میرنیوز
به گزارش ایسنا، رضا شهبازی با بیان اینکه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور به عنوان یکی از اعضای کمیته ملی مقابله با گردوغبار، شناسایی و پهنهبندی سرچشمههای تولید و انتشار گرد و غبار را از سال ۱۳۹۳ در برخی استانها آغاز کرد، تصریح کرد: از سال ۱۳۹۶ تاکنون این طرح ملی در سراسر کشور در حال انجام است که حدود ۸۵ درصد پیشرفت داشته است.
وی با بیان این که کانونها پهنهبندی شده و نتایج آن در اختیار کمیته ملی مقابله با گرد و غبار قرار گرفته است، افزود: مطالعات ما هم اکنون روی موضوعات مراحل دیگر از جمله جنس و ترکیبات ژئوشیمیایی گرد و غبار، میزان تأثیر آنها بر سلامت مردم و تأثیر تغییر اقلیم بر آلودگی هوا متمرکز بوده و اولویت برنامه، کمک به کمیته ملی در یافتن روشهای مهار این پهنهها است؛ زیرا تنها با روش سنتی و کاشت درخت نمیتوان مشکلات متعدد آلودگی گرد و غبار را رفع کرد.
مدیرکل دفتر بررسی مخاطرات زمینشناسی، زیست محیطی و مهندسی سازمان زمینشناسی با اشاره به نتایج نمونهبرداریهای سطحی و اتمسفری گرد و غبار اصفهان، خاطرنشان کرد: گرد و غبار اصفهان مانند شهرهای صنعتی تهران و اهواز، ترکیبی از ذرات غبار طبیعی یا معدنی (mineral aerosol) از جمله سیلیس یا سیلیکا، کانی رسی و کمی آهک است که از زمینهای پیرامون یا ساخت و سازهای شهری سرچشمه میگیرد، به علاوه فلزات سنگین ناشی از فعالیت صنایع که به ویژه در شهری مثل اصفهان زیاد مشاهده میشود و دوده که از اگزوز ماشینها خارج میشود.
شهبازی با تاکید بر اینکه کاشت درخت یا افزایش پوشش گیاهی به تنهایی نمیتواند راهکار مناسبی برای کاهش آلودگی هوا و گرد و غبار باشد، خاطر نشان کرد: دیدگاهها در این باره باید اصلاح شود؛ مسائلی مانند گرد و غبار، فرونشست زمین یا تخریب سرزمین، یکی دو روزه ایجاد نشده و عوامل مختلفی در طول زمان در شکلگیری آنها مؤثر بوده است؛ از این رو به بستهای از راهکارها نیاز دارد که یکی از آنها پوشش گیاهی است. اما این که چه پایه گیاهی و چگونه کاشته شود، مهم است و یا احیای تالابها، بکارگیری روشهای مصنوعی و دیگر راهکارها هر کدام نیاز به برنامهریزی دارد.
وی با بیان اینکه تغییر اقلیم بر پدیده گرد و غبار به شدت تأثیرگذار است، خاطرنشان کرد: تغییر اقلیم در آلودگی هوای دو هفتهای تهران و اصفهان در دی ماه سال گذشته نقش آشکاری داشته است. جهت بادهای غالب در حال تغییر است، به گونهای که ۷۰ تا ۸۰ درصد جهت وزش باد غالب در تهران و اصفهان در گذشته از سمت غرب و شمال غرب و حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد بادها از سمت جنوب و شرق بوده است؛ در حالی که هم اکنون مدت، شدت و فراوانی بادهای شرقی و جنوبی در فلات مرکزی بیشتر شده که این چالش، سبب انباشت آلودگی بیشتر میشود.
مدیرکل دفتر بررسی مخاطرات زمینشناسی و زیست محیطی و مهندسی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، خاطرنشان کرد: شرق اصفهان بیابانی است، دشت سجزی و برخی صنایع در این منطقه قرار دارند و تغییر جهت وزش باد سبب انباشت آلودگی در اصفهان میشود و نمیگذارد شهر نفس بکشد.
به نقل از روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، شهبازی با تاکید بر اهمیت تأثیر تغییر اقلیم بر آلودگی هوا، گفت: جهت بادها مانند الگوی بارشها در کشور متفاوت شده، در سالهای اخیر الگوی بارشی از برف به باران تغییر کرده و آرام آرام جهت بادهایی که از سمت جنوب و شرق کشور میوزند در حال افزایش است، اینها نکاتی است که در زمینه آلودگی هوا و راهکارهای مدیریت آن باید مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، استان اصفهان ۱۰.۷ میلیون هکتار وسعت دارد و بیش از ۹۰ درصد از آن را معادل ۹.۸ میلیون هکتار عرصههای طبیعی دربر گرفته است. یک سوم عرصههای طبیعی استان اصفهان در مساحتی حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار مناطق بیابانی است.
بر پایه آخرین مطالعات انجام شده تاکنون ۱۶ کانون بحران فرسایش بادی در این عرصههای بیابانی شناسایی شده که حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار وسعت دارد. از جمله کانونهای فرسایش بادی میتوان به بیابانهای کاشان، برخوار، اردستان، خور و بیابانک، نائین، تالاب گاوخونی و سجزی اشاره کرد که به گفته کارشناسان دشت سجزی و بیابانهای انارک (ریگ جن) کانونهای بحران گرد و غبار درجه یک اصفهان شناخته شدهاند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم