میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر دکتر مصطفی قانعی عصر امروز در برنامهای تلویزیونی در خصوص آخرین وضعیت واکسنهای ایرانی کرونا گفت: این واکسنها در فازهای ۲ و ۳ کارآزمایی بالینی قرار دارند.
رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا افزود: پیش بینی شده که از ماه آینده تولید برای فازهای بعدی تستهای انسانی آغاز شود؛ اگر فاز ۳ این واکسنهای ایرانی با موفقیت پشت سر گذاشته شود تولید این واکسنها با مجوزهای سازمان غذا دارو آزاد میشود و بعد از آن تولید صنعتی از اردیبهشت ماه شروع خواهد شد.
قانعی با بیان اینکه خط تولید این واکسنها به صورت ۹۵ درصدی خصوصاً برای واکسن «کووایران» آماده است، گفت: واکسن «فخرا» و واکسن «کووپارس» هر دو مراحل اول را طی میکنند و تاکنون ۸۵ داوطلب وارد مطالعه بالینی واکسن کووپارس شدهاند.
وی خاطر نشان کرد: واکسن کووایران زیرساختهای تولید را دارد و میتواند خط تولید خود را بلافاصله بعد از اتمام فازهای بالینی راه اندازی کند.
رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا در خصوص واکسن مؤسسه رازی گفت: مؤسسه رازی باید خط تولید خود را طی ۳ الی ۴ ماه بعد از فاز ۳ مستقر کند.
وی با بیان این که پیشبینی میشد واکسیناسیون واکسن مشترک ایران و کوبا زودتر از همه واکسنها آغاز شود گفت: اما این واکسن دهه آخر فروردین فاز سوم خود را شروع خواهد کرد و واکسن کووایران زودتر به تولید خواهد رسید.
قانعی با بیان اینکه از ۱۱ پروژه واکسن کرونا که در کشور شروع شده اردیبهشت ماه دو واکسن دیگر مجوز تست کارآزمایی بالینی را اخذ میکنند، ادامه داد: مجوزهای بعدی برای واکسنها مبتنی بر پلتفرم mRNA و نوترکیب است که پیشبینی میشود تا دو ماه آینده مجوزهای خود را از کمیته اخلاق دریافت کنند.
وی در پاسخ به اینکه آیا تزریق هر یک از این واکسنها برای هر فرد متفاوت است یا خیر، خاطر نشان کرد: هر کدام به فاصله مشخصی به فرد تزریق میشود اما اگر سه ماه اخیر فردی مبتلا به کرونا شده باشد میتواند از واکسن ایران _ کوبا استفاده کند.
رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا تاکید کرد: هنوز برنامه کشوری برای تزریق واکسنها در افراد مختلف مشخص نشده و این موضوع در حال تدوین است که چه واکسنی برای چه افرادی مناسب است.
قانعی در خصوص سبد متنوع واکسنها برای تولید در کشور گفت: به دلیل اینکه ممکن بود هر پروژه با شکست مواجه شود درصدد برآمدیم که پروژههای مختلفی در این زمینه را آغاز کنیم زیرا بسیاری از کشورها را میدیدیم که با شکست مواجه میشدند.
وی ادامه داد: به همین دلیل شرایط تحریمی کشور اجازه نمیداد که ما روی یک واکسن تمرکز داشته باشیم از همین رو سعی کردیم در صورت شکست پروژه دیگر را به نتیجه برسانیم.
رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه مهمترین مرحله برای تولید واکسن فاز ۳ است، گفت: بسیاری از کشورها در فاز ۳ با شکست مواجه میشدند زیرا بعد از تست کارآزمایی بالینی و ورود به بازار، اثر بخشی مهم است.
وی در خصوص همکاری ایران برای تولید واکسن اسپوتنیک روسیه گفت: اخیراً قراردادی منعقد شده که این واکسن را در ایران به تعداد ۴۰ میلیون دوز برای ۲۰ میلیون نفر به تولید برسانیم. هفته آینده سلول آن وارد کشور خواهد شد.
قانعی ادامه داد: این واکسن شبیه واکسن روسیه است و این قرارداد میتواند روند تولید واکسن را سرعت ببخشد.
وی در خصوص تولید مواد اولیه گفت: ما تا امروز چالش ماده اولیه را برای تولید واکسن داشتیم که با صحبت و مذاکره با شرکتهای دانشبنیان به این نتیجه رسیدیم که توانایی تولید ماده اولیه را داریم.
رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا افزود: اگر کرونا نبود این امکان برای تولید ماده اولیه واکسنها و ریسک آن وجود نداشت اما در آینده نزدیک که کرونا هم تمام میشود واکسن سازها میتوانند طراز جمهوری اسلامی را در بخش در بخشهای مختلف ارتقا دهند.
منبع : خبرگزاری مهر
نیروهای پلیس راهور سفیر اهدای عضو شدند
حضور ۱۸ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه صنعت بازی رایانهای روسیه
پیش بینی اکونومیست از سال ۲۰۲۵؛ شکوفایی فناوریهای پاک به رهبری چین
«صندوق بیمه ویژه» برای اجرای مطمئنتر پروژههای صنعتی راه اندازی شد
فیلترینگ در چه شرایطی موجه و مطلوب است/ پالایش هوشمند در اینستاگرام
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجهیزات نظامی را نامرئی میکند
۶۴۵ میلیارد تومان وام ودیعه مسکن به دانشجویان پرداخت شد
پوشش ضد رادار چین هواپیماها و تجیهزات نظامی را نامرئی میکند
مراکز علمی کاربردی ملزم به ارائه قیمت تمام شده آموزش شدند
مهلت شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
پرهیز از تبعیض میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
مهلت اجرای تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی تا ۱۰ آذر تمدید شد
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در مسابقات «برنامهسازی رایان»
دلایل پایین بودن نرخ اتصال فیبرنوری در ایران
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
برگزیدگان همایش کتاب سال بانوان معرفی شدند
هوش مصنوعی آهنگساز می شود
دوره آموزشی «کاربردهای هوش مصنوعی درعلوم پزشکی» ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد
دولت چهاردهم اهتمامی به اجرای قانون جوانی جمعیت ندارد
استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی
حضور سرزده پزشکیان در وزارت بهداشت
اندونزی پیشنهاد سرمایه گذاری اپل در این کشور را رد کرد
امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیامنور فراهم شد
برنامه وزارت علوم برای حل مسکن دانشگاهیان و خوابگاه متاهلی
پرهیز از تمایز میان تشکلهای دانشجویی در آستانه ۱۶ آذر
تقلید از سیستم بینایی انسان برای ارتقای عملکرد حسگرها
امضای نخستین قرارداد الکترونیکی صندوق نوآوری با یک شرکت دانشبنیان
آخرین تغییرات در شورای عالی حوزههای علمیه
زنجیره تولید و تامین دارو گرفتار کمبود نقدینگی است