میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از آلرت، اکنون دانشمندان گیاه قهوهای را یافتهاند که در برابر تغییرات آبوهوایی شدید ناشی از تغییر فصول مقاومتر است. این گیاه که قهوهی استنوفیلیا(Coffea stenophylla) نام دارد گونهای وحشی و نسبتا کمیاب در آفریقای غربی است و در مقایسه با گیاه قهوهای که معمولا استفاده میکنیم در برابر تغییرات جوی مقاومتر است.
علاوه بر این، این گیاه طعمی مشابه قهوهی با کیفیت عربیکا(Arabica) دارد که از گیاه عربیکا ساخته میشود. بنابراین میتواند افرادی که نوشیدنیهای گرم را به خوبی میشناسند را نیز راضی کند.
قهوهی عربیکا که در حال حاضر ۷۵ درصد بازار را از آن خود کرده جزو گونههای در خطر است زیرا گیاه آن برای رشد نیاز به شرایط ویژهای دارد.
محققان در این مقاله نوشتند: این گونه خاص، شرایط قابل کشت قهوه را افزایش میدهد و منبعی مهم برای ایجاد گیاهان قهوه سازگار با شرایط جوی مختلف است.
گیاه استنوفیلیا در حقیقت در حال احیای مجدد است. پیش از این تصور میشد که این گیاه از بین رفته است و تنها جایی که میتوان آن را یافت ساحل عاج است و طی دههها اطلاعات کمی از آن در دست بود اما به تازگی این گیاه در شهر سیرالئون(Sierra Leone) در آفریقای غربی یافت شده است.
دانشمندان نمونههایی از آن را برای بررسی طعم آزمایش کردند و مدلسازیهایی انجام دادند تا متوجه شوند این گیاه در چه شرایطی رشد میکند. استنوفیلیا میتواند دماهای ۲۴.۹ درجه سانتیگراد را تحمل کند که از میزان تحمل گیاهان عربیکا و کنفورا(C. canephora) که ما آن را به اسم قهوهی روبوستا(robusta) میشناسیم بیشتر است.
تحقیقات پیشین نشان میدهد که این گیاه میتواند در دورههای خشکسالی زنده بماند و تا حدودی در برابر زنگ زدگی برگها نیز مقاوم است. بنابراین میتوان آن را به عنوان گزینهای برای پرورش قهوه در شرایط محیطی سخت در نظر گرفت. البته اگر بتوانیم میزان کافی از آن را پرورش دهیم.
محققان در مقالهشان نوشتند: پرورش ضعیف استنوفیلیا علت اصلی عدم موفقیت آن در تبدیل شدن به محصولی جهانی است، اگرچه رقابت با قهوهی روبوستا که همزمان با کاهش تولید گیاه استنوفیلیا تبدیل به کالایی جهانی شد نیز از عوامل اصلی این موضوع است.
قهوهی استنوفیلیا طی یک سال گذشته در آزمایشهای طعم و مزه موفق بوده است. همچنین این گیاه را میتوان به گیاهان دیگر پیوند زد تا باعث ایجاد مقاومت در برابر شرایط جوی سخت سایر گیاهان شود.
تغییر گونهها و حرکت به سمت گونههای مقاومتر تنها راه حلی است که این صنعت دارد. جابهجایی مزارع کشت قهوه نیز جزو گزینههایی است که مورد بررسی قرار میگیرد. البته رفع این مشکل به صورت ریشهای بهترین راهحل است یعنی حل مشکل تغییرات اقلیمی.
محققان اکنون در حال کاشت نهالهای استنوفیلیا هستند تا این گیاه را به عنوان یک منبع با کیفیت برای تولید قهوه بررسی کنند. با این حال زمانی طول میکشد تا افرادی غیر از محققان و متخصصین طعم آن را بچشند.
آرون دیویس(Aaron Davis) رئیس تحقیقات گیاهان قهوه در باغ گیاهشناسی رویال انگلستان میگوید: این قهوه طی یک یا دو سال آینده در کافهها نخواهد بود اما من فکر میکنم پنج تا هفت سال دیگر شاهد ورود آن به بازار جهانی به عنوان قهوهای با طعم قوی و ارزشمند خواهیم بود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند