میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از تی ان، محققان مرکز سرطان دانشگاه "کلرادو" در مطالعه اخیرشان درک بهتری از مکانیسمی که توسط آن متاستاز اتفاق میافتد به دست آوردهاند و میتوانند از این اطلاعات برای توسعه روشی برای کاهش سرعت آن استفاده کنند.
دکتر "هید فورد"(Heide Ford) یکی از محققان این مطالعه گفت: متاستاز مشکل بزرگی است که هیچ کسی به خوبی از عهده آن بر نمیآید. مردم نمیدانند که چگونه فرآیند متاستاز را مهار کنند و همچنین نمیتوانند از رشد سلولهای متاستاتیک در دیگر نقاط بدن جلوگیری کنند و این همان چیزی است که جان بیشتر بیماران سرطانی را میگیرد. بسیاری از روشها مانند مصرف داروهایی خاص یا شیمی درمانی در مهار تومور اولیه بسیار خوب عمل میکنند اما با متاستاز سلولها، آنها به اندازه کافی تغییر کردهاند که توسط این داروها مهار نمیشوند.
اتفاقی که فورد و دیگر محققان این مطالعه در حال مطالعه آن هستند، هنگامی رخ میدهد که سلولهایی به نام "سلولهای اپیتلیال"(epithelial cells) که به یکدیگر چسبیده و احتمال گسترش آن به سایر قسمتهای بدن کمتر است، ویژگیهای همانند ویژگی که در سلولهای مزانشیمی وجود دارد را به دست میآورند و بنابراین بیشتر قابلیت انتقال دارند و بیشتر احتمال حمله به سایر قسمتهای بدن دارند. از این تحول به عنوان انتقال اپیتلیال به مزانشیمی یاد میشود.
فورد افزود: وقتی سلولهای سرطانی اپیتلیال این خصوصیات سلولهای مزانشیمی را به دست میآورند، توانایی تخریب غشاها را پیدا میکنند بنابراین میتوانند راحتتر وارد جریان خون شوند.
در سال ۲۰۱۷، فورد مقالهای را منتشر کرد و در آن گفت، فرآیند متاستاز در مواقعی رخ میدهد که سلولهای اپیتلیالی که خصوصیات سلولهای مزانشیمی را به دست آوردهاند، شروع به ارتباط با سلولهایی که این خصوصیت را به دست نیاوردهاند، میکنند تا این سلولها نیز به خواص متاستاتیک دست مییابند. در مقاله جدیدی که در ماه دسامبر منتشر شد محققان اظهار داشتند که ارتباط توسط پروتئینی به نام VEGF-C انجام میشود.
فورد در این باره گفت: VEGF-C توسط سلولها ترشح میشود و سپس به گیرندههای موجود در سلولها متصل میشود و مسیری به نام مسیر سیگنالینگ را فعال میکند. این یک مکانیزم سیگنالینگ را روشن میکند که در نهایت به فعال شدن پروتئینی به نام GLI منجر میشود که این سلولها را تهاجمی و مهاجرتر میکند.
در این مقاله محققان نشان دادند که اگر بتوانند از تولید VEGF-C جلوگیری کنند، میتوانند متاستاز را به میزان قابل توجهی کاهش دهند. محققان اکنون در مراحل اولیه انجام آزمایشات حیوانی هستند. آنها میخواهند دریابند که آیا میتوانند متاستاز را متوقف کنند یا روند پیشرفت آن را در بیمارانی که روند متاستاز در آنها شروع شده است، کند کنند و از رشد تومور در نقاط دیگر بدن جلوگیری کنند یا خیر.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
خواص بینظیر تخم بلدرچین
میزان اجرای توافقنامههای ایران و روسیه با تعداد امضاشده همخوانی ندارد
حضور ۲۸ دانشگاه در اجلاس روسای دانشگاههای ایران و روسیه
میزبانی از شرکتهای دانشبنیان برای حضور در «ایرانهلث ۱۴۰۴»
کلیات برنامه ملی توسعه هوش مصنوعی تصویب شد
اعطای گواهینامه صلاحیت سطح یک به ۷ شتابنده فناوری
رتبه علمی ایران در ۳ رشته داروسازی، دندانپزشکی و پرستاری
فاصله بین ازدواج تا فرزنددار شدن پنج سال است
مصرف آنتی بیوتیک در ایران بالاتر از استاندارد جهانی است
آموزش شگردهای عکاسی آسمان شب با موبایل
اکران خصوصی و نشست مستند «قتل خاص» برگزار شد
موسسه رازی همکار سازمان بهداشت جهانی در تحقیقات ونوم می شود
آرامش دانشگاهها و تکریم محققین چراغ پژوهش را در کشور روشن میکند
خطرات پنهان عفونتهای چشمی را جدی بگیرید
رشد ۱۲۱ درصدی صادرات و ۲۷ درصدی اشتغال دانش بنیانها
واگذاری امور حوزهها به استانها
مشکلات جهانی پژوهشگران را از دسترسی آزاد به داده های علمی بازداشته است
نوبت پزشکان شد؛ ویزیت آزاد بیماران تامین اجتماعی!
یورش به خانهها در آلمان برای پاکسازی فضای مجازی
زنگ خطر ورود ویروس «فلج اطفال» به ایران
ورود وزارت ارتباطات به برنامه ملی رفع ناترازی انرژی
الماس ۴۰ برابر قدرتمندتر از نمونه واقعی ساخته شد
رئیس جمهور از برگزیدگان جشنواره تحقیقاتی رازی تقدیر کرد
احتمال برخورد سیارک قاتل زمین با ماه
آزمایشگاهها در تشخیص بیماری نقش کلیدی دارند
کلسترول خوب در ابتلا به آب سیاه چشم نقش دارد
کار کردن در دوره سالمندی برای سلامت مفید است
وزارت بهداشت به وزارتخانه پزشکان تبدیل شده است
ارتباطات در مناطق زلزلهزده حسینیه خوزستان پایدار است
رئیسجمهور وعده یکسانسازی بیمههای درمانی را عملی کند