میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر رضا ملک زاده صبح امروز (سهشنبه، ۱۵ بهمن) در نشست خبری معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، که به مناسبت هفته پویش ملی مبارزه با سرطان برگزار شد، ابتدا مهمترین روش پیشگیری سرطان را رسانههای هوشیار، با اطلاع و فعال دانست و با اشاره به این که همچون سایر دنیا، برنامه کنترل سرطان در ایران نیز وجود دارد، خاطر نشان کرد: در سال ۲۰۱۸ ، ۱۸ میلیون مورد سرطان، در دنیا وجود داشته که پیش بینی میشود در سال ۲۰۴۰ این تعداد نزدیک به ۳۰ میلیون باشد، بنابراین شیوع سرطان در جهان در حال افزایش است.
وی تصریح کرد:در سال ۲۰۱۶ ، ۱۲۵ هزار مورد سرطان اتفاق افتاده و پیشبینی میشود این نرخ در سال ۲۰۲۵ به ۱۵۰ هزار مورد سرطان برسد. بنابراین در طول ۱۰ سال ۲۵ هزار نفر به تعداد مبتلایان به سرطان اضافه میشود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، سپس به نرخ مرگ ناشی از سرطان در مردان آمریکایی اشاره کرد و افزود: در بین مردان آمریکایی نرخ سرطان معده پایین آمده و نرخ سرطان ریه بالا رفته است. به عبارتی درآمریکا از زمانی که یخچال اختراع شده شیوع سرطان معده کمتر شده و از زمانی که آلودگی هوا بیشتر شده نیز نرخ سرطان ریه بالا رفته است.بنابراین نتیجه میگیریم اتفاقات اجتماعی در شیوع سرطان چه در ایران و چه در دنیا تاثیر گذار است.
مرگ سالانه حدود ۵۱ هزار ایرانی درسال بر اثر سرطان
ملک زاده با بیان اینکه ۲۵۰ هزار بیمار هم اکنون در ایران مبتلا به سرطان هستند، گفت: هر سال حدود ۱۲۰ هزار مورد جدید سرطان در ایران وجود دارد و ۵۵ هزار نفر سالانه بر اثر سرطان در ایران فوت میکنند. این در حالی است که نیمی از سرطانها قابل معالجه و نیمی از سرطانها قابل پیش گیری است.
وی با اشاره به این که ۳۸۰ هزار مرگ در سال داریم افزود: در سال ۹۴ ، ۵۱ هزار مرگ ناشی از سرطان بوده است این در حالی است که زمانی بیماریهای عفونی علت اول مرگ در کشور بوده اما در حال حاضر علت اصلی، بیماریهای غیر واگیر همچون سرطان و بیماریهای قلبی و ریوی هستند و آسیبهایی همچون تصادفات نیز هنوز در کشور پابرجاست.
وی با تاکید بر آن که نرخ مرگ بر اثر سکتههای قلبی و مغزی ۴۳ درصد است، گفت: پیشگیری از سکتههای قلبی و مغزی آسانتر است. این در حالی است که ۵۱ هزار نفر در سال بر اثر سرطان میمیرند و این به معنی آن است که سرطانها ۱۶ درصد نرخ کل مرگ سالیانه را به خود اختصاص دادهاند.
نرخ ۴۲ درصدی مرگ زودرس درایران
ملک زاده با اشاره به این که شاخص جهانی مرگ زودرس مرگ زیر ۷۰ سال است، و مرگ زودرس نباید اتفاق بیفتد، گفت: از ۳۸۰ هزار مرگ در سال ۱۲۲ هزار ( نزدیک به ۴۲ درصد ) مرگ و میر زودرس هستند و ۳۴ هزار مورد آن نیز مرگ زودرس بر اثر سرطان است. این در حالی است که مرگ زیر ۵۰ سال مرگ خیلی زودرس به حساب میآید و ۱۱ هزار مورد از سرطانها نیز به مرگ خیلی زودرس منجر میشود. این در حالی است که سکتههای قلبی و مغزی نیز در همین حدود مرگ زودرس دارند.
برنامه ملی ثبت سرطان
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه تا حدود ۴ الی ۵ سال پیش نظام ثبت سرطان دقیق نداشتیم گفت: برنامه ملی ثبت سرطان ایران در حال حاضر جزء دقیقترین نظامهای ثبت سرطان دنیا است و در سال ۲۰۱۶ آخرین گزارش برای صد در صد جمعیت ایران به تفکیک استان و شهر و نوع سرطان منتشر شده است و برنامه ملی ثبت مهمترین زیر ساخت کنترل سرطان در کشور به شمار میآید.
وی ادامه داد: آمار سال ۲۰۱۶ نشان میدهد در این سال در ایران ۱۲۵ هزار و ۴۲۵ مورد سرطان جدید اتفاق افتاده که ۵۲ درصد مربوط به مردان و ۴۷درصد مربوط به زنان است. نرخ به روز استاندارد شده ۱۶۱.۵ در صد هزار است در حالی که در کشورهای پیشرفته این نرخ نزدیک به ۲۰۰ بوده و بنابراین شیوع سرطان در ایران پایینتر از دنیا است. همچنین نرخ سرطان به تفکیک مرد و زن ۱۷۴ در مردان و ۱۴۸در زنان است.درصد دقت این آمار در سال نخستی که برنامه ملی ثبت شروع به کار کرد ۶۸ درصد و در حال حاضر نزدیک به ۷۸ درصد است.
ادامه دارد...
منبع : خبرگزاری ایسنا
مبنای رتبهبندی و سطح بندی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اعلام شد
تولید تصویر ماهوارهای با رزولوشن ۳۵ تا ۴۵ سانتیمتر برای اولین بار در کشور
بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد
سیگار الکترونیکی بدون نیکوتین هم خطرناک است