میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر حسین میرزایی عصر روز گذشته، چهارشنبه ۲۰ اسفند در سومین کنگره بینالمللی جندیشاپور که به صورت مجازی برگزار شد، گفت: مفتخر هستیم در سرزمینی زندگی میکنیم که بیش از ۱۷ سده قبل دانشگاه جندی شاپوری وجود داشته که محل اصلی تعامل، گفتگو و اندیشه ورزی و اولین دانشگاه جهان بوده است. دانشگاهی که در مفهوم دقیق خود دانشگاه بوده و در آن همه رشتههای تحصیلی به خصوص الهیات، علوم کشاورزی، نجوم و حتی پزشکی وجود داشته است.
وی افزود: علاوه بر این، به دلیل وضعیت تمدنی که در آن زمان در سرزمینی که دانشگاه جندی شاپور در آن واقع شده و سیستم های پیچیدهای که در محیط زندگی اجتماعی و سیستمهای فنی که در آن دوره بوده است، همیشه رشته های فنی مهندسی هم در این دانشگاه وجود داشته است. هر چند در شواهد و روایتهای موجود به علم طب اشاره شده، اما رشتههای دیگری نیز وجود داشته است.
دکتر میرزایی ادامه داد: از جمله ویژگیهای دیگر دانشگاه جندی شاپور وجود سطوح و مدارج مختلف بوده که یک ویژگی خاص و منحصر به فردی است که در این دانشگاه از سطوح اولیه یعنی آموزشهای نیمه حرفهای در مدارس تا آموزشهای وابسته به دانشگاه صورت میگرفت. از ویژگیهای دیگری که برای دانشگاه جندی شاپور برشمرده می شود و حیرتآور است، بینالمللی بودن آن است. دانشگاهی که در آن هندو، بودایی، مصری و رومی حضور داشتند. کسانی در سرزمینهای خود دچار مشکل می شدند، هجرت میکردند و در دانشگاه جندیشاپور به عنوان استاد خدمت میکردند و از این حیث هم ویژگی برجستهای است که حدود هزار و هفتصد و پنجاه سال پیش چنین ویژگی به معنای دقیق کلمه دانشگاه بوده است.
رئیس موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی افزود: این مرکز نه فقط دانشگاه، بلکه دانشگاه جامع و بینالمللی بوده که در رشتههای مختلف در آن تدریس و تحصیل میشد و این نشاندهنده هم سطح بالای دانش است و هم نشاندهنده سطح فراگیری و بینالمللی بودن آن است.
میرزایی تصریح کرد: در دانشگاه جندی شاپور، مقوله مسئولیت اجتماعی دانشگاه در ارتباطی که با جامعه و سیاست زمان خود دارد به معنای کامل خود دیده میشود و در توسعه دانش و فناوری با آن رفت و آمدهایی که وجود داشته است، کاملاً مشهود است. این دانشگاه دانشگاهی دولتی بوده و از طرف دیگر هم یک دانشگاه نظامساز بوده است و در جایگاه ویژهای قرار دارد. اینکه قریب به هزار و ۸۰۰ سال پیش ما در چنین وضعیتی قرار داشتیم یعنی اینکه این کار شدنی بوده و این کار در سابقه تمدنی ما صورت گرفته است. اما سطحی که در ۱۷۵۰ سال پیش بودیم امروز باید به مراتب در دهها برابر بالاتر از آن باشیم. باید بتوانیم سیستم دانشگاهی خود را در ساحتهای مختلف از کارکردهایی که در مسئولیت اجتماعی، جامعه و مسئولیتی که در قبال شیوههای خردورزی سیاسی و آنچه در ساحت نظامسازی تلقی میشود و آنچه که در ساحت بینالمللی وجود دارد، مورد توجه قرار دهیم.
وی اظهار کرد: اعتقاد دارم گامهای بلندتر از آنچه که از گذشته تاکنون برداشتیم، باید بتوانیم برای نظام آموزش عالیمان برداریم. هرچند این را به جرات میتوان گفت که نظام آموزش عالی ایران در زمان کنونی جزو پر افتخارترینهاست اما همچنان این مسیر، مسیری است که نیاز به تلاش جدیتر، سیاستگذاریهای بالاتر و حمایتهای ویژهتر دارد تا بتواند در آن جایگاه رفیع خود و در جایگاه تمدنی خود قرار گیرد.
بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، میرزایی در پایان تصریح کرد: در ساحت بینالمللی نیز باید درخششی باشد که بار دیگر باعث افتخار سرزمین ما باشد. این دانشگاه بود که موجب افتخار ما بود و همچنان باید به عنوان یک میراث فرهنگی و معنوی آن را حفظ کنیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد