میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالرضا باقری، در نشست معاونان اداری، مالی و مدیریت منابع و مدیران منابع انسانی و پشتیبانی دانشگاهها، مراکز آموزشی و پژوهشی کشور با تأکید بر اعمال مدیریت مشارکتی در دانشگاهها گفت: درک شرایط تحریم و برنامهریزی ویژه در این شرایط، از اهم امور است.
وی اظهار داشت: شرایط تحریم یک شرایط غیرعادی اقتصادی است که بر کشور تحمیل شده و همه ما باید این واقعیت را قبول کنیم و عملکردمان با توجه به مقتضیات این شرایط تنظیم شود.
قائممقام وزیر علوم با تأکید بر بروز خلاقیتها و تصمیمگیریهای صحیح بهویژه در مراکز دانشگاهی در شرایط تحریم گفت: البته خلاقیت در تصمیمگیریهای مدیریتی همیشه باید انجام شود و مدیران باید همیشه زمانی برای تفکر در انجام امور و ارائه راهحلهای مناسب اختصاص دهند.
رئیس مرکز هیئتهای امنا و هیئت ممیزه مرکزی همچنین به مواردی همچون ایجاد منابع مالی جدید، استفاده از کارهای انگیزشی برای کارکنان و ایجاد شفافیت مالی در شرایط تحریم اشاره کرد و گفت: ایجاد شفافیت مالی، شرایط ذهنی و روحی مناسبی در کارکنان ایجاد میکند؛ این رویه در شرایط دوران جنگ تحمیلی نشان داد که اگر در مسائل شفافسازی صورت گیرد، همگان شرایط موجود را قبول کرده و به بهترین نحو همکاری میکنند.
باقری شناخت مسائل در شرایط تحریم را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: در این شرایط باید مسائل را شناخته و به دنبال یافتن صورتمسئله و ارائه راهحل مناسب و منطقی باشیم.
وی داشتن برنامه مناسب در این شرایط را لازم دانست و گفت: در شرایط تحریم باید از نقطه نظرات و ابتکارات همه همکاران و دانشگاهیان استفاده کرد و با ارائه فراخوانی از افکار و نظرات سازنده همکاران در زمینه بهبود انجام امور بهره برد.
قائممقام وزیر علوم افزود: ما باید بدنه دانشگاه و همچنین خودمان را برای مواجهه با این شرایط آماده کنیم و همچنین از ورود به مسائل آسیبزا در دانشگاه پرهیز کنیم و در تصمیمگیریها به موضوعات تنشزا دامن نزنیم زیرا گاهی اوقات یک تصمیم نابجا مشکلات عدیدهای در سیستم ایجاد میکند.
باقری شرایط تحریم را بهعنوان یک فرصت برای اقداماتی از قبیل اصلاح ساختارها و فرآیندها عنوان کرد و گفت: موضوع مهمی که همه باید در این شرایط رعایت کنیم، بالا بردن تحمل خود و همکارانمان است. البته کار سختی است ولی وقتی کسی مسئولیت قبول میکند باید آستانه تحمل خود را بالابرده و فشارهای کاری را تحمل کند.
وی افزود: نمونه استفاده از فرصت طلایی این شرایط، همکاری دانشگاهها و پاسخگویی آنها به نیازهای نظامی و دفاعی کشور در دوران دفاع مقدس بود که هنوز هم این همکاری به بهترین وجهی ادامه دارد و الان هم میتوان در این شرایط، رویههای غلط اداری را اصلاحکرده و سازوکار جدیدی در نظام اداری کشور به وجود آورد تا افزایش مشارکت کارکنان را به دنبال داشته باشد.
قائممقام وزیر علوم تحلیل و بررسی مداوم شرایط تحریم را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: در این تحلیلها باید نقاط آسیبپذیر و شکننده سیستم شناسایی و ترمیم شوند زیرا گاهی اوقات ضعفهای کوچک سیستم میتواند منشأ بروز مشکلات بزرگ و جدی شود.
باقری با انتقاد از مدیریت خودرأی و نگاه از بالا به پایین مدیریتی اظهار داشت: همه مدیران و کارکنان بهعنوان یک گروه منسجم با یکدیگر همکاری کنند و در انجام امور با استفاده از همفکری صاحبنظران و همکاران باید تصمیمگیری مناسب صورت گیرد و هنر مدیر دانشگاهی استفاده از نظرات همگان در اداره و انجام امور است و باید مدیریت تحکمی را کنار گذاشت و با مدیریت مشارکتی به اجرای امور پرداخت.
قائممقام وزیر علوم با اشاره به بخشنامه رئیسجمهوری به همه دستگاههای اجرایی در خصوص استفاده از ظرفیت دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور در جهت رفع معضلات جامعه، اظهار امیدواری کرد که دانشگاههای کشور با توسعه ارتباطات خود با دستگاههای اجرایی استانها بتوانند به بهترین نحو ممکن در حل معضلات جامعه و کشور مفید و مؤثر واقع شوند.
منبع : خبرگزاری مهر
مقاومت میکروبی قاتل جان ۵ میلیون نفر در جهان
وضعیت غذای دانشجویان توسط اساتید تغذیه بررسی می شود
توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانهای به گرافن
فراخوان بورس تحصیلی در حوزه فضا اعلام شد
کاندیداهای ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشخص شد
پذیرش ۳۲۰ دانشجو در پژوهشگاههای کشور در سال جاری
توسعه فناوری و کارآفرینی نیاز امروز واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
جزئیات ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی
روشی نوین برای ترمیم آسیبهای استخوانهای حساس جمجمه و صورت
بررسی نحوه رسیدگی به شکایات مرتبط با تصمیمات سازمان ملی سنجش
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده
اندازهگیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی
پاویون منطقه نوآوری ایران در نمایشگاه صنعت آغاز به کار کرد
جایگاه اول ایران در مقالات چاپ ۴ بعدی در بین کشورهای اسلامی
دستیابی دانش بنیانها به فناوری هدایت لیزری ماشینآلات سدسازی
دوره دستیاری از سال آینده به شغل تبدیل میشود
یک ربات برای نخستین بار در جهان ۲ ریه را پیوند زد
۸ نشریه علمی دانشگاه علامه در بین نشریات برتر (Q۱) قرار گرفت
پیشنهاد ایجاد آزمایشگاه ملی با همکاری سه دانشگاه برتر کشور
پیام رئیس دانشگاه شهید بهشتی به مناسبت هفته بسیج
المپیاد علمی حوزههای علمیه برگزار میشود
پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد
سوءاستفاده عامدانه از یک اختراع جریمه سامسونگ را ۳ برابر کرد
بازنگری مصوبه غیرکارشناسی «سازمان ملیسنجش» ضروری است
رشاد: جای رشته فقه مقاومت در حوزه علمیه خالی است
توجه به نوآوری و کیفیت در پذیرش طلاب/ تقویت معیشت طلاب و اساتید
توسعه سیستم ارزیابی مدلهای زبان فارسی هوش مصنوعی در کشور
راهاندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی
سرپرست جدید معاونت امور حوزههای علمیه خواهران معرفی شد