میرنیوز
به گزارش ایسنا، پیشرفتهای اقتصادی و اجتماعی اخیر، مشکلات زیادی برای سلامتی انسانها ایجاد کردهاند. تنش و مشغله زیاد بشر منجر به افزایش بیماریهایی مانند حمله قلبی، فشارخون بالا، اختلالات رودهای و انواع مختلف سرطانها شده است. یکی از راهکارهای مؤثر در پیشگیری یا حذف این بیماریها مصرف فرآوردههای پروبیوتیک است که در کشورهای جهان بهویژه اروپا، آمریکا و ژاپن رواج چشمگیر یافته است، بهطوریکه بیش از ۹۰ فرآورده پروبیوتیک حاوی باکتریهایی نظیر «لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس» و «بیفیدو باکتریوم بیفیدوم» امروزه در سرتاسر جهان تولید میشوند.
پروبیوتیکها به گفته متخصصان، میکروارگانیسمهای زندهای هستند که اثرات مفیدی در سلامت افراد دارند. در بین پروبیوتیکها، لاکتوباسیلوسها موردتوجه بیشتری قرار دارند. مهمترین اثرات مفید پروبیوتیکها مربوط به خاصیت ضدعفونیهای دستگاه گوارش، کاهش کلسترول سرم، بهبود سرطانی، ضد جهشزایی و ضداسهال، بهبود التهاب روده و توقف رشد باکتری آزاردهنده هلیکوباکترپیلوری است. امروزه در کنار سایر فرآوردههای تولیدشده در این راستا، آبمیوههای پروبیوتیک نیز موردتوجه قرارگرفتهاند و بسیاری از آنها، با نام تجاری «شیره یا عصاره سلامتبخش» عرضه میشوند.
در همین رابطه، یک پژوهش جالب در کشور ما انجام شده است که در آن تولید «آب هویج بستنی پروبیوتیک» با تلقیح دو نوع باکتری مفید مختلف مورد بررسی واقع شده است.
در این پژوهش که توسط پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا انجام شده است، از دو باکتری «لاکتوباسیلوس کازئی» و «بیفیدوباکتریوم لاکتیس» برای غنی کردن آب هویج بستنی استفاده شده است و سپس خواص مختلف این محصول جدید نظیر انبارداری، میزان بقاء باکتریها، اسیدیته، بتاکاروتن و ترکیبات آنتیاکسیدانی اندازهگیری شدهاند.
نتایج این بررسیها نشان میدهند که این محصول پروبیوتیکی، خواص تغذیهای مناسبی دارد. بر این اساس، مشخص شد که با توجه به بالاتر بودن فعالیت آنتیاکسیدانی و قابلیت زیستی باکتری بیفیدوباکتریوم لاکتیس نسبت به باکتری دیگر، میتوان از آن بهعنوان نوع برتر بهره برد.
در این خصوص، علیرضا شهاب لواسانی، محقق مرکز تحقیقات فناوریهای نوین تولید غذای سالم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا و دو همکار دیگرش در این تحقیق، اظهار داشتهاند: «تعداد لاکتوباسیلوس کازئی و بیفیدوباکتریوم لاکتیس تا آخرین روز انبارداری در محدوده توصیهشده قرار داشت، هرچند بیشترین تعداد سلولهای زنده مربوط به بیفیدوباکتریوم لاکتیس بود. همچنین با افزایش سطوح پروبیوتیکها، میزان اسیدیته و درصد مواد جامد کل در آبمیوه کاهش یافت».
بنا بر نظر این محققان، «افزایش باکتری مفید بیفیدوباکتریوم لاکتیس در نمونهها، باعث شد که فعالیت ضد رادیکالی محصول افزایش یابد و لذا این محصول، قابلیت مناسبی ازلحاظ وضعیت آنتیاکسیدانی نشان داد. همچنین نمونههای محصول حاوی هر دو نوع باکتری، دارای میزان بتاکاروتن مناسبی بودند».
درنهایت بر اساس دادههای این پژوهش، محققان محصول آب هویج بستنی را که در آن، یک میلیارد باکتری بیفیدوباکتریوم لاکتیس در هر میلیلیتر حضور داشت، بهعنوان محصول برتر برگزیدند.
یافتههای این تحقیق که در مجله «میکروبشناسی مواد غذایی» متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد منتشر شدهاند، میتوانند بهعنوان گام عملی مهمی در تولید آبمیوهها و سایر محصولات نوشیدنی پروبیوتیک بهحساب آیند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد