میرنیوز
به گزارش ایسنا، رضا جدیدی با بیان اینکه کشور نیاز به تعادلبخشی و ایجاد تناسب میان شناسایی و اکتشاف ذخایر معدنی با میزان تولید و مصرف مواد معدنی دارد، افزود: بایستی به گونهای عمل کنیم که با ایجاد هماهنگی و تناسب در بخش تامین مواد اولیه صنایع کشور با بحران مواجه نشویم و صنایع معدنی کشور با ظرفیت مناسب فعالیت کنند.
وی با بیان اینکه تحقق این امر نیازمند مدیریت و پایش ذخایر معدنی و به دنبال آن برنامهریزی مناسب جهت کشف ذخایر جدید توسط حاکمیت است، تصریح کرد: سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور این طرح را در سال ۱۴۰۰ پیشنهاد کرده و اجرایی خواهد کرد تا مسیر حرکتی کشور در حوزه کشف ذخایر معدنی در برنامه هفتم توسعه بهروشنی نمایان شود.
به گفته مدیرکل دفتر برنامهریزی، فناوری و بودجه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، خروجی طرح پایش ذخایر معدنی در حوزه اکتشاف به طور یقین به انجام اکتشاف سیستماتیک ذخایر معدنی به صورت حاکمیتی و در ادامه اکتشاف ذخایر پنهان و عمقی و ورود به اکتشاف عناصر استراتژیک و عناصر جدید مورد استفاده در حوزههای فناور خواهد انجامید.
جدیدی، آغاز اکتشاف سیستماتیک کشور و موضوع اکتشاف ذخایر عمقی به کمک روش ژئوفیزیک هوایی را به عنوان مصادیق اجرای طرح پایش ذخایر معدنی یاد کرد و گفت: با توجه به هزینهبر بودن اکتشاف ذخایر عمقی و کافی نبودن بودجه عمومی کشور در سال ۱۴۰۰ مدل پیشنهاد شده از سوی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور اجرای برنامهها از طریق تعامل با بخشها و بنگاههای مختلف جهت تامین منابع مالی مورد نیاز اکتشاف است.
وی با تاکید بر اینکه در سال ۱۴۰۰ آماده همکاری و مشارکت با بخش خصوصی برای تامین منابع مالی در چارچوب ظرفیتهای قانونی از جمله قانون معادن هستیم، تصریح کرد: مدل مشارکتی برای ۴ استان در سال ۹۹ ارائه شد که با بازخوردهای مناسبی نیز مواجه شدیم که بر همین اساس اهداف خود را در سال ۱۴۰۰ در قالب تفاهمنامهها و قراردادهای عملیاتی با بخش خصوصی واجد شرایط اجرایی خواهیم کرد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی، فناوری و بودجه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با تاکید بر اینکه محور پایش ذخایر معدنی به عهده این سازمان خواهد بود، تصریح کرد: ماهیت طرح پایش ذخایر معدنی آیندهنگری و آیندهپژوهی است.
جدیدی با بیان اینکه در بخش آیندهنگری درصدد جلوگیری از ایجاد التهاب و بحران در ذخایر معدنی و رفع نیاز ضروری صنایع معدنی هستیم، افزود: بر همین اساس بایستی نسخههای مناسب برای ذخایر معدنی تدوین شود و آیندهپژوهی بر مبنای ورود به حوزههای جدیدی است که دنیا به آن وارد شده تا ضمن مطالعه آنها به برنامههای جدید از جمله کشف ذخایر و عناصر معدنی جدید، کاربرد جدید مواد معدنی، روشهای نوین فرآوری مواد معدنی بر مبنای مدیریت و پایش ذخایر معدنی بپردازیم.
وی با تاکید بر اینکه طرح پایش ذخایر معدنی در هر کشور از وظایف حاکمیت است، خاطرنشان کرد: این امر در ایران نیز در حوزه کشف و شناسایی ذخایر معدنی صرفا به عهده سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور است که طراحی مدل پایش ذخایر معدنی را نیز سازمان پیشنهاد داده است.
به نقل از روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، به گفته مدیرکل دفتر برنامهریزی، فناوری و بودجه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی، البته این طرح دارای شئون مختلف است که همکاری بین دستگاهی در حوزههای مختلف اعم از اکتشاف، استخراج، بهرهبرداری و فرآوری و حتی سیاستگذاری در حوزه صادرات و واردات مواد معدنی را طلب میکند و ما نیازمند یک حرکت خردمندانه در حوزه پایش ذخایر معدنی کشور هستیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم