میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر حجت الله ایوبی در افتتاحیه کنگره بین المللی جندی شاپور که امروز در ساختمان مرکزی وزارت علوم برگزار شد، با تاکید بر اینکه نام جندی شاپور باید دوباره زنده شده و بر سر زبان ها بیفتد گفت: همانطور که در این جلسه عنوان شد در جنگ جهانی دوم و بعد از ویرانی های این جنگ خرد جمعی بشر موجب شد سازمانی با عنوان یونسکو خلق شود تا صلح در جهان رواج پیدا کند و در هفتاد و چند سال پیش شعاری را برگزیدند که نیاکان ما در 1750 سال پیش این شعار را بر سردر دانشگاه خود نصب کرده بودند.
وی در ادامه تصریح کرد: اینکه شعار نصب شده بر روی دانشگاه جندی شاپور شعار یونسکو باشد افتخار بزرگی برای ما است. بنابراین همه مسئولین و مردم مشتاق هستند جندی شاپور را ببینند و جهان امروز از ما انتظار دارد که گوشه هایی از عظمت جندی شاپور را ببیند.
وی ادامه داد: این دانشگاه را باید احیا کرد و باید در کوچه پس کوچه های جندی شاپور امروز دانشمندان و دانشوران از نقاط مختلف جهانی پرسه بزنند و ببینند که همچنان برای ما ایرانیان فضیلت و دانایی توانایی می آورد.
وی تاکید کرد: رفتن به گذشته و اعماق تاریخ، زیارت اهل قبور نیست. درواقع گذشته چراغ راه امروز ما است و امروز سازمان جهانی یونسکو که پرچم صلح گفت وگو را در دنیا برافراشته داشته، می تواند بسیاری از شعارهای خود را در کوچه پس کوچه های ایران بیابد.
ایوبی تاکید کرد: جندی شاپور محله علم و دانش بود. امروز یکی از شعارهای یونسکو این است که عدالت در دسترسی به منابع در این شهر کهن و در این مجمع دانشگاهی بزرگ کتابخانه ای با 400 هزار عنوان کتاب آراسته شده بود و همه اهالی علم امکان دسترسی به آن داشتند و از نقاط مختلف جهان آثار اندیشمندان جمع می شد و به اینجا می آمد. در واقع در 1750 سال پیش که جهان غرب در ظلمت بود و قهرمانان آنها شعبده باز ها بودند. کسانی که زور در بازو و زر در ترازو داشتند قهرمانان ما دانشمندان و عالمان بودند.
وی ادامه داد: امروز در جهان توسعه پایدار مطرح می شود و از آن به عنوان توسعه همه جانبه یاد می کنند در واقع توسعه پایدار با علم، دانش و فرهیختگی ممکن است و فردوسی بزرگ هزار سال پیش بر بام جهان ایستاد و بر اهمیت توانایی دانش تاکید کرد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: علم و دانش در هزار سال پیش سخن غریبی بود اما در سرزمین ما صحبت از علم و تمدن می شد. امروز در یونسکو پرچم مقابله با خشونت و پرخاشگری برافراشته شده است، در حالی که جندی شاپور نماد مقابله با تعصبات جاهلانه بود و همه کسانی که از این تعصبات می گریختند به ایران پناه می آوردند تا آزادانه در کوچه پس کوچه های دزفول بیاموزند، بدانند و بشنوند.
وی تاکید کرد: امروز جهان نیازمند این است که جمهوری جهانی دانش را فراتر از همه مرزها دوباره احیا کند. ما در کمیسیون ملی یونسکو در تلاشیم با حمایت های وزیر علوم که رئیس کمیسیون است و با همکاری اساتید و دانشگاه جندی شاپور مجمع دانشگاه های کهن را تشکیل بدهیم. دانشگاه هایی که باستانی و چند صد ساله هستند می توانند در این مجمع عضو باشند. چرا که جهان نیازمند شنیدن سخنان و خرد کهن آنها هستند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۵ سال زندان در انتظار رییس سامسونگ
استعدادهای برتر جامعهالزهرا(س) شناسایی میشوند
پیامکهای پذیرش خارج از کنکور دانشگاه علوم پزشکی ایران کلاهبرداری است
تناسب اندام میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند
آغوش باز معاونت علمی برای استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی در «حکمرانی فناورانه»
درد مزمن مفاصل روی عملکرد مغز اثر میگذارد
همایش ملی دستاوردهای علمی فرش ایران برگزار خواهد شد
فراخوان جذب هیئت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی بهمن ماه اعلام میشود
هوش مصنوعی از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری میکند
ساخت اولین دستیار صوتی آفلاین اندروید توسط متخصصان ایرانی
پیشگویی چت جی پی تی از آینده پژوهش و استنادات علمی
رفع نیاز آزمایشگاههای آنالیز مواد شیمیایی با دستگاه ایران ساخت
انتصابات جدید در شرکت ارتباطات زیرساخت
سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
نتایج جذب استعدادهای برتر در دستگاهها بزودی اعلام میشود
ابقای رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایلان ماسک: هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو می زند
روبات مغناطیسی پیچ و مهره باز می کند
تبدیل پسماندهای زغالسنگ به گرافن با بازده بالا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند