میرنیوز
به گزارش ایسنا، کمیته اخلاق در پژوهش بیمارستان فارابی (چهارشنبه- ۱۸ فروردین) با حضور دکتر محمد طاهر رجبی، معاون پژوهشی و دکتر فاطمه علیپور، دبیر کمیته اخلاق در پژوهش این بیمارستان به همراه دکتر سید فرزاد محمدی، رئیس مرکز تحقیقات چشم پزشکی ترجمانی به صورت مجازی در فضای اسکای روم برگزار شد.
در آغاز این جلسه دکتر علیپور، دبیر کمیته اخلاق در پژوهش این بیمارستان صحبت هایی را درباره طرحهای ثبت شده در سامانه پژوهشی مطرح کرد و گفت: بیشتر طرحهایی که در این سامانه ثبت میشوند مربوط به پایان نامههای دستیاران است که معمولاً نیازمند کسب تجربه بیشتری در زمینه پروپوزال نویسی هستند. البته تا کنون کارگاهها و جلسههای آموزشی مختلفی در زمینه پروپوزال نویسی برگزار شده اما هنوز هم نقاط ضعفی وجود دارد که در هنگام داوری طرحها و پایان نامهها این موارد را مشاهده میکنیم. امیدواریم بتوانیم با همکاری معاون پژوهشی بیمارستان و برگزاری دورههای مختلف پژوهشی مانند پروپوزال نویسی به ویژه در ابتدای ورود دستیاران به این مرکز به صورت ریشهای این مشکل را رفع کنیم.
در ادامه دکتر رجبی، معاون پژوهشی بیمارستان توضیحاتی را درباره انتخاب موضوع در پروپوزال نویسی مطرح و اظهار کرد: موضوعاتی که برای پروپوزال انتخاب میشوند ابتدا در بخش های مختلف به صورت فوق تخصصی مطرح میشوند. گاهی ممکن است در بررسیها با موضوعاتی مواجه شویم که قبلاً انتخاب و به عنوان مثال ۲۰ سال قبل در مقاله دیگری منتشر شده باشند اما امروزه با روشهای درمانی و تصویربرداری جدید یافتههای متفاوتی از این پژوهشها به دست می آید و حتی ممکن است یافتههایی که سالها قبل به دست آمده و در مقالات به چاپ رسیده را کاملاً نقض کنند. به همین منظور در گروههای فوق تخصصی درباره این گونه موضوعات تصمیم گیری شده و پس از تایید، در جلسه شورای پژوهشی مطرح می شوند.
وی اشارهای نیز به نحوه نگارش پروپوزالها داشت و افزود: دو سه سالی است که درباره نگارش پروپوزالها سخت گیری را بیشتر کردهایم اما با این حال وجود نقص در پروپوزالهای نوشته شده را نیز رد نمیکنیم. البته در صورت وجود نقص ممکن است چند بار پروپوزال یک طرح یا پایان نامه را به دستیاران یا پژوهشگران برگشت داده تا در خصوص رفع مشکلات موجود و نواقص آن اقدام کنند.
معاون پژوهشی بیمارستان فارابی همچنین به مشکلاتی که شیوع ویروس کرونا در برگزاری کارگاه های پژوهشی ایجاد کرده پرداخت و گفت: سال گذشته به دلیل همه گیری کرونا امکان برگزاری کارگاههای مختلف وجود نداشت که البته توانستیم به کمک دورههای مجازی تا حد زیادی این مشکل را برطرف کنیم. ما در سال ۹۸ تجربه موفقی در برگزاری دورههای ماهانه آمار و تحلیل در بیمارستان فارابی داشتیم و امیدواریم در آینده نیز بتوانیم چنین دورههایی را برای دستیاران این بیمارستان به ویژه دستیاران جدید برگزار کنیم.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ فاطمه جعفری کارشناس کمیته اخلاق در پژوهش بیمارستان فارابی نیز گزارشی از مصوبهها و فعالیتهای این کمیته در سال ۹۹ ارائه کرد و گفت: در سال گذشته بیش از ۴۸ جلسه غربالگری آنلاین در سامانه پژوهشیار برگزار کردیم که منجر به بررسی ۵۲ طرح و پایان نامه به صورت کامل و صدور کد اخلاق از سامانه ملی اخلاق شده است. البته هنوز تعدادی طرح و پایان نامه از سال ۹۹ در کمیته غربالگری در حال بررسی بوده و روند دریافت کد اخلاق را طی میکنند.
سپس اعضا به بررسی چهار پایان نامه و طرح مداخلهای و شش مورد طرح و پایان نامه مشاهده ای، توصیفی و تصویربرداری پرداختند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد