میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکالاکسپرس، این کشف میتواند به یافتن توضیحی برای این سوال که چرا برخی از مبتلایان به کووید-۱۹ به رغم داشتن سطح بالای آنتیبادی به شدت بیمار میشوند، کمک کند.
در این مقاله که در تاریخ ۲۲ آوریل در مجلهی "Science Advances" منتشر شد، گروهی از محققان موسسهی "فرانسیس کریک"(Francis Crick) با همکاری محققان کالج امپریال لندن(Imperial College) ، کالج کینگز لندن( Kings College) و دانشگاه کالج لندن(UCL) دریافتند که مولکولهای بیلیوردین و بیلیروبین که به طور طبیعی در بدن وجود دارند میتوانند مانع اتصال آنتیبادیها به پروتئین سنبله ویروس کرونا شوند.
از آنجایی که واکسنها در سراسر جهان در حال توزیع هستند، درک ایمنی بدن در برابر سارس-کوو-۲ و همچنین نحوهی گریز ویروس از آنتیبادیها بسیار اهمیت دارد. با این حال هنوز ناشناختههای زیادی در این مورد وجود دارد. توانایی سیستم ایمنی در کنترل بیماری و کیفیت آنتیبادی افراد مختلف بسیار متغیر است و در همه یکسان نیست.
دانشمندان موسسهی کریک که آزمایشاتی انجام میدادند تا بفهمند آیا فردی در معرض ویروس بوده است یا خیر، دریافتند که پروتئین سنبله سارس-کوو-۲ به مولکول بیلیوردین متصل میشود. این مولکول به پروتئینهای ویروس رنگ سبز غیرمعمولی میدهد.
این گروه با همکاری محققان کالج امپریال و کینگز و UCL دریافتند که این مولکولهای طبیعی باعث کاهش اتصال آنتیبادیها به پروتئین سنبله ویروس میشوند. آنها سرم خون و آنتیبادیهای افرادی که به سارس-کوو-۲ آلوده شده بودند را بررسی کردند و دریافتند که بیلیوردین باعث کاهش ۳۰ تا ۵۰ درصدی اتصال آنتیبادیهای بدن به پروتئین سنبله ویروس میشود و برخی از آنتیبادیهایی که در خنثی کردن ویروس نقش دارند را غیرفعال میکند.
چنین اثرگذاری قابل توجهی کاملا غیرمنتظره بود زیرا بیلیوردین تنها به بخش کوچکی از ویروس متصل میشود. برای یافتن عملکرد آن، محققان از میکروسکوپ الکترونی کرایو و روش بلورشناسی پرتو ایکس استفاده کردند تا ارتباط میان بیلیوردین، پروتئین سنبله و آنتیبادیها را با جزئیات بیشتری مشاهده کنند.
آنها دریافتند که بیلیوردین به پایانهی N پروتئین سنبله متصل میشود و اجازه نمیدهد این بخش ساختارهای خود را آشکار کند. این بدان معناست که آنتیبادیها قادر به دستیابی به نقاط مورد هدفشان نیستند بنابراین نمیتوانند به ویروس متصل شده و آن را خنثی کنند.
آناکارا روزا(Annachiara Rosa), نویسندهی اصلی این مقاله میگوید: هنگامی که سارس-کوو-۲ ریههای یک بیمار را درگیر میکند باعث ایجاد آسیب به عروق خونی میشود که در نتیجه سلولهای ایمنی افزایش مییابند. هر دوی این پیامدها باعث افزایش سطح بیلیروبین و بیلیوردین در بافتهای اطراف میشود و هرچه تعداد این مولکولها بیشتر شود ویروس فرصت بیشتری برای پنهان شدن در برابر آنتیبادی خواهد داشت. این فرایند واقعا قابل توجه است زیرا ویروس از عوارض ناشی از آسیبی که ایجاد کرده سود میبرد.
پیتر چراپانو(Peter Cherepanov)، از نویسندگان این مقاله میگوید: در ماههای اولیه شروع همهگیری ما به شدت مشغول یافتن آنتیژنهای ویروس برای ساخت آزمایشات تشخیصی بودیم و هنگامی که پروتئینهای سبز رنگ را مشاهده کردیم انتظار داشتیم به پاسخی ساده دست یابیم اما در عوض ترفند جدید ویروس در فرار از آنتیبادیها ما را حیرتزده کرد.
محققان این تحقیقات را از زوایای مختلف ادامه خواهند داد از جمله بررسی میزان بیلیوردین و یافتن راهی برای اتصال آنتیبادی به بخشهای دیگر ویروس.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
سامانه جدید وزارت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
بیشترین درخواست «پیشینه پژوهش» از سوی کاربران دانشگاه آزاد
معرفی برگزیدگان ریسرچپیچ و اینوتکسپیچ تهران
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها با مشارکت بخش خصوصی
منابع مالی برای رسیدن به رتبه علمی ۱۴ پرداخت نشد
دستور وزیر علوم برای تامین امنیت خوابگاهها
کمبود ۴۵۰ قلم دارو در کشور
ادغام صدا و تصویر در یک دستگاه و پایان عصر اسپیکرها
بازدید وزیر علوم از خوابگاهها و فضای پیرامون دانشگاه صنعتی شریف
سامانه جدید وزرت علوم برای پاسخگویی به شکایات طراحی و راهاندازی شد
اعطای تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد تومان به برگزیدگان «جایزه ملی نکست»
وزیر علوم: رئیس اتحادیه کانون های وکلا، وکالت اولیای دم را بر عهده میگیرد
راه اندازی اتاق فکر تخصصی در زمینه کاهش آسیبهای اعتیاد
راهکار کنترل حالت تهوع در بارداری
چت بات هوش مصنوعی ایلان ماسک رونمایی می شود
معرفی تجهیزات پزشکی ایرانساخت در نمایشگاه چین
آنچه مردان باید از پروستات بدانند
رشد چشمگیر روشهای نوین درمان سرطان در ایران
جذب امریه سربازی در وزارت ارتباطات برای اعزام ۱۴۰۴
تعامل حوزههای علمیه قم و نجف تقویت میشود
پیگیری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتقای امنیت فضای اطراف دانشگاه
نشست تخصصی تجارت فناوری ۹ اسفند برگزار میشود
بستههای حمایتی معاونت علمی برای رشد اقتصاد هوش مصنوعی
پارچه درخشانی که نور و صدا تولید میکند!
رقیب «دیپ ریسرچ» اوپن ای آی و گوگل ارائه شد
تشکیل جلسه فوقالعاده کمیسیون آموزش مجلس برای بررسی موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران
کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسیارشد سال ۱۴۰۴ منتشر شد
در حادثه دانشگاه تهران برخی موضوع اجتماعی را به مسائل سیاسی ربط دادند
تاکید وزیر علوم بر حفظ رویکرد غیرسیاسی شورای صنفی دانشجویان در پیگیری مطالبات
کشورهایی که در معرض برخورد سیارکی قرار دارند