میرنیوز

نحوه واکسیناسیون افراد مبتلاشده به کرونا

نحوه واکسیناسیون افراد مبتلاشده به کرونا 2021-03-22T08:36:40+04:30

به گزارش ایسنا، این دومین نوروزی است که ویروس کرونا در سر سفره‌های هفت سین ما حضور دارد، هر چند که تلاش‌هایی برای تولید واکسن و دارو برای مقابله با این مهمان ناخوانده در حال انجام است.

برخی محققان ویروس آنفلوآنزا را خواهرخوانده ویروس کرونا توصیف کردند؛ چرا که  بر اساس مطالعاتی که آنها بر روی ویروس‌های آنفلوآنزا و کرونا انجام دادند، دریافتند که این دو ویروس بیش از ۶۴ درصد شباهت با یکدیگر دارند، همچنین شباهت‌های بالایی در حدود ۸۹ درصد و ۷۲ درصد با بقیه خواهران خود مثل "سارس" و "مرس" و ۵۷ درصد شباهت DNA با ویروس HIV دارد.

علی‌رغم این واقعیات همچنان این ویروس کرونا به دلیل آنکه در حال حاضر دارویی علیه آن وجود ندارد، یکه تازی می‌کند؛ ولی از سوی دیگر تلاش‌ها برای دستیابی به واکسن قابل اطمینان که به تایید نهایی سازمان‌های بهداشت جهانی برسد، ادامه دارد؛ اما قبل از آن کشورهای پیشرو در فاز "اضطرار" واکسن‌هایی را علیه ویروس کرونا تولید و واکسیناسیون جمعی بر اساس گروه‌های پرخطر را آغاز کردند.

ایران در حالی در میان کشورهای واکسن‌ساز قرار گرفته است که طبق گزارش مجله نیچر کشورهای "انگلستان"، "هند"، "نروژ"، "فرانسه"، "سوئیس"، "چین"، "جمهوری چک"، "هلند"، "بلژیک"، "ژاپن"، "اندونزی"، "کره جنوبی"، "ترکیه"، "آرژانتین" و "کانادا" تولیدکننده واکسن هستند، بدون آنکه نامی از ایران برده شود، ولی در گزارش یونیسف ایران جزو کشورهای تولیدکننده واکسن کرونا قرار گرفته است.

نحوه واکسیناسیون افراد مبتلاشده به کرونا

واکسن یک فرآورده‌ بیولوژیک است که در برابر یک بیماری میکروبی مشخص، ایمنی فعالِ اکتسابی ایجاد می‌کند. واکسن‌ها اغلب تزریقی هستند، ولی برخی از واکسن‌ها مانند فلج اطفال خوراکی‌اند، ضمن آنکه اغلب برای ایمنی کامل و دائم در برابر بیماری نیاز به تزریق چندبار است.

واکسن‌ها اینگونه ساخته می‌شوند که نخست حیوانی عمداً دچار بیماری مورد نظر می‌شود، سپس ویروس آن بیماری را از بدن حیوان جدا و مجدداً این ویروس را به حیوانی دیگر تزریق می‌کنند و این عمل آنقدر تکرار می‌شود تا ویروس ضعیف شود، به گونه‌ای که اگر این ویروس ضعیف شده به بدن انسانی تزریق شود، نه تنها بیماری ایجاد نخواهد کرد، بلکه در بدن انسان مصونیت پدید می‌آورد.

راه دیگر واکسن‌سازی از ویروس‌های مرده یا غیر فعال است که با تزریق این نوع واکسن، بدن اقدام به ساختن پادزهر کرده و آماده دفاع در برابر میکروب اصلی می‌شود.

بر این اساس تولید واکسن دارای فرآیند زمان‌بر ۱۰ تا ۱۵ ساله است؛ چرا که باید از فازهای "مطالعات پیش بالینی"، ""فاز ۱ (ایمنی)"، "فاز ۲ (کارایی)،"  "فاز ۳ (ایمنی و کارایی)"، "زیر ساخت"، "تولید"، "اخذ تاییدیه‌ها" و "توزیع" بگذرد، ولی با توسعه دانش و دسترسی محققان به تجهیزات پیشرفته این زمان کاهش یافته است، به گونه‌ای که با شیوع کرونا محققان حوزه بیوتکنولوژی در کمتر از یک سال واکسن را تولید کرده و به فاز ۳ بالینی رساندند.

نحوه واکسیناسیون افراد مبتلاشده به کرونا

وضعیت زمانی توسعه واکسن‌ها از تب تیفوئید تا کووید-۱۹

در حال حاضر ۱۲ واکسن برای بیماری کووید-۱۹ در فاز ۳ بالینی قرار دارند که به این شرح است:

شرکت نوع اثربخشی ذخیره‌سازی قیمت‌به‌دلار ظرفیت‌تولید۲۰۲۱
فایزر-بیوان‌تک RNA ۹۵درصد ۷۰-درجه ۱۹ ۱۳میلیارد دوز
مدرنا RNA ۹۴ درصد ۲۰-درجه ۲۵ تا ۳۷ یک میلیارد دوز
 کیوروک (CureVac)  RNA - دمای‌یخچال ۱۱ ۳۰۰میلیون‌دوز
اکسفورد-استرازنکا وکتور ویروسی ۹۰درصد دمای‌یخچال ۴ ۳ میلیارد دوز
جانسون‌اندجانسون وکتور ویروسی قابل‌قبول دمای‌یخچال ۱۰ یک‌میلیارد دوز
اسپوتنیک وکتور ویروسی ۹۲ درصد دمای‌یخچال ۱۰ یک‌میلیارد دوز
سینوواک(Sinovac) ویروس‌غیرفعال‌شده ۹۰درصد دمای‌یخچال ۱۳ تا ۲۹ ۶۰۰میلیون‌ دوز
سینوفارم(Sinopharm) ویروس‌غیرفعال‌شده ۸۰درصد دمای‌یخچال ۱۳ تا ۲۹ یک‌میلیارد دوز
Bharat ویروس‌غیرفعال‌شده ۹۰درصد دمای‌یخچال ۱۳تا۲۹ ۱۵۰ میلیون‌ دوز
Novavax پروتئین پایه - دمای‌یخچال ۱۶ ۲میلیارد دوز
Sanofi پروتئین پایه - دمای‌یخچال ۱۰تا۲۱ ۳۰۰میلیون دوز

بر اساس اطلاعات جهانی وضعیت ۸ واکسن‌ جهانی تولید شده به این شرح است:

نحوه واکسیناسیون افراد مبتلاشده به کرونا

واکسن‌های ایرانی کووید-۱۹ که در مدت کوتاه به فاز بالینی رسیدند

ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) و مؤسسه دانش‌بنیان برکت از جمله نهادهایی هستند که اقدام به تولید واکسن کردند و تست انسانی این واکسن از ۹ دی ماه سال جاری آغاز شد. پلتفرم تولید این واکسن بر اساس ویروس کشته شده است که ۵۶ داوطلب برای تزریق این واکسن در نظر گرفته شده‌اند که در گروه فاز بالینی این واکسن به ۳ نفر تزریق شد و بعد از یک هفته قرنطینه در یکی از هتل‌های تهران به منزل بازگشتند و همچنان تحت نظر و مراقبت پزشکی قرار دارند.

علاوه بر آن انستیتو پاستور ایران پروژه واکسن کرونا براساس پروتئین نوترکیب را به صورت مشترک با کشور کوبا اجرایی کرده و در فاز حیوانی قرار دارد و مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم ‌سازی رازی نیز تولید واکسن کرونا مبتنی بر پروتئین نوترکیب را در دستور کار دارد. واکسن نوترکیب دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله نیز با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ریاست‌جمهوری در حال اجرا است.

معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری به میزان ۲۵۰ میلیارد تومان، صندوق نوآوری و شکوفایی به میزان ۷۱۰ میلیارد تومان از شرکت‌های واکسن ساز حمایت کرده‌اند.

جزئیات واکسن‌های ایرانی به این شرح است:

نحوه واکسیناسیون افراد مبتلاشده به کرونا

قواعد واکسیناسیون عمومی

دکتر مصطفی قانعی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه دو اتفاق "واردات" و "تولید داخل" در حوزه واکسن کرونا همزمان با هم رخ می‌دهد، اظهار کرد: "واردات واکسن کرونا" برای جمعیت در معرض خطر یکی از این اقدامات است که هدف از آن کاهش مرگ و میر و بستری بیماران مبتلا به کرونا خواهد بود که اگر این اهداف محقق شود، بر اساس مدل‌های جهانی می‌توانیم ۱۰ هزار مرگ را کاهش دهیم که این عدد قابل توجهی است.

وی با تاکید بر اینکه این امر باید تا خرداد ماه سال ۱۴۰۰ ادامه داشته باشد، اظهار کرد: به دلیل اینکه در اواخر خردادماه سال ۱۴۰۰ واکسن ایرانی به نتیجه می‌رسد و از آن زمان که واکسن ایرانی به تولید انبوه رسید، انتظار می‌رود که مدتی باید تست‌های پایداری را بگذراند تا تاییدیه ورود برای آن اخذ شود.

قانعی اضافه کرد: بعد از این مرحله باید بررسی شود که به ازای هر فرد، ۲ دوز واکسن موجود باشد تا واکسیناسیون علیه بیماری کرونا آغاز شود.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با تاکید بر این که فعلا توانایی کشور تولید بیش از یک میلیون دوز واکسن در هفته وجود ندارد، خاطر نشان کرد: ما در ماه بیش از چهار میلیون دوز واکسن کرونا نمی‌توانیم تولید کنیم، مگر آنکه اقدام خاص دیگری رخ دهد؛ از این رو اینکه گفته می‌شود برای واکسیناسیون مردم عادی هیچ مشکلی ندارند و در زمستان انجام می‌شود، باید پاسخ داد که واکسیناسیون بر اساس اولویت‌ها و پتانسیل‌های کشور انجام خواهد شد.

دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه واکسن کرونا بر اساس قواعد خاصی است، توضیح داد: این طور نیست که فرد بعد از تزریق واکسن کرونا به منزل برود، بلکه باید مدتی تحت نظر باشد و پیگیری‌های لازم صورت گیرد، ضمن آنکه نیاز است تا زیر ساخت‌های لازم برای واکسیناسیون عمومی ایجاد شود.

به گفته وی، برای واکسیناسیون باید واکسن‌های مورد نیاز موجود و برای هر فردی قابل پیگیری باشد.

قانعی تاکید کرد: بر این اساس انتظار می‌رود که در اسفند ماه سال ۱۴۰۰ بحرانی به نام "کرونا" نداشته باشیم، به این شرط که ۶۰ درصد مردم جامعه ایمن شده باشند و در این صورت زنجیره قطع خواهد شد.

وی اضافه کرد: تا  آن زمان ماسک و رعایت فاصله اجتماعی در پیشگیری از ابتلا به کرونا حرف اول را می‌زند.

تزریق واکسن برای افرادی که یک بار تجربه کرونا دارند

دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به این سوال که آیا واکسن کرونا به افرادی که یک بار تجربه مبتلا شدن به کرونا را دارند، قابل تزریق است یا خیر؟ توضیح داد: تجربه‌ای که ما به دست آورده‌ایم و در دنیا نیز گزارش شد، نشان می‌دهد که ممکن است برای فردی که یک بار به این بیماری مبتلا شده است، واکسن خاصی انتخاب شود که در این زمینه تمهیداتی صورت گرفته است، به این معنا که واکسنی که انستیتو پاستور به صورت مشترک با کشور کوبا تولید می‌کند، از جنسی است که برای افرادی که یک بار مبتلا شده‌اند، قابل استفاده خواهد بود.

قانعی با بیان اینکه گروه‌ جوانان ممکن است واکسن دیگری را ‌تحمل کنند، خاطر نشان کرد: علاوه بر آن افرادی در سنین ۷۰ سالگی واکسن دیگری را باید دریافت کنند. به عنوان مثال واکسن پروتئین نوترکیب عارضه زیادی ندارد، ولی تعداد دوزهای تزریقی آن بیشتر است و فردی که سن بالا همراه با بیماری‌های قلبی و فشار خون دارد، ترجیح داده می‌شود که با واکسن کم عارضه‌تری واکسینه شود. این کاری است که در دنیا انجام شده است.

وی اضافه کرد: مشاهده شده است که حتی برخی از واکسن‌های پیشرفته منجر به بروز عوارضی شده‌اند و ما الان اطلاعات آنها را در اختیار داریم.

دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: در خرداد ماه نیز اتفاق دیگری خواهد افتاد و آن نتایج فاز ۳ همه پلتفرم‌های واکسن‌های کرونا منتشر می‌شود؛ از این رو در آن زمان با دید بازتر، تصمیم گیری بهتری خواهیم داشت.

قانعی همچنین اظهار کرد: از سوی دیگر از آنجایی که انواع پلتفرم‌ها در ایران مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته‌اند تا آن روز (خرداد ماه ۱۴۰۰) می‌توانیم سبد واکسن را اختیار کنیم که برای چه گروهی، چه واکسنی و برای افرادی که در گذشته مبتلا شده‌اند چه واکسنی و اگر کسی ایمن هست چه نوع واکسنی در طی چند دوز تزریق شود.

وی ادامه داد: با توجه به اطلاعاتی که تا خرداد ماه کسب می‌کنیم، فرصت بسیار خوبی خواهیم داشت که با واکسن‌های ایرانی تولید شده، اقدام به واکسیناسیون کنیم.

نحوه تزریق واکسن و قرنطینه کردن 

قانعی در پاسخ به این سوال که در واکسیناسیون عمومی که خواهیم داشت، آیا دریافت کنندگان واکسن باید همانند فازهای اول و دوم مدتی در قرنطینه باشند، توضیح داد: زمانی که در واکسن‌ها فاز ۱ را می‌گذرانیم، یعنی فاز Safty آن مورد بررسی قرار می‌گیرد و در فازهای دوم و سوم بررسی خواهد شد که واکسن‌های تزریق شده آیا عوارضی را در پی دارد یا خیر و در آن صورت است که مجوز برای واکسن‌ها صادر خواهد شد.

وی ادامه داد: پس از اینکه واکسن‌های ایرانی این مراحل را گذراندند، نیاز به قرنطینه کردن دریافت کنندگان واکسن نیست، فقط ممکن است فرد مدتی در محل تزریق بماند.

دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه نگهداری افراد دریافت کننده واکسن کرونا در محل تزریق جزو قوانین تزریق این واکسن است، ادامه داد: طبق این قانون افراد دریافت کننده واکسن مدت ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت بعد از تزریق باید نزد پزشک باشند.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد

آخرین وضعیت سلامت آب روستاها و شهرهای کشور اعلام شد
2024-11-23T06:47:18+03:30
رئیس گروه آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره وضعیت سلامت آب کشور توضیح داد.

جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون

جریمه اتحادیه اروپا در انتظار آمازون
2024-11-22T15:34:02+03:30
شرکت آمازون احتمالا سال آینده میلادی با تحقیقات آنتی تراست اتحادیه اروپا درباره آنکه آیا محصولات برند خود را در پلتفرم فرو ش آنلاینش بر کالاهای دیگر ترجیح می...

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج منصوب شد
2024-11-22T15:34:02+03:30
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با صدور حکمی «سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان و واحد سنندج» را منصوب کرد.

۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی

۲ انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
2024-11-22T15:20:42+03:30
با حکمی از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، معاون و مشاور دانشگاه در امور فرهنگی و اجتماعی منصوب شد.

افسردگی از شایع‌ترین اختلالات روانپزشکی است

افسردگی از شایع‌ترین اختلالات روانپزشکی است
2024-11-22T13:34:05+03:30
مدیر پژوهشی پژوهشکده جراحی مغز و اعصاب عملکردی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، بر اهمیت درمان افسردگی به عنوان یکی از اختلالات شایع روانپزشکی تاکید کرد.

نشست مسئولان حوزه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد

نشست مسئولان حوزه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد برگزار شد
2024-11-22T13:07:18+03:30
نشست مسئولان حوزه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور رئیس دانشگاه آزاد برگزار شد.

انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی

انتصاب مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در امور فرهنگی
2024-11-22T13:07:18+03:30
با حکمی از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مشاور رئیس دانشگاه در امور فرهنگی و اجتماعی منصوب شد.

درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است

درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است
2024-11-22T12:00:41+03:30
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: اکنون داروهای ضدویروسی HIV که موجود هستند سبب به صفر رسیدن ویروس در خون می‌شوند.

کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار می‌شود

کنگره بین المللی «سلامت در حوادث و بلایا» برگزار می‌شود
2024-11-22T11:47:20+03:30
رییس سازمان بسیج جامعه پزشکی از برگزاری دهمین کنگره بررسی «سلامت در حوادث و بلایا» خبر داد.

نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد

نخستین کلوز آپ از ستاره  درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
2024-11-22T10:27:20+03:30
نخستین عکس کلوزآپ از یک ستاره خارج از کهکشان راه شیری نشان می دهد این شی آسمانی در ساختاری عجیب پیچیده شده است.

مهلت درخواست رشته‌های تحصیلی در حوزه‌های استانی تمدید شد

مهلت درخواست رشته‌های تحصیلی در حوزه‌های استانی تمدید شد
2024-11-22T10:27:20+03:30
معاون آموزش حوزه‌های علمیه گفت: مهلت درخواست‌های اجرای رشته و پذیرش متمرکز طلاب توسط حوزه‌های استانی و مناطق مستقل حوزوی تمدید شد.

این مُسکن‌ها خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهند

این مُسکن‌ها خطر خونریزی داخلی را افزایش می‌دهند
2024-11-22T08:53:59+03:30
افرادی که از داروهای رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنند، در صورت مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن، دو برابر با خطر خونریزی ...

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
2024-11-22T08:53:58+03:30
وزیر علوم گفت: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند که این عدد نگران کننده‌ای است.

وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت می‌شناسد

وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت می‌شناسد
2024-11-22T08:27:32+03:30
مشاور وزیر بهداشت گفت: وزارت بهداشت به عنوان متولی نظام سلامت در کشور به طب سنتی و مکمل به عنوان یک واقعیت جامعه نگاه می‌کند و آن را به رسمیت می‌شناسد.

باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم

باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
2024-11-22T08:27:31+03:30
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که باید هزینه سلامت را پایین بیاوریم، گفت: این فرآیند از طریق احیای سبک زندگی صحیح و تغذیه سالم امکانپذیر ...

حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه می‌دارد

حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه می‌دارد
2024-11-22T08:27:31+03:30
گروهی از محققان ایرانی یک حسگر مبتنی بر هیدروژل جهت رصد آمونیوم آب ابداع کرده اند تا کیفیت محیط آبزیان را کنترل کنند.

عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان

عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
2024-11-22T07:47:19+03:30
یک مطالعه جدید نشان می دهد که از هر پنج مورد تب دنگی یک مورد می تواند با تغییرات آب و هوایی مرتبط باشد و افزایش آتی این ویروس منتقله از طریق پشه اجتناب ناپذی...

هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!

هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
2024-11-22T07:33:59+03:30
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: بر اساس برآوردهای ارائه شده، علاوه بر حدود بیست هزار فوتی در سال، حوادث ترافیکی سالانه حدود پانصد تا هشتصد هزار م...

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
2024-11-22T07:20:43+03:30
وزیر علوم گفت: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند که این عدد نگران کننده‌ای است.

مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید

مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
2024-11-22T06:54:00+03:30
وزیر علوم گفت: دراین چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده اند که این عدد نگران کننده ای است.

اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی

اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
2024-11-21T17:07:18+03:30
وزیر علوم گفت: اطمینان می دهم که انتصاباتی که داشتم کار خودم بوده و غیرسیاسی ترین افراد را انتخاب کردم.

سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسان‌ترین راهکار کاهش استرس و اضطراب

سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسان‌ترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
2024-11-21T16:00:38+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور به گزیده‌ای از مهم‌ترین آنها می‌پردازیم.

قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند

قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
2024-11-21T15:33:58+03:30
رئیس دانشگاه انقلاب اسلامی گفت: باید دانشگاههای ما به مراکز تحقیقاتی تبدیل شوند و دانشجویان بسیجی پرچمدار آن باشند. 

دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند

دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
2024-11-21T15:20:38+03:30
رئیس دانشگاه انقلاب اسلامی گفت: باید دانشگاههای ما به مراکز تحقیقاتی تبدیل شوند و دانشجویان بسیجی پرچمدار آن باشند. 

نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد

نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
2024-11-21T13:14:03+03:30
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه در راستای ایجاد وحدت رویه در ساماندهی حوزه پیامک انبوه و با هدف ایجاد هم افزایی برای توسعه بازار کسب و کار و افزایش رضایت مردم م...

همکاری‌ دانشگاه‌های شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک

همکاری‌ دانشگاه‌های شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
2024-11-21T12:47:18+03:30
دانشگاه‌های علوم پزشکی شهیدبهشتی و صنعتی شریف با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای در حوزه های رباتیک و نانورباتیک، هوش مصنوعی، یادگیری الکترونیکی، یادگیری عمیق و ... همک...

مشکلات رزیدنت‌ها بررسی و رفع خواهد شد

مشکلات رزیدنت‌ها بررسی و رفع خواهد شد
2024-11-21T10:33:59+03:30
وزیر بهداشت گفت: مشکلات رزیدنت ها رفع خواهد شد.

شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد

شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
2024-11-21T10:20:39+03:30
دانشگاه صنعتی شریف شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد بدون آزمون در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ را اعلام کرد.

ثبت‌نام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد

ثبت‌نام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
2024-11-21T10:07:19+03:30
مهلت ثبت نام دانشجویان استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ دانشگاه علم و صنعت، تمدید شد.

نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی

نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی
2024-11-21T09:53:59+03:30
دولت استرالیا لایحه‌ای با هدف ممنوعیت شبکه های اجتماعی برای کودکان زیر ۱۶ سال به پارلمان ارائه کرد که شامل جریمه ای تا ۳۲ میلیون دلار آمریکا برای پلتفرم‌هایی...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)