میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از ساینسآلرت، تجزیه و تحلیل فراوانی ترکیبات شیمیایی این ستاره نشان میدهد که که دارای عناصری است که در طول حیات و مرگ ستارههای نسل اول تولید میشود. با کمک این ستاره ممکن است بتوان نسل اول ستارهها را که تاکنون هیچکدام از آنها کشف نشدهاند بیابیم. نسل اول ستارگان اولین ستارههایی هستند که پس از انفجار بزرگ تشکیل شدهاند.
محققان در بررسیهایشان از روش نورسنجی نیز استفاده کردند در این روش شدت نور برای یافتن اجرام قدیمی اندازهگیری میشود.
محققان در مقاله خود کشف ستارهی "SPLUS J۲۱۰۴۲۸.۰۱−۰۰۴۹۳۴.۲" را گزارش کردند این ستارهی "ستاره کم فلز"(metal-poor star) توسط طیف سنجی با وضوح متوسط و بالا تایید شده است.
اگرچه ما باور داریم که درک خوبی از تشکیل جهان پس از "انفجار بزرگ" داریم اما اطلاعات کمی در مورد اولین ستارههایی که تشکیل شدند یعنی ستارگان نسل اول داریم.
نحوهی تشکیل ستارههای امروزی به ما سرنخهای زیادی در مورد تشکیل ستارههای اولیه میدهد اما تا زمانی که این ستارههای نسل اول را پیدا نکنیم یافتههای ما بر پایهی دادههای ناقص خواهد بود.
ستارههای نسل دوم از نظر ترکیبات شباهت زیادی به ستارههای نسل اول دارند و ما آنها را از روی عناصری که به شدت در آنها کم است مثل کربن، آهن، اکسیژن، منیزیوم و لیتیوم شناسایی میکنیم. علت این کمبود عدم وجود عناصر سنگین پیش از تشکیل ستارههاست. زمانی که این ستارهها تشکیل میشدند جهان دارای دو عنصر هلیوم و هیدروژن بوده است و ستارهها نیز از همین مواد ایجاد شدهاند و عناصر سنگینتر در اثر فرآیند همجوشی در هستهی آنها شکل گرفتهاند.
در فرآیند همجوشی ابتدا هیدروژن تبدیل به هلیوم میشود و سپس هلیوم به کربن تبدیل میشود و در نهایت این عناصر به آهن تبدیل میشوند. همهی این موارد به جرم ستاره بستگی دارد. ستارههای کوچک توانایی تبدیل هلیوم به کربن را ندارند و پرجرمترین ستارهها نیز نمیتوانند آهن را به شکل دیگری تبدیل کنند و زمانی که هستهی آنها کاملا از آهن پر میشود تبدیل به ابرنواختر میشوند.
انفجارهای کهکشانی باعث پخش شدن تمامی این عناصر در فضا میشوند. انرژی بسیار زیاد این انفجارها باعث ایجاد واکنشهای هستهای و تشکیل عناصر سنگینتری مثل طلا، نقره توریوم و اورانیوم میشود. ستارههای جدیدی که از این عناصر تشکیل میشوند حاوی فلزات سنگینتری هستند.
ستارههای امروزی بالاترین سطح فلزینگی را دارند. فلزینگی نشاندهندهی نسبتی از جرم یک جسم نجومی است که از عنصرهایی بهجز هیدروژن و هلیوم ساخته شدهاست. محدود بودن منابع هلیوم و هیدروژن جهان نشاندهندهی آن است که در نهایت روزی میرسد که هیچ ستارهی جدیدی تشکیل نمیشود.
با استفاده از روش نورسنجی گروهی از ستارهشناسان تحت رهبری آزمایشگاه تحقیقات نجومی فدرال آمریکا(NOIRLab) موفق به کشف ستارهی "SPLUS J۲۱۰۴۲۸-۰۰۴۹۳۴" شدند. اگرچه این ستاره کمترین سطح فلزینگی را ندارد اما در سطح متوسط قرار دارد. کمترین سطح فلزینگی تاکنون متعلق به ستارهی "SMSS J۰۳۱۳-۶۷۰۸" است.
این ستاره کمترین میزان کربن کشف شده در یک ستارهی کم فلز را داراست. محققان برای کشف نحوهی تشکیل این ستاره یک مدلسازی نظری اجرا کردند. آنها دریافتند که ترکیبات موجود در "SPLUS J۲۱۰۴۲۸-۰۰۴۹۳۴" که شامل کربن کم و فراوانی معمولی سایر عناصر است میتواند ناشی از یک ابرنواختر پر انرژی از نسل اول ستارگان با اندازهی ۲۹.۵ برابری خورشید باشد.
البته بهترین مدلها نیز موفق به شبیهسازی میزان سیلیکون موجود در این ستاره نشدند و محققان میگویند، باید به دنبال ستارههای قدیمی بیشتری با ترکیبات مشابه برای حل این اختلاف گشت.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است