میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، دکتر مجید سرسنگی، رئیس اولین همایش علمی و جشنواره موزههای دانشگاهی کشور در اولین نشست خبری این همایش گفت: در کنار موزههای عمومی، دانشگاهها از موزههای مختلف و متنوعی برخوردارند. دانشگاه تهران نیز به عنوان دانشگاه پیشرو دارای چندین موزه در تراز قابل قبول و خوب است.
وی افزود: در کنار باغ موزه نگارستان و خانه موزه مقدم که جزء بهترین و شناختهشدهترین موزههای دانشگاه تهران و حتی کشوری هستند موزههای شاخصی مثل موزههای جانور شناسی، موزه باستانشناسی، موزه انگل شناسی و… دانشگاه تهران در حوزه موزه داری از بسیاری از دانشگاههای کشور پیشروتر است.
سرسنگی گفت: در این راستا شورای عالی سیاستگذاری موزههای دانشگاهی به ریاست رئیس دانشگاه تهران راهاندازی شد که به سیاستگذاری و برنامهریزی برای موزههای دانشگاه خواهد پرداخت.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه بحث موزههای دانشگاهی در کشور تاکنون دغدغهمند نبوده است، تاکید کرد: بحث موزههای دانشگاهی نه تنها در فضای عمومی کشور، بلکه در فضای خاص کشور نیز مورد بحث و توجه نبوده است.
رئیس اولین همایش علمی و جشنواره موزههای دانشگاهی کشور با بیان اینکه دانشگاه تهران در بحث موزهها اهتمام ویژهای داشته است، افزود: از یک سال گذشته مقدمات برگزاری این همایش توسط اداره موزهها و فضاهای فرهنگی فراهم شد.
وی با اشاره به اینکه اولین همایش علمی و جشنواره موزههای دانشگاهی کشور ۲۶ اردیبهشت ماه برگزار میشود، گفت: در مراسم افتتاحیه از دکتر غلامی وزیر علوم، دکتر مونسان وزیر میراث فرهنگی و دکتر نیلی رئیس دانشگاه به عنوان سخنران دعوت به عمل آمده است. خانم مارتا رئیس کمیته یومک «کمیته موزههای دانشگاهی ایکوم» از کشور پرتغال نیز در این مراسم به عنوان مهمان خارجی سخنرانی دارد.
سرسنگی افزود: برای دو بخش همایش و جشنواره آثاری ارسال شده، که مراحل نهایی داوری آن رو به اتمام است. از آنجایی که در حوزه موزهداری دانشگاهی منابع خوبی نداریم از این رو در این راستا کتابی به بهانه این رخداد توسط معاونت فرهنگی ترجمه شده است. البته ما نیز همچنان به تولید محتوا در این راستا ادامه خواهیم داد.
وی با اشاره به اینکه در بخش جشنواره، مسابقهای در نظر گرفته شده است، افزود: علاقهمندان میتوانند در حوزه موزهداری در این مسابقه شرکت کنند، البته نمایشگاه به دلیل شرایط و محدودیتهای ایجاد شده برگزار نمیشود.
دکتر محمدعلی زارع چاهوکی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در این نشست گفت: این همایش میتواند موجبات شناخت جامعه نسبت به موزههای دانشگاهی را فراهم کند. متأسفانه به موزههای دانشگاهی توجه چندانی نمیشود، در صورتی که کارکرد و نقش مهمی میتوانند در توسعه علم و فرهنگ جامعه داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه موزههای دانشگاهی نقش مهمی در حوزههای آموزش، پژوهش و ترویج علم و فناوری دارند، افزود: امیدوارم این جشنواره به شکل مطلوبی در ۲۶ اردیبهشت ماه برگزار شود و بتوانیم دبیرخانه دائمی جشنواره را راهاندازی کنیم و دوره بعدی همایش و جشنواره را با بستر خوبی که ایجاد شده است، برگزار کنیم.
در ادامه این نشست، دکتر مصطفی ده پهلوان، دبیر علمی همایش و جشنواره، گفت: موزههای دانشگاهی کشور نیاز به محک دارند تا بتوانیم با موزه دانشگاهی دنیا مقایسهای داشته باشیم.
وی ادامه داد: مقالات خوبی به دبیرخانه همایش ارسال شده است، همچنین این مقالات در پایگاه استنادی جهان اسلام ISC نمایهسازی خواهند شد. امیدواریم با همکاری معاونت فرهنگی دانشگاه در دوره بعد همایش را به صورت بینالمللی برگزار کنیم.
محمدجواد جامه بزرگی، دبیر اجرایی همایش، نیز در این نشست گفت: کتابی با عنوان «موزهها، نوآوری و کارآفرینی اجتماعی» که یک کتاب بی بدلیل در حوزه موزهداری است، که ترجمه آن به اتمام رسیده است و امیدواریم چاپ آن برای همایش آماده شود.
جامهبزرگی با اشاره به اینکه داوری بخش جشنواره شامل فیلم، عکس و طراحی مراحل نهایی خود را طی میکند، افزود: این همایش به صورت مجازی برگزار میشود و به طور محدود با حضور مهمانان و برخی رسانهها برگزار خواهد شد، از این رو به برگزیدگان در مراسم اختتامیه در ۲۷ اردیبهشت ماه در مراسم اختتامیه جوایزی اهدا خواهد شد.
رئیس اداره موزهها و فضاهای فرهنگی دانشگاه تهران با بیان اینکه در قالب ۶ نشست تخصصی مقالات برگزیده توسط گردآورندگان ارائه میشوند، خاطر نشان کرد: دبیرخانه دائمی همایش و جشنواره در دانشگاه تهران تحت نظارت شورای عالی سیاستگذاری موزهها در حال شکلگیری است.
منبع : خبرگزاری مهر
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت
ثبتنام قطعی نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ از ۱۷ آذر آغاز میشود
تلاش برای افزایش بودجههای پژوهشی با همکاری مجلس
صادرات فریزرهای آزمایشگاهی و تجهیزات برودتی ایرانی به ۶ کشور
ابررایانه ارتش چین در آزمون محاسبات هوش مصنوعی اول شد
حوزویان برای ترویج فرهنگ بسیج از هیچ اقدامی کوتاهی نکنند
تمجید آیتالله حسینیبوشهری از رویکرد تحولی جامعهالزهرا (س)
فرصت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری تخصصی دندانپزشکی تمدید شد
جزئیات برنامههای هفته پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد
مواد اولیه دارویی چه مقدار ارز دریافت کرده است
خیز دانشبنیانها برای تصاحب ۲ درصد از مالیات تحقیق و توسعه
معاون تحقیقات: تلاش برای افزایش بودجههای پژوهشی با همکاری مجلس
برگزاری ماراتون برنامهنویسی تلفن همراه در دانشگاه شریف
خیز دانشبنیانها برای تصاحب دو درصد از مالیات تحقیق و توسعه
مدیر ارشد تیک تاک با ایلان ماسک دوست شد!
پیشنهاد تأسیس پردیس خودگردان دانشگاه تربیت مدرس در اقلیم کردستان
بیمه سلامت کدام خدمات ناباروری را پوشش میدهد
کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا دست از سر ماسک بر نمیدارد
همیار دانشجویی راهی برای توسعه فردی و حرفهای دانشجویان
در این مراکز مشاوره با تعرفه کمتر خدمت بگیرید
دنیا با «مقاومت میکروبی» دچار چالش خواهد شد
ملی شدن سازمان سنجش لغو شد/ انتخاب رئیس سازمان در انتظار استعلام
زنان باردار لاک ناخن، آرایش و رنگ مو را کنار بگذارند
ماجرای افشای اطلاعات محرمانه بیماران HIV در آزمایشگاههای خصوصی
همه چیز درباره تب دنگی؛ ۷۱۹ مبتلا شناسایی شدند
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد