میرنیوز
دکتر علی رسولیزاده، مدیرعامل یکی از شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه اینترنت اشیاء در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به موانع موجود در مسیر توسعه شرکتهای دانش بنیان، گفت: موانعی که شرکتهای دانش بنیان در فرآیند تولید با آن دست و پنجه نرم میکنند به دو دسته " قبل از تولید" و "حین تولید" تقسیم بندی میشوند.
وی موانع قبل از تولید را معطوف به مجوزهای راهاندازی شرکتها دانست و اظهار کرد: این مجوزها از سوی سازمانهای مختلفی صادر میشوند و تعدد این مجوزها از یک سو و سخت بودن شرایط اخذ مجوزها از سوی دیگر، راه اندازی کسب و کارها و به ویژه شرکتهای دانش بنیان را دچار چالشهایی کرده است.
به گفته مدیر عامل این شرکت، تعداد این مجوزها به قدری زیاد است که باعث شده ایران در شاخص سهولت راهاندازی کسب و کار در دنیا در جایگاه مناسبی قرار نگیرد.
رسولیزاده به موانع حین انجام کار اشاره کرد و یادآور شد: ارتباط با سازمان تامین اجتماعی، اداره مالیات، شهرداریها از جمله موانع موجود در فرآیند تولید به شمار میروند که این موانع فرآیند تولید را دچار اختلال خواهند کرد.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان، ادامه داد: برای طراحی و تولید محصولات دانشی، بعضا نیاز به یکسری مجوزها است که اخذ آنها دشوار و زمانبر است و مهمترین درخواست در این زمینه حذف برخی از این مجوزها است، ضمن آنکه تامین مالی در تولید محصولات حائز اهمیت است؛ چرا که تولید کالاهای دانشبنیان به دلیل ماهیت دانشی که این محصولات دارند، نیازمند به سرمایهگذاری در بخشهای تحقیق و توسعه است.
رسولیزاده با تاکید بر اینکه بخش تحقیق و توسعه نیازمند سرمایهگذاریهای قابل توجهی است، خاطر نشان کرد: از سوی دیگر تعامل با سازمانهای دولتی مانند سازمان تامین اجتماعی و مالیات جهت تامین منابع مالی برای بخش تحقیق و توسعه از دیگر چالشهای شرکتهای دانشبنیان است؛ چراکه این سازمانها تجربه هزینههای بالای R&D را ندارند و برای شرکتهای دانشبنیان مشکلتراشی میکنند و بعضا هزینههای شرکتها در این سازمانها مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت و در نتیجه ممکن است فرآیند تولید محصولات دانشبنیان را دچار اختلال و یا کندی کند.
وی به برخی از حمایتهای ارائه شده به شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: حمایتهایی که از شرکتهای دانشبنیان شده، بیشتر معطوف به حمایتهایی است که از جانب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و نهادهای ذیل آن بوده که این حمایتها تا کنون اثرات قابل توجهی در راهاندازی و توسعه فعالیت این شرکتها و اکوسیستم نوآوری داشته است، ولی آنجایی که حمایتها به سایر نهادها بر میگردد، همکاری قابل توجهی از سوی این سازمانها با شرکتهای دانشبنیان مشاهده نشده است.
رسولیزاده نمونه این همکاری را همکاری میان شهرداری با شرکتهای دانشبنیان نام برد و ادامه داد: یکی از ملزومات شرکتهای دانشبنیان استقرار در برخی مناطق است که بعضا شهرداری همکاری لازم را در این حوزه با شرکتهای دانشبنیان ندارد.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان صادرات محصولات را از ملزومات شرکتهای دانشبنیان نام برد و یادآور شد: به دلیل وجود ماهیت نوآوری شرکتهای دانشبنیان، محصولات تولیدی در این شرکتها امکان رقابت و عرضه در سطح بینالمللی را دارند و از این رو علیرغم تحریمهای موجود اقداماتی از سوی این شرکتها در زمینه عرضه محصولات به بازارهای بینالمللی صورت گرفته است، نمونههای آن را میتوان در حوزههای نانو، فناوری اطلاعات، دارویی و بیوتکنولوژی مشاهده کرد.
رسولیزاده، "پشتیبانی" و "مانعزدایی" را دو بال اصلی مربوط به حمایت از تولید دانست و گفت: موضوع مانعزدایی از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ چرا که تا موانع موجود برداشته نشود، حمایتها بیاثر است.
وی "ثبات قوانین" را از دیگر ضروریات حوزه تولید نام برد و ادامه داد: ثبات قوانین بهترین امکانی است که در اختیار شرکتهای دانشبنیان است؛ چرا که امکان برنامهریزی را برای آنها فراهم خواهد کرد و در گام بعدی باید در جهت حذف موانع تولید اقدام شود.
به گزارش ایسنا، شاخص آسانی انجام کسبوکار (Ease of doing business index) شاخصی است که از سوی بانک جهانی تعریف شده است و در این رتبهبندی کشورهایی که دارای رتبههای برتر هستند، نشان میدهد که مقررات بهتری برای کسبوکارها و حمایتهای قویتر از حقوق مالکیت خصوصی اجرایی شده است.
بر اساس گزارش بانک جهانی، رتبه ایران در سال ۲۰۲۰ در شاخص سهولت انجام کسبوکار نسبت به سال ۲۰۱۹، ۱۱ پله تضعیف شده است. از نکات قابل ملاحظه این گزارش میتوان به عدم تغییر امتیاز ایران در ۶ زیرشاخص سهولت کسبوکار اشاره کرد و رتبه ایران تنها در دو زیرشاخص "حمایت از سرمایهگذاران خرد" و "شرایط و مقررات اخذ مجوز ساخت" به ترتیب ۳ و ۱ رتبه بهبود یافته است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
افسردگی از شایعترین اختلالات روانپزشکی است
نشست مسئولان حوزههای بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار میشود
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم