میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از سیتی تودی، پژوهشگران روسی، یک فناوری کمهزینه، ایمن و قابل اطمینان برای ضدعفونی کردن تخممرغهای بستهبندی شده ابداع کردهاند. این فناوری، به از بین بردن باکتریهایی مانند سالمونلا که روی پوسته تخممرغ وجود دارند، کمک میکند. همچنین این فناوری، امکان پرورش جوجههای گوشتی با ایمنی قوی در برابر بیماریهای ویروسی را فراهم میکند. تخممرغهای بستهبندی شده، با پرتو الکترون ۵۰ نانوثانیه ضدعفونی میشوند. ضدعفونی در ظروف پلاستیکی صورت میگیرد.
"سرگئی سوکووین"(Sergey Sokovnin)، "استاد آکادمی علوم روسیه"(Russian Academy of Sciences) گفت: ضدعفونی کردن تخممرغهای بستهبندی شده، آنها را در برابر آلودگیهای بعدی محافظت میکند. ما دریافتیم که "پنج کیلوگری" (kGy۵) برای ضدعفونی کافی است و امکان ضدعفونی کردن ظرف و پوسته تخممرغ را فراهم میکند، اما ویژگیهای فیزیکی پروتئین، زرده، پوسته یا ترکیببندی تخممرغ را تحت تاثیر قرار نمیدهد. اندازه تخممرغ در این روش اهمیتی ندارد. گری یکای SI دوز جذبی در فیزیک پزشکی است.
ضدعفونی کردن، کیفیت گوشت و حجم جوجهها را تحت تاثیر قرار نمیدهد. اگر ۶۳ درصد جوجهها از تخممرغهای معمولی بیرون بیایند، تعداد جوجههای بیرون آمده از تخممرغهای فرآوری شده، ۶۴ درصد است اما تفاوت اینجاست که جوجههای سالم از تخم مرغهای ضدعفونی شده بیرون میآیند.
سوکووین ادامه داد: ۸۶ درصد جوجههایی که از تخممرغهای ضدعفونی نشده بیرون میآیند، نشانههای التهاب مزمن را دارند؛ در حالی که این تعداد در تخممرغهای ضدعفونی شده فقط چهار درصد بود. جوجههای گروه دوم، ایمنی بیشتری نسبت به بیماری نیوکاسل داشتند. بدین ترتیب، جوجههایی که از تخممرغهای ضدعفونی شده بیرون میآیند، کمتر بیمار خواهند شد و کاهش قابل توجه دوز آنتی بیوتیکها در هنگام رشد جوجهها نیز امکانپذیر خواهد بود.
این فناوری به تولیدکنندگان نیز کمک میکند تا در زمان صرفهجویی کنند. بیرون آمدن جوجه از تخممرغهای ضدعفونی شده، حدود شش ساعت کمتر زمان میبرد و جوجهها به جای ۲۲ تا ۲۴ ساعت، طی ۱۶ تا ۱۸ ساعت بیرون میآیند. این موضوع به خاطر کاهش هزینه تولید، اهمیت قابل توجهی دارد.
هیچ مشکل فنی جدی در رابطه با به کارگیری این فناوری وجود ندارد. اندازه کوچک شتابدهنده، بهکارگیری آن را برای کنترل و بستهبندی تخممرغها در مرغداریها سهولت میبخشد. به گفته پژوهشگران، شاید بتوان از این فناوری برای ضدعفونی کردن سطح تخم پرندگان دیگر و محصولات دارای پوست مانند موز، پرتقال و برخی دانهها نیز استفاده کرد.
این پژوهش، در مجله "Food and Bioproducts Processing" به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
دیابت چه بلایی سر مغز ما میآورد
پای تب دنگی به مجلس باز شد
هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاهها
میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشههای چندتخصصی» برگزار میشود
افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهوارهای هوش مصنوعی
نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هستهای
استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران گردهم میآیند
۳۵۰ فرصت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه شهیدبهشتی ارائه شد
پشتیبانی از فناوری کوانتومی برای ورود به صنعت سلولهای خورشیدی
جلوگیری از هدررفت آب تا ۶۰ درصد با سیستم هوشمند بازچرخانی آب خاکستری
افزایش بی رویه ظرفیت دلیل نابسندگی خدمات دانشجویی است
ثبت نام عمره دانشگاهیان تا ۱۲ آذرماه تمدید شد
چرا مواد غذایی قاچاق بدون آزمایش رد میشوند؟
حساسیت فصلی را با طب سنتی درمان کنید
هوش مصنوعی در صنایع فولادی ایران کاربردی شد
درمان هورمونی یائسگی خطرناک است؟
تراشه مغزی نورالینک بازوی روباتیک را کنترل می کند
دانشگاه آزاد با همراهی سازمان بسیج به دنبال تقویت مقاومت است
فرایند تایید روسای دانشگاههای دولت چهاردهم در شورای عالی انقلاب فرهنگی
فضانوردی به مغز آسیب میرساند؟
مکملی برای درمان موثر بیماریهای ریوی
«سیگار» نقش اول نمایشهای خانگی!
راهکارهای طلایی طب ایرانی برای درمان حساسیت فصلی
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه