با تشریح اصول و ضوابط جهانی استفاده از هوش مصنوعی در تولیدات علمی گفت: سوگیری و تبعیض، عدم شفافیت و تصاویر جعلی برخی نگرانی ه...

مدارک دکتری و پزشکی دانشگاه‌های آذربایجان فاقد اعتبار است

مدارک دکتری و پزشکی دانشگاه‌های آذربایجان فاقد اعتبار است
2024-11-26T08:07:19+03:30
براساس اعلام وزارتخانه های علوم و بهداشت مدارک تحصیلی دانشگاههای جمهوری آذربایجان در مقطع دکتری و رشته های علوم پزشکی نامعتبر است.

واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار

واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار
2024-11-26T07:40:42+03:30
شهردار تهران گفت: یکی از رسانه‌ها یک عکسی از اطراف بیمارستان منتشر کرده بود، اما معلوم شد که این عکس برای تابستان بوده است.

وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری

وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری
2024-11-26T05:40:43+03:30
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اخرین وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان را تشریح کرد.

۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ

۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
2024-11-25T16:34:02+03:30
دادستان های کره جنوبی در دادگاه تجدید نظر خواستار ۵ سال زندان برای «جی لی» مدیر شرکت سامسونگ الکترونیک به دلیل ادغام بحث برانگیز شرکت هایی شدند که سلطه او بر...

استعدادهای برتر جامعه‌الزهرا(س) شناسایی می‌شوند

استعدادهای برتر جامعه‌الزهرا(س) شناسایی می‌شوند
2024-11-25T16:20:41+03:30
مدیر تحصیلات عمومی جامعه الزهرا (س) از اعلام فراخوان ثبت نام «برنامه کوثر» استعدادهای برتر ویژه طلاب سطح دو خبر داد.

پیامک‌های پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است

پیامک‌های پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
2024-11-25T15:54:01+03:30
دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرد: پیامک‌های ارسالی مبنی بر پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران، کلاهبرداری است.

تناسب اندام می‌تواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند

تناسب اندام می‌تواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
2024-11-25T15:40:39+03:30
تحقیقات جدید در سوئد نشان می دهد افرادی که ژن شان، آنها را در معرض خطر بالای زوال عقل قرار می دهد ممکن است قادر به مبارزه با این عامل ارثی و غلبه بر آن باشند.

آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیت‌های علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»

آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیت‌های علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
2024-11-25T15:13:59+03:30
در دیدار و هم اندیشی معاون علمی رییس جمهور و رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، سازوکارهای استفاده از ظرفیت‌های علوم انسانی در حکمرانی نوآورانه و فناورانه ...

درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر می‌گذارد

درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر می‌گذارد
2024-11-25T15:00:40+03:30
داشتن مفاصل دردناک فقط یک مصیبت فیزیکی نیست: همراه با افسردگی، می‌تواند عملکرد مغز افراد مسن را به مرور زمان کاهش دهد.

همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد

همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
2024-11-25T15:00:40+03:30
ششمین همایش ملی دستاوردهای علمی پژوهشگران، دانش‌آموختگان و دانشجویان فرش ایران توسط انجمن علمی فرش ایران و دانشگاه سوره برگزار خواهد شد.

فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی بهمن ماه اعلام می‌شود

فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی بهمن ماه اعلام می‌شود
2024-11-25T14:47:24+03:30
معاون آموزشی وزارت بهداشت از رایزنی برای انتشار بیست و دومین فراخوان جذب هیئت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی در بهمن ماه جاری خبر داد.

هوش مصنوعی از انجام پژوهش‌های تکراری جلوگیری می‌کند

هوش مصنوعی از انجام پژوهش‌های تکراری جلوگیری می‌کند
2024-11-25T14:34:00+03:30
عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران با بیان این‌که هوش مصنوعی می‌تواند روندهای پژوهشی نوظهور را شناسایی کند، گفت: شناسایی موضوعات نوظهور از پژ...

ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی

ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
2024-11-25T14:20:38+03:30
دستیار صوتی آفلاین فارسی اندروید در هر زمان و مکانی بدون نیاز به اینترنت پاسخ‌های دقیق ارائه می‌دهد و با قابلیت‌های منحصر به فرد خود می‌تواند به رشد اشتغال و...

پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی

پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
2024-11-25T14:07:19+03:30
عضو هیئت‌علمی موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: از هوش مصنوعی می‌توان در ارزیابی کیفیت و تاثیر پژوهش‌ها و پژوهش‌های پیشروی آینده استفاده کرد.

رفع نیاز آزمایشگاه‌های آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت

رفع نیاز آزمایشگاه‌های آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
2024-11-25T13:54:03+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت دستگاه تصفیه گاز استیلن شده است که در آزمایشگاه‌های آنالیز مواد شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد.

انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت

انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
2024-11-25T13:54:03+03:30
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت طی احکامی، معاون توسعه منابع مدیرعامل، مدیرکل تامین تجهیزات فنی و خدمات پیمانکاری و مدیرکل توسعه سرمایه انسانی را منصوب کرد.

سمپوزیوم بین‌المللی تازه‌های نقشه‌برداری مغز ایران برگزار می‌شود

سمپوزیوم بین‌المللی تازه‌های نقشه‌برداری مغز ایران برگزار می‌شود
2024-11-25T13:40:40+03:30
هشتمین سمپوزیوم بین‌المللی تازه‌های نقشه‌برداری مغز ایران با حمایت آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز برگزار می‌شود.

نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاه‌ها بزودی اعلام می‌شود

نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاه‌ها بزودی اعلام می‌شود
2024-11-25T13:40:39+03:30
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از آغاز اعلام اسامی تأییدشدگان طرح جذب استعدادهای برتر در دستگاه‌های اجرایی از طریق سامانه دانای بنیاد ملی نخبگان طی روزهای آتی خب...

ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران

ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
2024-11-25T13:40:39+03:30
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران در حکمی رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران را ابقا کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)