میرنیوز
به گزارش ایسنا، در این آیین که امروز(پنج شنبه) با حضور رئیس جمهوری و وزیر علوم به صورت مجازی و ارتباط ویدیو کنفرانسی برگزار شد، دکتر غلامحسین رحیمی شعرباف با بیان اینکه دستاوردهای حوزه پژوهش و فناوری کشور طی دولت یازدهم و دوازدهم و به ویژه در چند سال اخیر، پیشرفتهای شگرفی داشته است، اظهار داشت: رشد ۱۲۲ درصدی تعداد مقالات نمایه شده محققان کشور در پایگاه وب آو ساینس در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۲ باعث شد که ایران با داشتن ۶۹ هزار و ۷۷۹ مقاله نمایه شده در این پایگاه، رتبه ۱۶ جهان را در بین سایر کشورها و رتبه نخست را در بین کشورهای اسلامی برای چندمین سال متوالی کسب کند.
وی افزود: این ارتقا تنها محدود به تعداد کمی مقالات نبوده و سهم کشور از نظر میزان مقالات برتر دنیا یعنی بخش کیفی مقالات نیز از ۹۵/۰ درصد در سال ۹۲ به ۲۸/۴ درصد در سال ۹۹ برسد که حکایت از رشد ۳۵۰ درصدی کشور در تولید مقالات برتر دنیا دارد.
دکتر رحیمی ادامه داد: این پیشرفتها محدود به حوزه پژوهش نبوده و در حوزه فناوری نیز بسیار قابل توجه بوده است؛ به نحوی که ایجاد ۱۳ پارک علم و فناوری، ۴۵۵۳ واحد فناور و ۱۶۵۳ شرکت دانش بنیان جدید در طول هشت سال اخیر توانست زمینه اشتغال ۳۴ هزار و ۷۰۷ نفر از فارغ التحصیلان دانشگاهی را در این مجموعه های فراهم کند.
معاون پژوهش و فناوری در ادامه گفت: در آمد حاصل از فروش محصولات فناورانه شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد در سال ۹۸ نزدیک به ۱۳۷ میلیارد ریال بوده که در مقایسه با درآمد ۶/۴ میلیارد ریالی سال ۹۲، یک رشد ۲۸۸۳ درصدی را نشان داد. این موضوع در بخش صادرات این شرکتها نیز کاملاً مشهود بود به نحوی که میزان صادرات محصولات دانش بنیان توسط پارکها و مراکز رشد در سال ۹۲ برابر ۱/۱۴ میلیون دلار بود ولی این میزان در سال ۱۳۹۶ به رقم ۶۳/۲۶۲ میلیون دلار افزایش یافت و در سال ۹۸ نیز با وجود شرایط بسیار سخت و ظالمانه تحریم این میزان به ۹۸ میلیون دلار رسید.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم افزود: حوزه پژوهش و فناوری تنها محدود به دانشگاهها و موسسات پژوهشی نبوده و با ایجاد ارتباط بین صنعت و جامعه با دانشگاه، زمینه ورود تحقیقات محققان و اعضای هیات علمی دانشگاهها و موسسات پژوهشی را در بخش صنعت و نیازهای جامعه فراهم نموده است به نحوی که تعداد قراردادهای ارتباط با صنعت و جامعه از ۳۰۳۵ مورد در سال ۹۲ به ۸۴۲۷ مورد در سال ۹۸ افزایش یافت.
وی در ادامه گفت: از نظر ارزش مالی این قراردادها نیز، این مقدار در سال ۹۲ برابر ۳,۳۵۰ میلیارد ریال و برای سال ۹۸ برابر ۲۱,۳۷۰ میلیارد ریال بود. این تعداد قرارداد، زمینه مشارکت و همکاری ۱۳۷۷ اعضای هیات علمی را در اجرای طرح های ارتباط با صنعت و جامعه در سال ۹۲ و ۴۶۱۷ نفر هیات علمی در سال ۹۸ را فراهم کرده است.
دکتر رحیمی یادآور شد: پروژههای که امروز به صورت همزمان در سطح استان تهران و دیگر استانهای کشور در حال بهرهبرداری است، شامل ۲۲ پروژه در حوزههای پژوهشی، زیر ساختی پژوهشی و ارتباط با جامعه و صنعت هستند که این پروژهها به سفارش و کارفرمایی ۱۵ سازمان و نهاد دولتی و عمومی، دو موسسه و شرکت بخش خصوصی، دانشگاه و مراکز آموزش عالی و پژوهشی و با اعتبار بالغ بر ۳۸۸.۹۶ میلیارد تومان و دو میلیون دلار اجرایی شدهاند.
بنابر اعلام اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، وی افزود: پروژهای هم که امروز در دانشگاه علم و صنعت شاهد بهرهبرداری از آن هستیم پروژه نصب و به کارگیری توربین ملی ۲۵ مگاوات ارتقا یافته در شبکه گاز کشور است که به عنوان نمونهای از همکاری موثر دولت، صنعت و دانشگاه است که افتتاح مرکز تحلیل پیشرفته دادههای حمل و نقل، افتتاح مرکز تجزیه و تحلیل پیشرفته دادههای تلفن همراه و افتتاح طرح هیتر تابشی کاتالیستی، سه طرح دیگر هستند که در این دانشگاه امروز به بهرهبرداری میرسند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است