میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه شهید بهشتی، دکتر مینایی عضو هیأت علمی دانشکده علوم و فناوریهای زیستی از روشی جدید در سنجش ساکارز عسل برای نخستین بار در دنیا توسط محققان دانشگاه شهید بهشتی خبر داد و گفت: تعیین ساکارز در عسل یکی از مهمترین شاخصهایی که در عسل سنجش میشود و توسط آن اصالت عسل مشخص میشود. همواره در بین تولید کنندگان و صادر کنندگان عسل جای خالی یک روش صحیح اندازه گیری ساکارز عسل که قابل اطمینان باشد خالی بوده است.
مینایی افزود: محققان دانشگاه شهید بهشتی با درک این مشکل، در حدود سه سال بر روی روش جایگزین تحقیق کردند و در نهایت موفق به ارائه روش اندازه گیری ساکارز عسل با استفاده از آنزیم شدند. در این روش به طور کمی و دقیق مقدار ساکارز در عسل مشخص میشود. این روش برای اولین بار در دنیا برای سنجش ساکارز عسل ارائه میشود.
وی با اشاره به اهمیت کنترل کیفی عسل اظهار داشت: عسل به عنوان یک محصول با ارزش طبیعی در دنیا شناخته میشود و بر این اساس سرمایه گذاریهای گستردهای در راستای پرورش زنبور عسل و کندو داری صورت گرفته است. متأسفانه در این محصول با ارزش، تقلبهای گستردهای مشاهده میشود که لزوم ارزیابیهای دقیق علمی را جهت کنترل کیفی آن ضروری میکند.
عضو هیأت علمی دانشکده علوم و فناوریهای زیستی، افزود: «گروه پژوهشی سنجش عسل بهشتی» متشکل از متخصصان رشته بیوشیمی، گرده شناسی و میکروبیولوژی حدود ۳ سال است که بر روی محتوای بیوشیمیایی و خواص درمانی عسل تحقیق مینمایند، و در این راستا به نوآوریهای بسیاری هم دست یافتهاند. این گروه در حال حاضر با در دست داشتن تمام روشهای دقیق سنجشی قادر به تعیین محتوای شیمیایی، آنزیمی، گرده و میکروبی عسل بوده و خواص درمانی نمونههای عسل را نیز بخوبی مشخص میکنند.
مینایی با اشاره به ویژگیهای سنجش ساکارز ابداعی محققان دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: اندازه گیری مقدار ساکارز به روش آنزیمی، یک روش کاملاً دقیق است که مختص این آزمایشگاه بوده و در هیچ آزمایشگاه دیگری انجام نمیشود. این روش از سنجش توسط هیدرولیز اسیدی ساکارز که در بسیاری از آزمایشگاهها انجام میگیرد بسیار دقیقتر و سادهتر است. مقدار ساکارز در عسل مرغوب معمولاً کمتر از ۵ درصد است. البته مقدار ساکارز بستگی به نوع محل و گیاهی دارد که زنبور از آن تغذیه کرده است.
وی افزود: مثلاً عسل کُنار درصد بالای ساکارز (بیش از ۵ درصد) و عسل وحشی در صد پایینی از ساکارز دارد (کمتر از ۱ درصد). از طرفی درصد ساکارز میتواند نشان دهنده آن باشد که آیا زنبور از شهد تغذیه کرده است یا از شکر که این خود شاخصی برای تقلبی یا غیر تقلبی بودن عسل است. در این آزمایشگاه مقدار ساکارز عسل به روش آنزیمی اندازه گیری میشود که بسیار دقیقتر از روش هیدرولیز اسید است.
منبع : خبرگزاری مهر
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را براساس عدل افزایش دادیم
یک ویروس ناشناخته در شهر چرخ میزند!
استارشیپ سال آینده میلادی ۲۵ بار به فضا پرتاب می شود
شهریه علوم پزشکی دانشگاه آزاد را ما براساس عدل افزایش دادیم
انگلیس سلطه اپل و گوگل بر اکوسیستم موبایل را هدف گرفت
چکهای برگشتی داروخانهها ۲ برابر شد
ثبت بیش از ۲۴ هزار مأموریت اورژانسی در هفته گذشته
تغذیه دوران شیردهی؛ مادران این توصیهها را جدی بگیرند
دانشگاه پیام نور در ارشد و دکتری پذیرش «فراگیر» ندارد
مقاومت میکروبی درمان سرطان را دچار چالش می کند
درمان خارش در بیماریهای کبدی
آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد