میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، محققان دانشگاه فناوری "نانیانگ"(Nanyang) سنگاپور کشف کردند که یک زلزله به اصطلاح "حرکت آهسته" در سده 1800 به مدت 32 سال به طول انجامیده است و سرانجام منجر به زلزله فاجعه بار سوماترا در سال 1861 شده است.
"سوماترا" با وسعت تقریبی ۴۷۰ هزار کیلومتر مربع از جزایر کشور اندونزی، ششمین جزیره بزرگ جهان و بزرگترین جزیرهای است که تمام خاک آن در کشور اندونزی قرار دارد. این جزیره حدود ۴۵ میلیون نفر جمعیت دارد و زلزله سال 1862 با ایجاد یک سونامی بزرگ، چندین هزار قربانی بر جا گذاشت.
یافتههای محققان در مجله علمی Nature Geoscience منتشر شده است.
این کشف حاکی از طولانیترین زمینلرزه "حرکت آهسته(slow motion) در طول تاریخ است و محققان اظهار داشتند که مطالعه آنها نشان میدهد که مدلهای ارزیابی خطر زلزله در حال حاضر شاخص مهمی برای زمینلرزههای بزرگ فاجعه بار ندارند.
"زمینلرزههای حرکت آهسته" که به آنها "رویدادهای لغزش آهسته" نیز گفته میشود، هنگامی رخ میدهند که صفحات تکتونیکی زمین با سرعت کم و بدون ایجاد لرزشهای اساسی روی سطح زمین، روی هم میلغزند.
تیم محققان پشت این کشف، در واقع با بررسی مرجانهای باستانی در جزیره "Simeulue" در سواحل سوماترا سطح دریا را مطالعه کردند. مرجانها به طور طبیعی از طریق الگوهای رشد قابل مشاهده، تغییراتی را در سطح دریا و ارتفاع زمین ثبت میکنند.
محققان اطلاعات حاصل از بررسی مرجانها را با شبیهسازی حرکت صفحات تکتونیکی زمین ترکیب کردند و دریافتند که از سال 1829 تا سال 1861، زمانی که زمین لرزه سوماترا رخ داد، ضلع جنوب شرقی جزیره "Simeulue" با سرعت بیشتری از آنچه پیشبینی میشد در دریا فرو میرود که نشان از یک زمینلرزه حرکت آهسته دارد.
محققان در مقاله خود توضیح دادند که زمینلرزه حرکت آهسته باعث کاهش فشار در بخش کم عمق محل برخورد دو صفحه تکنوتیکی یا زمینساختی میشود.
زمینلرزه سال 1861 سوماترا زمین لرزهای به بزرگی 8.5 ریشتر بود که باعث ایجاد سونامی شد. این رویداد منجر به خسارات زیاد و همچنین چندین هزار کشته شد.
جامعه علمی قبلا اعتقاد داشت که زمینلرزههای حرکت آهسته حداکثر در طول چند ماه رخ میدهند نه اینکه چند دهه طول بکشند. محققان سنگاپوری میگویند که مطالعه آنها میتواند به ارزیابی بهتر خطر زلزله در آینده کمک کند.
اطلاعات جدید درباره اینکه زمینلرزههای حرکت آهسته بیشتر از آنچه تصور میشد باعث ایجاد زمینلرزه میشوند، میتواند در مدلهای موجود مانند نمونهای که برای پیشبینی سونامی با استفاده از ابر رایانه "فوگاکو" متعلق به ژاپن استفاده شده است، گنجانده شود.
محققان همچنین اظهار داشتند که ممکن است در جزیره "انگانو"(Enganno) یک زمینلرزه حرکت آهسته در جریان باشد. محققان میگویند که با استفاده از روش جدید مبتنی بر یافتههای خود، یک رویداد حرکت آهسته در جزیره انگانوی اندونزی واقع در حدود 100 کیلومتری (جنوب غربی سوماترا وجود دارد.
"آرون ملتزنر" نویسنده ارشد این تحقیق میگوید: جوامعی که در نزدیکی این جزیره از کشور مجمع الجزایری اندونزی زندگی میکنند، به طور بالقوه بیشتر از آنچه تاکنون تصور میشد با خطر سونامی و زلزله روبرو هستند و استراتژیهای ما باید بهروزرسانی شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد