میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از سیتی تودی، پژوهشگران روسی، یک فناوری کمهزینه، ایمن و قابل اطمینان برای ضدعفونی کردن تخممرغهای بستهبندی شده ابداع کردهاند. این فناوری، به از بین بردن باکتریهایی مانند سالمونلا که روی پوسته تخممرغ وجود دارند، کمک میکند. همچنین این فناوری، امکان پرورش جوجههای گوشتی با ایمنی قوی در برابر بیماریهای ویروسی را فراهم میکند. تخممرغهای بستهبندی شده، با پرتو الکترون ۵۰ نانوثانیه ضدعفونی میشوند. ضدعفونی در ظروف پلاستیکی صورت میگیرد.
"سرگئی سوکووین"(Sergey Sokovnin)، "استاد آکادمی علوم روسیه"(Russian Academy of Sciences) گفت: ضدعفونی کردن تخممرغهای بستهبندی شده، آنها را در برابر آلودگیهای بعدی محافظت میکند. ما دریافتیم که "پنج کیلوگری" (kGy۵) برای ضدعفونی کافی است و امکان ضدعفونی کردن ظرف و پوسته تخممرغ را فراهم میکند، اما ویژگیهای فیزیکی پروتئین، زرده، پوسته یا ترکیببندی تخممرغ را تحت تاثیر قرار نمیدهد. اندازه تخممرغ در این روش اهمیتی ندارد. گری یکای SI دوز جذبی در فیزیک پزشکی است.
ضدعفونی کردن، کیفیت گوشت و حجم جوجهها را تحت تاثیر قرار نمیدهد. اگر ۶۳ درصد جوجهها از تخممرغهای معمولی بیرون بیایند، تعداد جوجههای بیرون آمده از تخممرغهای فرآوری شده، ۶۴ درصد است اما تفاوت اینجاست که جوجههای سالم از تخم مرغهای ضدعفونی شده بیرون میآیند.
سوکووین ادامه داد: ۸۶ درصد جوجههایی که از تخممرغهای ضدعفونی نشده بیرون میآیند، نشانههای التهاب مزمن را دارند؛ در حالی که این تعداد در تخممرغهای ضدعفونی شده فقط چهار درصد بود. جوجههای گروه دوم، ایمنی بیشتری نسبت به بیماری نیوکاسل داشتند. بدین ترتیب، جوجههایی که از تخممرغهای ضدعفونی شده بیرون میآیند، کمتر بیمار خواهند شد و کاهش قابل توجه دوز آنتی بیوتیکها در هنگام رشد جوجهها نیز امکانپذیر خواهد بود.
این فناوری به تولیدکنندگان نیز کمک میکند تا در زمان صرفهجویی کنند. بیرون آمدن جوجه از تخممرغهای ضدعفونی شده، حدود شش ساعت کمتر زمان میبرد و جوجهها به جای ۲۲ تا ۲۴ ساعت، طی ۱۶ تا ۱۸ ساعت بیرون میآیند. این موضوع به خاطر کاهش هزینه تولید، اهمیت قابل توجهی دارد.
هیچ مشکل فنی جدی در رابطه با به کارگیری این فناوری وجود ندارد. اندازه کوچک شتابدهنده، بهکارگیری آن را برای کنترل و بستهبندی تخممرغها در مرغداریها سهولت میبخشد. به گفته پژوهشگران، شاید بتوان از این فناوری برای ضدعفونی کردن سطح تخم پرندگان دیگر و محصولات دارای پوست مانند موز، پرتقال و برخی دانهها نیز استفاده کرد.
این پژوهش، در مجله "Food and Bioproducts Processing" به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا