میرنیوز
مسعود محمدی، مدیر امور اداری یکی از شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه نمک زدایی مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در گفتوگو با ایسنا، تمرکز تحقیقاتی این شرکت را طراحی و ساخت سیستمهای تصفیه آب و پساب دانست و گفت: این سیستمها از نوع حرارتی است که دانش فنی آن در اختیار تعداد معدودی از کشورها (حدود ۱۰ کشور) قرار دارد.
به گفته وی دانش فنی این سیستمها در خاورمیانه در اختیار ایران و رژیم اشغالگر قدس قرار دارد.
محمدی با تاکید بر اینکه سیستمهای حرارتی نمکزدای این شرکت بر مبنای انرژیهای اتلافی عمل میکند، ادامه داد: غالب صنایع در ایران دارای بخارات اتلافی و حرارت هستند که میتواند برای سیستمهای تصفیه آب منشا انرژی قرار گیرد؛ به گونهای که از یک نیروگاه با انرژی که برق تولید میکند، میتوان انرژیهای اتلاف شده آن را برای این سیستمها جهت تصفیه آب مورد بهره برداری قرار داد و خروجی چنین سیستمی آب DM خواهد بود.
وی آب DM را آبی کاملا تصفیه شده و بسیار گرانقیمت توصیف کرد و یادآور شد: آب DM برای قابل شرب شدن نیاز است تا املاحی به آن اضافه شود، ضمن آنکه این آب علاوه بر شرب قابلیت استفاده در بخشهای کشاورزی و صنعتی را دارد، از این رو چنین آبی قابلیت صادرات دارد و ارزآوری زیادی را به همراه خواهد داشت.
محمدی با اشاره به طراحی و ساخت سیستمهای غشایی برای تصفیه آب در این شرکت، اظهار کرد: سیستمهای غشایی وابسته به فیلترها غالبا وارداتی است و در شرایط تحریمی مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد ولی سیستمهای حرارتی این چالش را ندارند، ضمن آنکه صفر تا 100 اجرا و تولید دانش فنی آن در داخل کشور اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه این سیستمها محصولات آماده نیستند، توضیح داد: این طرح پالایشگاههایی هستند که بنا به درخواست متقاضی و نوع پساب (صنعتی و یا کشاورزی) طراحی و اجرایی میشوند.
این محقق با تاکید بر اینکه در کشور مشکل کمبود آب منطقی نیست، در این باره توضیح داد: اگرچه کشورهای جنوب خلیج فارس بارندگی زیادی ندارند، آب زیر زمینی زیادی ندارند، حتی آب رودخانهای شیرین را هم ندارند؛ ولی مشکل کمبود آب را نیز ندارند؛ چرا که امروز در دنیا دانش در زمینه تولید آب، تنها متکی بر منابع آبهای زیر زمینی نیست، بلکه بر تصفیه آب استوار است؛ موردی که در ایران مغفول مانده است.
وی اضافه کرد: با استفاده از سیستمهای تصفیه آب حرارتی به راحتی میتوان بحران کمبود آب، چالش رهاسازی پسابهای صنعتی حاوی فلزات سنگین در طبیعت و بحران حرارت بالایی که از سوی صنایع تولید میشود را مرتفع کرد.
محمدی، با بیان اینکه دانش فنی آب شیرین کنها در کشور موجود است، ولی خیلی از این سیستمها بهره برداری نمیشود، اظهار کرد: این شرکت تاکنون 40 پروژه اجرای سیستمهای آب شیرینکن در داخل کشور اجرایی کرده است که از آن جمله میتوان به برخی از فازهای پارس جنوبی، بندرعباس، قشم، کیش، خوزستان، سیستان و بلوچستان اشاره کرد.
وی بازیابی املاح معدنی از خروجی این سیستم را از دیگر مزایای این سیستمهای نمک زدای طراحی شده در این شرکت نام برد و یادآور شد: سیستم ZLD و HRD سیستمهایی هستند که تصفیه آب را به گونهای انجام میدهند که پساب ندارند؛ چرا که خروجی این سیستمها به صورت لجنهایی هستند که میتوانند به پودر و یا جامد تبدیل شوند و از آنجایی که این لجنها دارای غلظت بالایی هستند، امکان استحصال املاح معدنی از آنها وجود دارد.
به گفته وی، این سیستمها قابلیت تصفیه آب تا سختی 90 درصد را دارند، گفت: از این دستگاه میتوان برای تصفیه آبهای دریا، رودخانه، چاه و غیره استفاده کرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند