میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از ساینسآلرت، غذای معمول بیمارستانها مناسب بیماران قلبی نیست. در یک مطالعه تصادفی در سوئیس در میان ۶۴۵ بیماری که به علت نارسایی قلبی مزمن بستری شده بودند مشخص شد که خطر مرگ و میر در طول یک ماه برای دستهای که غذای معمول بیمارستان را مصرف میکردند دو برابر افرادی بود که برنامه غذایی مشخصی داشتند.
یافتهها نشان میدهد در غذای اکثر بیمارستانها کمبود مواد مغذی وجود دارد که میتواند سلامتی بیماران آسیبپذیر را در معرض خطر جدی قرار دهد.
نویسندگان این مقاله توضیح میدهند: در آزمایش ما شواهد مبنی بر کمبود یک ماده مغذی خاص وجود ندارد اما تحقیقات نشان میدهد یک برنامهی غذایی مشخص که شامل مواد مغذی است میتواند برای بیمارانی با نارسایی قلبی مفید باشد.
در این آزمایش، پس از گذشت دو روز از بستری شدن، گروهی از افراد توسط متخصص تغذیه برنامهی غذایی دریافت کردند که به آنها کمک میکرد انرژی خود را به دست بیاورند و پروتئین و ریزمغذیهای مورد نیازشان را تامین کنند و این موارد هر یک یا دو روز یک بار چک میشد.
پیش از مرخص شدن این افراد مشاورهی غذایی و در صورت نیاز مکملهای غذایی دریافت کردند.
در مقابل به تغذیهی گروه دیگر بیتوجهی شد. این گروه با توجه به میل و علاقه غذای بیمارستان دریافت میکردند و هیچ مشاورهی تغذیهای و یا مکمل دریافت نکردند.
پس از گذشت ۱۸۰ روز، حدود یک چهارم بیمارانی که مشاورهی غذایی دریافت کرده بودند جان خود را از دست دادند و از میان افراد گروه دیگر که مشاوره غذایی دریافت نکرده بودند یک سوم بیماران جان خود را از دست دادند. این افزایش قابل توجه است.
غذاهای بیمارستانی که از پیش بستهبندی شده هستند و به شدت فراوری شدهاند براساس مواد مغذی تهیه نمیشوند بلکه این غذاها به گونهای تهیه میشوند که به صرفه باشند.
اگرچه ممکن است این غذا برای اکثر بیماران بی ضرر باشد اما برای آن دستهای که از بیماریهای جدی مثل نارسایی قلب رنج میبرند میتواند کشنده باشد.
خوردن غذاهای فراوری شده و چرب باعث تجمع پلاکت در رگها میشود و این امر فرد را در معرض خطر بیشتر نارسایی قلبی در آینده قرار میدهد. شواهد نشان دهندهی آن است که این بیماران باید مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهند و مصرف نمک را محدود کنند.
اگرچه تحقیقات قبلی نشانداده است که کمبود مواد مغذی میتواند برای افرادی که از بیماری نارسایی مزمن قلبی رنج میبرند خطرناک باشد اما تحقیقاتی در مورد اثر مستقیم این مواد بر سلامتی فرد وجود ندارد.
آزمایش انجام شده در سوئد در میان تعداد کمی از افراد صورت گرفت و یک آزمایش "کور" نبود (آزمایشی که در آن شرکتکنندگان نمیدانند در کدام دستهی آزمایش قرار دارند).
با این حال یافتهها نشان میدهد که مشاورهی غذایی میتواند باعث بهبود کیفیت زندگی بیماران و حتی نجات جان آنها شود به خصوص گروهی که دارای بیماریهای پرخطر هستند.
محققان میگویند: نیاز به آزمایشهای بیشتری است و ما بررسیها را بر روی بیماران دارای نارسایی قلبی مزمن که در بیمارستان بستری نمیشوند ادامه خواهیم داد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا