میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا طیبی در آیین اختتامیه نهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران که صبح امروز (23 اسفند) برگزار شد، گفت: امروز شاهد برگزاری دو رویداد بسیار مهم و بزرگ بودیم. رویداد اول که مهمترین بخش آن برعهده جهاد دانشگاهی بود، ارائه گزارش پایانی پروژه طراحی و ساخت یک رام قطار 7 واگنه ملی است.
قطار ملی، نخستین کلانپروژه ملی با دانش بومی
رییس جهاد دانشگاهی افزود: این طرح، نخستین کلانپروژه ملی است که با دانش بومی، طراحی و ساخته شده است. پیشرفتهترین بخش آن که سیستم رانش قطار است و 30 درصد قیمت قطار را تشکیل میدهد، توسط جهاد دانشگاهی ساخته شده است.
دکتر طیبی خاطر نشان کرد: اصل کار، طرحی بود که به مجلس ششم شورای اسلامی ارائه کردیم که باید با توجه به توسعه بسیار گسترده حمل و نقل ریلی شهری و بین شهری و توان خوبی که حوزه مهندسی کشور دارد، همچین اهمیت بحث توسعه حمل و نقل ریلی در اقتصاد و در حوزه محیط زیست کشور، 85 درصد این بخش باید داخلیسازی شود و این موضوع را جهاد دانشگاهی در برنامه ششم توسعه تحت عنوان برنامه چهارم پیشنهاد و اجرا کرد. امیدواریم این طرح الگوی بسیار خوبی برای سایر کار های مهم در کشور باشد. امروز قرارداد طراحی و ساخت 105 دستگاه دیگر نیز بسته شد و اصل پروژه سال آینده با حضور ریاست جمهوری رونمایی میشود.
آسیبهای فراوان به کشور به دلیل نداشتن اجماع
دکتر طیبی با اشاره به رویداد مهم مناظره ملی دانشجویی گفت: کشورهایی به پیشرفت به معنای عام و وسیع دست پیدا کردند که نخبگان آنها - سیاسی، روشنفکری، دولتی - بر سر مصالح ملی کشور به توافق رسیدهاند؛ توافقی که حاصل گفتگوهای علمی و منطقی هست؛ یعنی یک امر سیاسی نبوده است. از طریق بحث علمی، بهترین راه را انتخاب و از آن حمایت کردند.
وی تأکید کرد: ما هم در نداشتن اجماع در کشور در مقاطع مختلف آسیبهای بسیار زیادی دیدیم. از دوران مشروطه که ایران متوجه شد چقدر در توسعه و پیشرفت عقب افتاده بود و باید حرکتهای جدی در این زمینه داشته باشد. جنبشهای ملی، مذهبی و اعتدالی شکل گرفت و در ادامه، همه در مقابل یکدیگر و حکومت قرار گرفتند و کشور فرصت پیشرفت را از دست داد. در دوران ملی شدن صنعت نفت، وقتی دو حوزه روحانیت و روشنفکران به توافق رسیدند، اتفاق بزرگ (ملی شدن صنعت نفت) روی داد و وقتی اختلاف بین آنها ایجاد شد، مشکلاتی برای کشور ایجاد شد. اکنون نیز کم و بیش شاهد این موضوع در کشور هستیم.
دکتر طیبی افزود: در مجموعه جهاد دانشگاهی به این نتیجه رسیدیم که باید مسابقات ملی مناظره دانشجویی را با هدف الگوسازی و ایجاد فرهنگ گفتوگو بین دانشجویان به عنوان مدیران آینده کشور برگزار کنیم. در دورههایی که در این مسابقات حضور داشتم، از بحث و گفتوگوی مستدل و علمی بین دانشجویان لذت بردم. دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی، بسیار دقیق و علمی مسائل کشور را بررسی کرده و راهحلهایی که ارائه میدهند.
رییس جهاد دانشگاهی تأکید کرد: این بحثهای علمی مستدل و علمی نشان میدهد که اگر مبنا، اخلاق، انصاف و بحث کارشناسی و علمی باشد، حتماً به نتایج خوبی دست خواهیم یافت و اگر اجماع، حاصل کار این بحثها باشد، کشور قطعاً پیشرفت میکند.
وی افزود: کشور هیچ مشکلی در زمینه توسعه علمی و فناورانه و فرهنگی که زیرساختهای اصلی کشور هستند، ندارد؛ آنچه که کشور را آزار می دهد، عدم رسیدن به اجماع یا ترجیح مسائل شخصی، حزبی و جناحی بر مسائل کشور است. امیدواریم این کار بزرگ (رویداد ملی مناظره دانشجویی) بیشتر فرهنگسازی شده و دانشگاههای کشور در آن مشارکت داشته باشند و کشور به آنچه شایسته آن است، بهویژه در گام دوم انقلاب دست پیدا کند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
بوی کپسول روسی در فضا پیچید
افشین: پارکهای انیمیشن توسط بخش خصوصی راه اندازی میشود
۲میلیارد تراکنش در «مرکز ملی تبادل اطلاعات» از ابتدای دولت چهاردهم
نانوحبابها داروی ضدسرطان را به ریه میرسانند
شاخص بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان منصوب شد
شاخصهای بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟
متا سال آینده برای خرید اینستاگرام و واتس اپ به دادگاه می رود
زمان برگزاری هفدهمین دوره المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی اعلام شد
دو بیماری که سلامت زنان را تهدید میکند
خطر ایجاد کارخانه تولید مقاله با هوش مصنوعی!
مدارک دکتری و پزشکی دانشگاههای آذربایجان فاقد اعتبار است
واکنش «زاکانی» به چادرخوابی همراهان بیمار
وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران