میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، بیش از یک سال است که ویروس کرونا به یک پاندمی تبدیل شده این جریان محققان کشور را بر آن داشت تا در تولید تجهیزات پزشکی در حوزه تشخیص و درمان به حوزه واکسن ورود پیدا کنند.
در همان روزهای آغازین پاندمی کرونا در کشور مطالعات حیوانی واکسن کرونا به شیوههای مختلف مبتنی بر ۴ پلتفرم شروع شد و شرکتهای دانش بنیان زیادی به این موضوع ورود پیدا کردند که نتیجه این تحقیقات رسیدن به تست بالینی برخی از این واکسنها بود.
اولین تست انسانی واکسن «کووایران» در دی ماه انجام گرفت و همزمان انستیتو پاستور ایران فازهای یک و دو واکسن مشترک با کوبا را در کوبا انجام داد. همچنین در ادامه مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی مجوز واکسن «کووپارس» را در اسفندماه از سازمان غذا و دارو اخذ کرد و بعد از آن نیز واکسن «فخرا» در وزارت دفاع با تزریق به ۴ داوطلب، تست انسانی را آغاز کرد.
آخرین وضعیت «کووایران» / پایان فاز دوم کارآزمایی بالینی تا هفته سوم فروردین ماه ۱۴۰۰
دکتر حامد حسینی، مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مسئول تیم نظارت بر آزمایشات انسانی واکسن کرونا ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) به خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت تست انسانی فاز دوم این واکسن گفت: خوشبختانه افراد داوطلب تست انسانی تا این مرحله نیز وضعیت خوبی دارند و مشکل خاصی ندارند.
حسینی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم با تعداد بیشتری این تزریقها را ادامه دهیم، ادامه داد: اکنون کارهای غربالگری تعداد بیشتری را انجام میدهیم تا بدون وقفه در تمام روزهای آینده داوطلبان را وارد مطالعه کنیم.
وی با بیان اینکه ما تلاش میکنیم روزانه با تزریق واکسن به ۲۰ داوطلب کار را ادامه دهیم، گفت: امیدوار هستیم که حتی روز تعطیل هم نداشته باشیم و این روند ادامه داشته باشد. در فاز دوم ۳۰۰ نفر مورد مطالعه قرار میگیرند که بنا داریم دیتاهای بیشتر آزمایشگاهی را بدست آوریم و در اختیار سازمان غذا و دارو قرار دهیم.
حسینی با تاکید بر اینکه فاز دو و ۳ جمعیت بزرگی است، خاطر نشان کرد: پیش بینی میکنیم تمامی افراد واجد شرایط برای فاز سوم را تا هفته سوم فروردین شاید هم زودتر وارد مطالعه کرده باشیم.
آخرین وضعیت «کووپارس» / تزریق روی ۱۳۳ نفر تا پایان فروردین
محمد حسین فلاح مهرآبادی معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی به خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت تست انسانی واکسن «کووپارس» اظهار کرد: تاکنون به بیش از ۵۰ داوطلب این واکسن تزریق صورت گرفته و مشکل خاصی هم از لحاظ عوارض جانبی نداشتیم.
وی با بیان اینکه این داوطلبان در رنج سنی ۱۸-۵۰ سال بوده اند، گفت: برنامه ریزی داریم که تا پایان فروردین ماه ۱۳۳ نفر تزریق واکسن تمام شود. تا هفته اول تزریقهای اول تمام میشود و به دلیل اینکه نوبت دوم تست هم در این مطالعه وجود دارد تا پایان فروردین کل تست انسانی ۱۳۳ نفر به اتمام میرسد.
معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی خاطر نشان کرد: ارائه گزارش و مستندات این فاز کارآزمایی بالینی واکسن «کووپارس» به سازمان غذا و دارو تقریباً در نیمه اردیبهشت ماه خواهد بود؛ چون مجوز کارآزمایی بالینی فاز یک و دو را همزمان دریافت کردیم بلافاصله اگر مستندات این فاز مشکلی نداشته باشد تأیید از سوی سازمان غذا و دارو زمانبر نخواهد بود.
تست مرحله آخر واکسن مشترک «ایران-کوبا» در نیمه دوم فروردین آغاز میشود
دکتر علیرضا بیگلری رئیس انستیتو پاستور ایران به خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت واکسن مشترک ایران-کوبا کرونا اظهار کرد: در نیمه دوم فروردین کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن پاستور که فاز نهایی هم هست روی ۲۵ هزار داوطلب در ۷ استان کشور انجام خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: این فاز با تزریق ۲ مرحلهای به فاصله ۲۸ روز از تزریق اول انجام خواهد گرفت و پیش بینی میشود برای هر تزریق یک ماه طول میکشد.
رئیس انستیتو پاستور گفت: همه داوطلبان در این مرحله ایرانی هستند.
آخرین وضعیت واکسن «فخرا»
دکتر احمد کریمی مدیر پروژه واکسن «فخرا» نیز در خصوص آخرین وضعیت این واکسن در روز رونمایی و آغاز تست بالینی آن گفت: فرایند تحقیق و توسعه واکسن کووید -۱۹ از اسفند ۹۸ آغاز شد و با جداسازی این ویروس از بین ۳۵ هزار نمونه بیماران ایرانی و کشت ۳۰ ایزوله مناسب اولین بذر واکسن از بین آنها انتخاب و تولید شد. با انجام انواع تستهای تعیین هویت ویروس، شناسنامه آن تهیه شد و کاندید واکسن کووید -۱۹ در خرداد ۹۹ به مرحله تولید آزمایشی رسید.
کریمی تصریح کرد: فرآیند تولید شامل مراحل کشت سلول، تلقیح، تکثیر، جداسازی و تخلیص، غیرفعالسازی و فرمولاسیون در مدت کوتاهی راهاندازی شد و سپس تستهای حیوانی و انواع تستهای کنترل کیفی انجام شد.
وی ادامه داد: پس از طی مراحل آزمایشگاهی و تستهای حیوانی بر روی بیش از ۶۵۰ سر حیوان از گونههای مختلف موش، خرگوش، خوکچه هندی و میمون، بیضرری و اثر بخشی واکسن به اثبات رسید و پرونده این واکسن به سازمان غذا و دارو ارسال شد. هم زمان کار طراحی و ساخت کارخانه تولید انبوه این واکسن نیز آغاز شد که با تأیید نقشهها توسط سازمان غذا و دارو این پروژه به سرعت در حال انجام است و امید داریم تا تابستان وارد فاز تولید شود.
مدیر پروژه واکسن «فخرا» با بیان اینکه طی تعاملات با سازمان غذا و دارو و انجام اصلاحات لازم مقرر شد تا واکسنی در سطح بالاترین استانداردهای بینالمللی تقدیم ملت ایران شود تا انشاءالله موجب فخر ایرانیان شود گفت: به همین جهت و به یاد شهید عزیزمان، شهید فخری زاده، نام واکسن به «فخرا» مزین شد که این واکسن به یادگار این شهید به فرزند گرامی وی، تزریق شد.
واکسن «فخرا» از جمله دستاوردهای محققان کشور بود که ۲۶ اسفندماه فاز کارآزمایی انسانی آن با تزریق به ۴ کاندید واکسن آغاز شد.
منبع : خبرگزاری مهر
شاخصهای بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
متا سال آینده برای خرید اینستاگرام و واتس اپ به دادگاه می رود
زمان برگزاری هفدهمین دوره المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی اعلام شد
دو بیماری که سلامت زنان را تهدید میکند
خطر ایجاد کارخانه تولید مقاله با هوش مصنوعی!
مدارک دکتری و پزشکی دانشگاههای آذربایجان فاقد اعتبار است
واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار
وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است